Νικολούζος: Πάμε στην Αθήνα όλοι μαζί, να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση μεταφορά απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας! Πλήρης ανατροπή, συμφωνία και των κατοίκων Λευκίμμης και Τεμπλονίου. Διαβάστε πως μετέδωσε σε ζωντανή ροή το CorfuPress.com την εξαιρετικά κρίσιμη χθεσινή συνεδρίαση!


 

Να συσταθεί μία αντιπροσωπεία με συμμετοχές από τη δημοτική αρχή, εκπροσώπους των κατοίκων, φορέων αλλά και από την περιφέρεια και τους βουλευτές (εφ΄ όσον το επιθυμούν) αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να απαιτήσει από την κυβέρνηση να μεταφερθούν τα σκουπίδια της Κέρκυρας αλλού!
Ο δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, απέκλεισε στην καταληκτήρια τοποθέτησή του που περιείχε και την πρόταση που υπερψηφίσθηκε, κάθε χρήση της Λευκίμμης αφού δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση, ενώ δήλωσε επίσης ότι εμμένει στην άποψη πως θα πρέπει να αποκλειστεί και το Τεμπλόνι από τη διαδικασία διαχείρισης απορριμμάτων στο μέλλον!

 

Επικοινωνία με Παυλίδη

 

Μάλιστα, όσον αφορά το βουλευτή Κ. Παυλίδη (για τον οποίο εξαπέλυσε επίθεση ο Μπ. Χαραλάμπους σχετικά με επιμονή του για χρήση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης), ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι είχε την Δευτέρα συνάντηση μαζί του: «Μου είπε ότι καταλαβαίνει ότι το θέμα της Λευκίμμης δεν προχωρά με τίποτα. Και είχε συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη στον οποίο μετέφερε την κατάσταση ότι είναι αδύνατον να λειτουργήσει η Λευκίμμη»!

 

Η τοποθέτηση Νικολούζου

 

