Όλα τώρα αρχίζουν βιαστικά…»

Ο Σαββόπουλος το 71 δεν έγραψε ακριβώς έτσι το στίχο, όμως η αλλαγή πάει γάντι προκειμένου ποιητικά να εκφραστεί η «ειδυλλιακή» πολιτική ατμόσφαιρα την οποία βιώνουμε! Η μνημονιακή κυβέρνηση των Συριζανέλ είναι αναμφισβήτητα η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση αποφασίζοντας σωρεία αντιλαϊκών μέτρων σε μια ατμόσφαιρα κοινωνικής, φαινομενικής τουλάχιστον, νηνεμίας… Ας θυμηθούμε τις προηγούμενες κυβερνήσεις με ή όχι δοτούς πρωθυπουργούς και τρικομματικούς βαστάζους! Αυτές δεν κατόρθωναν να μείνουν ζωντανές ούτε για μια διετία και παράλληλα γέμιζαν δρόμους και πλατείες αγανακτισμένους, ενώ τώρα άκρα του τάφου σιωπή… Εκτός από κάποιους που επιχειρούν την…επανάσταση των κρυστάλλων! Βεβαίως δεν λείπουν οι εθιμικές κομματικές «λιτανεύσεις», οι απειλές αγροτικών μπλόκων, που στη συνέχεια αποσύρονται λόγω «διαφωνιών» των καπεταναίων του βουνού και του κάμπου! Εικόνες που επιβεβαιώνουν εκτός άλλων και την λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος! Ο καθείς έχει δικαίωμα να αντιδρά, αρκεί να μην ξεπερνά τα όρια του νόμου και του αστυνόμου, έτσι που να μη δημιουργεί εμπόδια στο «σύστημα» στραγγαλισμού της ζωής του!

Στο “Focus” της κρατικής τηλεόρασης της περασμένης Πέμπτης, η έμπειρη δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη, δήλωσε πως εκλογές βλέπει το 19! Ο έτερος ομοτράπεζος της Δελλατόλας, συμφωνώντας πρόσθεσε πως μέχρι τότε θα πάμε με ανοικτά υπαρκτά σκάνδαλα όπως της Novartis και «των τρένων που φύγανε», με τα θαλασσοδάνεια κομμάτων, με ευθύνες τραπεζιτών για άλλα μεγάλα δάνεια επιχειρηματιών και όχι μόνο… Πρόσθεσε ακόμα «πως προς την πορεία των εκλογών θα έχουμε πιο μεγάλα πράγματα από εκείνα που έχουμε δει στην περίπτωση της  Novartis!» Καλή μας διασκέδαση λοιπόν! Θα χορτάσουμε από δισεκατομμύρια χαμένα και κλαμένα! Θα γεμίσουν οι τηλεοθόνες κλαίουσες Μαγδαληνές που θα μας δείχνουν τα…φτωχόσπιτα τους, με σπασμένες τουαλέτες και τοίχους γεμάτους ρωγμές, διεκδικώντας το ηθικό πλεονέκτημα του… ασοβάντιστου! Τα υπαρκτά διαχρονικά σκάνδαλα, «φυσιολογικά» καρκινώματα ενός συστήματος που δεν μπορεί υπάρξει και να αναπτύσσεται χωρίς αυτά, θα μας κρατούν συντροφιά μέχρις ότου αρχειοθετηθούν! Εν τω μεταξύ το μεγάλο σκάνδαλο κλοπής της ζωής μας και ολόκληρης της πατρίδας μας, θα καλύπτεται από τις κραυγές των «αθώων» που μαινόμενοι θα απειλούν να συντρίψουν τους αισχρούς συκοφάντες και τούμπαλιν…Θα ρωτήσει κάποιος μανιώδης του Ζωρζ Σιμενόν αναγνώστης: «δεν θέλεις να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στης φυλακής τα σίδερα»; Μακάρι να λειτουργούσε η πολιτική ζωή σαν τις αστυνομικές νουβέλες, όπου πάντα ο νόμος τα καταφέρνει και ο Μεγκρέ περνάει χειροπέδες… Εδώ δυσκολεύουν φοβερά τα πράγματα, στα υπόγεια τούνελ και στις διασταυρούμενες διαδρομές του κατάμαυρου χρήματος που κλειδώνεται στις ελβετικές θυρίδες! Δύσκολο να ανοίξουν αυτές… Οι Ελβετοί διατηρούν διαχρονικά το «ηθικό» πλεονέκτημα, φυλάσσοντας το πλούτο των ναζί από τα κλεμμένα χρυσά δόντια των εβραίων στα κολαστήρια των “Άουσβιτς” ή τις χρυσές πλάκες των όπου γης δικτατόρων και των διεθνών ναρκέμπορων… Και όχι μόνο αυτοί για να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Άνοιξε τόσο πολύ το «παιγνίδι», της παγκόσμιας φούσκας και των μαύρων «παραγώγων» της, που δεν τους φτάνει πλέον μια Ελβετία…

Έτσι λοιπόν θα πάμε μέχρι τις εκλογές με αποκαλύψεις αλλά όχι και με συλλήψεις πολιτικών, γιατί και αν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία – που θα προκύψουν αλλά δεν θα τα μάθουμε – η παραγραφή θα έχει λειτουργήσει καταλλήλως! Παρά ταύτα όλη αυτή η παράτα δεν χάνει το ενδιαφέρον της. Η «πρώτη φορά… αριστερά» τροφοδοτούμενη από εκείνους της αλλοδαπής που δίνουν επιλεγμένους σκελετούς χρυσοδάκτυλων, θα μας χαρίζει ένα συνεχές τηλεοπτικό Survivor σκανδάλων, παρηγορώντας μας για απώλειες οικιών, μισθών και συντάξεων! Τελικά η αγωνιώδης και συνεχής απαίτηση τους για πρόωρες εκλογές, ήταν προφανώς για να προλάβουν το όποιο, έστω και ελάχιστο, στριπτήζ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