• Εμείς είμαστε πολιτικό όργανο. Στις δύσκολες καταστάσεις παρατηρείται ο καθένας να επιχειρεί να σώσει τον εαυτό του. Το πιο δύσκολο είναι να σταθείς σε αυτή την περίπτωση όρθιος και να αναλάβεις την ευθύνη.
• Κρίσεις αυτού του είδους ζήσαμε και τις προηγούμενες δεκαετίες, με τον ΧΥΤΑ κλειστό για 25 μέρες, δικαστήρια κλπ. Εμείς παραλάβαμε τη «βόμβα» με πολύ κοντό φυτίλι.
• Λες ότι θα πάρω την περιβαλλοντική αδειοδότηση για την ενδιάμεση διαχείριση μέχρι το Δεκέμβριο και την παίρνεις στο τέλος Ιουνίου. Αυτές είναι οι διαδικασίες. Και για να κάνεις έργα, πρέπει να έχεις χρηματοδοτήσεις. Και το ΕΣΠΑ άνοιξε το ΄16.
• Για να επικαιροποιήσεις τις μελέτες, έχεις τη διαβεβαίωση της διαχειριστικής Αρχής ότι θα έχεις τεχνική βοήθεια, αλλά τελικά δεν την έχεις.
• Υπάρχουν καθυστερήσεις; Υπάρχουν. Έχουμε εμείς ευθύνη; Έχουμε και εμείς. Αλλά αυτή είναι η δεδομένη κατάσταση.
• Είχαμε τα χρήματα να κάνουμε και άλλο κύτταρο στο Τεμπλόνι, αλλά αποφασίσαμε να μην το κάνουμε.
• Έχουμε φτάσει σήμερα σε ένα αδιέξοδο και αυτό που έχει σημασία είναι να φύγουμε μπροστά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να απαιτήσουμε να μεταφέρουμε τα σκουπίδια στον κοντινότερο διαθέσιμα ΧΥΤΑ. Εγώ δέχομαι να στρατοπεδεύσουμε στην Αθήνα μέχρι να πετύχουμε τη μεταφορά των δεμάτων των απορριμμάτων.
• Απόψε θα αποφασίσουμε για την αποδοχή της χρηματοδότησης για τη διερεύνηση νέου κυττάρου και εγώ εμμένω στην άποψη ότι θα πρέπει να αποκλειστεί το Τεμπλόνι από αυτή τη διαδικασία.
• Διεκδικήσαμε από κάθε άποψη την αλλαγή του ΠΕΣΔΑ, αλλά λάβαμε την απάντηση ότι αν καθυστερήσουμε θα χάσουμε κάθε χρηματοδότηση και θα μπούμε στο επόμενο πρόγραμμα, θα πάμε για ολοκλήρωση το 2023!
• Αυτό που μπορούμε να διεκδικήσουμε σήμερα είναι τη μεταφορά των απορριμμάτων για το μεσοδιάστημα μέχρι τη δημιουργία νέου ΧΥΤΥ.
• Όσο για την ενδιάμεση διαχείριση θα μπορούσε να είναι μια κινητή συστοιχία μηχανημάτων που ανακυκλώνει μέχρι ένα ορισμένο ποσοστό και έχεις μια κομποστοποίηση πο φτάνει το 35%.
• Επομένως: τη Λευκίμμη σήμερα δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε. Δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση. Δεν θέλουμε να ματώσουμε, ούτε στη Λευκίμμη, ούτε στο Τεμπλόνι. Και εδώ έχουμε μία ευθύνη για την καθυστέρηση οσον αφορά στο βιολογικό καθαρισμό. Για το βιοαέριο, για την καθυστέρηση δεν ευθυνόμαστε εμείς αλλά ο εργολάβος. Η δέσμευσή του είναι ότι μέχρι το Μάιο θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση για την πλήρη απαγωγή του βιοαερίου.
• Μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, ελπίζουμε -αυτή είναι η δέσμευση του μελετητή- ότι θα υποβληθεί η μελέτη για την διευθέτηση των πρανών. Υπάρχει η συγκεκριμένη χρηματοδότηση.
• Αυτά είναι όσα έχουμε σήμερα και, σας διαβεβαιώ ότι δεν κοιμόμαστε ήσυχοι. Ούτε θέλουμε να λέμε ψέματα, ούτε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Έχουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση στις πιο δύσκολες συνθήκες.
• Ευτυχώς σήμερα φαίνεται πως έχουμε χρηματοδοτήσεις. Υπάρχει κονδύλιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση.
• Αυτή είναι η κατάσταση και νομίζω ότι μπορούμε να το παλέψουμε. Δεν είναι πεδίο για μικροκομματική αντιπαράθεση. Δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι, πρέπει να αξιοποιήσουμε ό,τι μπορούμε να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.
• Προτείνω να δημιουργήσουμε μία αντιπροσωπεία από παρατάξεις και εκπροσώπους φορέων και να πάμε να διεκδικήσουμε τη χρηματοδότηση της μεταφοράς. Να έρθουν και η Περιφέρεια και οι βουλευτές. Αυτό χρειάζεται μία ολιγοήμερη προετοιμασία, να δούμε κόστη και να πάρουμε προσφορές και να κλείσουμε ραντεβού και συγκεκριμένη ατζέντα, διεκδικήσεις και λογικό περιεχόμενο.

 

Η θέση του Μπ. Χαραλάμπους

 

«Θα ψηφίσουμε αλλά με μεγάλες επιφυλάξεις. Θα πρέπει αυτή η μελέτη να ξεκινήσει αμέσως και να αποκλειστεί και το Τεμπλόνι και η Λευκίμμη. Το κόστος δεν ακούγεται πουθενά. Λέμε για την επιτροπή αλλά αν ο κ. Παυλίδης βγαίνει σε όλα τα ΜΜΕ και είναι αντίθετος με αυτή την πρόταση, θα τον καλέσουμε στην επιτροπή;»

 

 

 


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΑΝ LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ CORFUPRESS.COM


 

 

 ΩΡΑ 01.13 

Νικολούζος κατά Κρητικού!

Επίθεση εξαπέλυσε ο Κ. Νικολούζος στο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κρητικό, όταν ο τελευταίος επιχείρησε να απαντήσει σε πολιτική επίθεση που δέχθηκε από το μέλος της ΝΟΔΕ της ΝΔ και δημοτικό σύμβουλο κ. Χειρδάρη!
Ο κ. Κρητικός, ο οποίος νωρίτερα είχε τοποθετηθεί, δέχθηκε πολιτική επίθεση για το ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Χειρδάρη και ζήτησε να πάρει το λόγο, κάτι που δεν δέχθηκε η πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου Μ. Μουζακίτη που του είπε ότι το σώμα δεν είναι κομματικό αλλά πολιτικό όργανο και οι κομματικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν θέση στη συνεδρίαση. Ο κ. Κρητικός αντέτεινε ότι στο χρόνο αυτό που δέχθηκε την απάντηση θα είχε ήδη τελειώσει, για να του απαντήσει ο ίδιος ο Κ. Νικολούζος λέγοντας ουσιαστικά ότι θα πρέπει να σέβεται τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου και τον κύκλο των ομιλητών!

 


 

 ΩΡΑ 00.42 

Και πάλι ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με την τοποθέτηση δημοτικών συμβούλων. Οι κάτοικοι των δύο περιοχών που έχουν βρεθεί στο Μον Ρεπό, δείχνουν αξιοθαύμαστη αντοχή και, αν και έχουν μειωθεί σε σχέση με την αρχή, παραμένουν πολλοί και επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν τους συμβούλους αναλόγως με τις τοποθετήσεις τους.
Πριν από λίγο, η ένταση φούντωσε και πάλι με την τοποθέτηση του Γ. Καρύδη και τις αντιδράσεις αρκετών πολιτών.

 


 

 ΣΧΟΛΙΟ 

Δια του εξαντλητικού διαλόγου…

Η μαζική συμμετοχή των κατοίκων μέχρι τουλάχιστον και τις 11 το βράδυ, έχει πλέον μειωθεί αισθητά! Οι δημοκρατικές διαδικασίες έδωσαν τη δυνατότητα να μιλήσουν επί 10-20 λεπτά πάνω από 20 ομιλητές και στη συνεδρίαση να απομένουν ακόμα 3-4 πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και, προφανώς, με δευτερολογίες των επικεφαλής των παρατάξεων, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον ίδιο το Δήμαρχο!
Προσθέστε σε αυτό την έλλειψη καρεκλών για τους πολίτες, την έλλειψη νερού και φαγητού (κάποιοι τολμηροί παρήγγειλαν… delivery), τη θερμοκρασία των 6 βαθμών εκτός αιθούσης που περνά σιγά – σιγά και μέσα στην αίθουσα από τις ανοικτές πόρτες και… voila!
Πάντως, οι …ανθεκτικοί Τεμπλονιώτες και Λευκιμμιώτες μέχρι στιγμής δεν είναι λίγοι αλλά ο αριθμός τους δεν έχει σχέση με την αρχή της συνεδρίασης.
Πόσοι θα (αντέξουν να) μείνουν έως τη λήψη απόφασης;

 


 

 ΩΡΑ 23.22 

Στέφανος Σαμοΐλης
Πρώην βουλευτής, επικεφαλής ΛΑΕ

Για διγλωσσία κατηγόρησε το δήμαρχο Κέρκυρας Κ. Νικολούζο ο πρώην βουλευτής και νυν επικεφαλής της Ν.Ε. της ΛΑΕ, Στέφανος Σαμοΐλης: «Θα έπρεπε να εφαρμόσετε το προεκλογικό σας πρόγραμμα».
Εξαπέλυσε βολές κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για μεγάλες ευθύνες και του Δημάρχου.
Έχει κατατεθεί ένας φάκελος στον Εισαγγελέα για το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Είναι παγωμένος. Εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει να ενημερωθεί φάκελος και με τα πεπραγμένα των τελευταίων τριών ετών.

 


 ΩΡΑ 23.03 

 

Περικλής Κατσαρός
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων

Όλες οι παρατάξεις σήμερα δεν θα πρέπει να φύγετε από τη συνεδρίαση αν δεν βρείτε λύση!

 

 


 

 ΩΡΑ 22.40 

Νίκος Τρίαντος, πρόεδρος ΤΕΕ
Αν ήταν τόσο εύκολο να βρεθεί άλλη περιοχή
πλην Τεμπλονίου, θα είχε έως τώρα βρεθεί!

• Υπάρχουν κάποιες σταθερές: η ποσότητα των απορριμμάτων, ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ο ΠΕΣΔΑ και ότι κάθε νομός θα πρέπει να διαχειρίζεται τα απορρίμματά του.
• Οι κάτοικοι έχουν δίκιο όταν λένε ότι δεν γίνεται καύση του βιοαερίου στο Τεμπλόνι.
• Δεν έχουν γίνει τα περισσότερα υποστηρικτικά έργα που έπρεπε να είχαν γίνει το 2017 (πράσινα σημεία, σταθμοί μεταφόρτωσης, ανακύκλωση) και για να γίνουν όλα αυτά τα έργα θα πρέπει να τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες.
• Αν ήταν τόσο εύκολο να βρεθεί άλλη περιοχή για χωροθέτηση, δεν θα είχε βρεθεί.
• Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος διαχείρισης, θα πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν ο παράγοντας του χρόνου για την τελική λύση. Αν δεν υπάρξει χρονοδιάγραμμα που να τηρηθεί, θα πρόκειται απλώς για μία υπεκφυγή εις βάρος του τόπου.
• Η διαχείριση των απορριμμάτων δεν μπορεί να είναι πολιτική, αλλά θα πρέπει να γίνει πρώτα μία τεχνική – τεχνοκρατική διαχείριση του ζητήματος. Αν γίνει πρώτα πολιτική διαχείριση, απλά θα κάνει πιο επώδυνη για εμάς τους πολίτες την τεχνική διαχείριση, όταν θα έρθει η ανάγκη να γίνει…
• Είμαι της άποψης ότι ο ρυπαίνων (πρέπει να) πληρώνει!
• Μακάρι να αποκατασταθεί ο ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι, αλλά η κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης στο Τεμπλόνι δεν μπορεί να έχει μακριά του το ΧΥΤΑ.
• Η μεταφορά των σκουπιδιών σε άλλη περιοχή, βάλλει κατά της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών όπως ανακύκλωση, διαχωρισμός στην πηγή, περιορισμός απορριμμάτων.

 


  ΩΡΑ 22.13 

 

Μ. Κοντομάρη, σύλλογος Αλεύχιμον

Η πρόεδρος του Αλέυχιμον Μ. Κοντομάρη (δεξιά) μαζί με τη Λ. Κολλάγη από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Τεμπλονίου

 

• Οι Λευκιμμιώτες απόψε απέδειξαν το ήθος τους, παρ΄ όλα όσα έλεγαν όλη την εβδομάδα ότι θα γίνουν!
• Δεν ήρθαμε για φιλολογική κουβέντα σήμερα εδώ. Πρέπει να παρθεί απόφαση!
• Το 2015 ψηφίσατε κάποια πράγματα εδώ μέσα. Μπορείτε να μας πείτε από αυτά τι πραγματοποιήθηκε;
• Σας είχαμε προειδοποιήσει για το δεματοποιητή στο Τεμπλόνι. κ. Ασπιώτη και κ Δήμαρχε είστε υπεύθυνοι!
• Πείτε μας ονόματα: ποιοι υπουργοί σας είπαν ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν τα σκουπίδια;
• Θέλουμε σήμερα να ξαναψηφίσετε και να αποφασίσετε. Το σχέδιο του 2015 δεν λειτούργησε και δεν μπορεί να λειτουργήσει.
• Η μοναδική λύση αυτή τη στιγμή είναι η μεταφορά εκτός του νησιού.
• Να ετοιμάσετε εσείς τη μελέτη για την ολοκληρωμένη διαχείριση και να πάμε στην Αθηνα όλοι μαζί, Να πάμε με 50 λεωφορεία στην Αθηνα και θα δείτε αν θα δεχθούν το αίτημά μας. Μην βάλετε πάνω από τον τόπο μας το κόμμα. Όποιος δεν μπορεί να βάλει τον τόπο πάνω από το κόμμα, να παραιτηθεί!

 

 


 

 

 

 ΣΧΟΛΙΟ: 

Απορίας άξιον…

Άκρως επιθετική συμπεριφορά με φωνές, ομιλίες από μέλη εκτός των εκπροσώπων, προσωπικές επιθέσεις με χαρακτηρισμούς αλλά και σληρή στάση κρατά ο νεσύστατος σύλλογος κατοίκων του Τεμπλονίου που προέκυψε σχετικά πρόσφατα, ουσιαστικά, με διάσπαση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου και δημιουργία του από πρώην μέλη του παλαιότερου συλλόγου. Η στάση τους απείλεισε να δυναμιτίσει τη συνέχιση της συνεδρίασης, την ώρα μάλιστα που ουσιαστικά όλες οι παρατάξεις προτείνουν να ζητηθεί με αγωνιστικές κινητοποιήσεις να μεταφερθούν τα σκουπίδια εκτός Κέρκυρας…

 


 

 


 

 

 ΩΡΑ 21.48 

Σκληρή γραμμή:
Ο δεύτερος σύλλογος Τεμπλονίου απειλεί
να κλείσει απόψε το Τεμπλόνι.

 

Ο πρόεδρος του δεύτερου συλλόγου του Τεμπλονίου κ. Αλαμάνος που συστάθηκε πρόσφατα, υπό τις φωνασκίες μελών του εν λόγω συλλόγου που απειλούσαν ότι θα προχωρήσουν απόψε σε κλείσιμο του ΧΥΤΑ της περιοχής τους, ζήτησε άμεση λύση απόψε και απάντηση τι θα κάνουν τώρα με το Τεμπλόνι.
«Αν δεν υλοποιήσετε ότι υποσχεθείτε σήμερα, θα γίνει χαμός. Ήρθαμε αποφασισμένοι απόψε να μην πάμε στα σπίτια μας αν δεν μας δώσετε απόψε μια λύση».
Στη συνέχεια άλλα μέλη του συλλόγου πήραν το λόγο αν και δεν είχε συμφωνηθεί με τους συλλόγους τέτοια διαδικασία, με σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του αντιδήμαρχου Σπ. Ασπιώτη με χαρακτηρισμούς…

 


 

 

Απόσπασμα από την τοποθέτηση της κας Παπανικολοπούλου

 


 

 ΩΡΑ 21.32 

Παπανικολοπούλου:
Γύρω από το Τεμπλόνι κρατά το real estate!

Όλα τα οικόπεδα, βόρεια, δυτικά, ανατολικά, νότια, είναι αγορασμένα από εργολάβους που έχουν σύμβαση με το Δήμο! Στην Κέρκυρα, το real estate καλά κρατάει!

 


 

 ΩΡΑ 21.25 

Μάγδα Παπανικολοπούλου,
Εξωραϊστικός Σύλλογος Τεμπλονίου

Βολές κατά Νικολούζου:
• Έχετε πει ψέματα στη μελέτη για το ενδιάμεσο στάδιο που εγκρίθηκε λόγω αυτών των ψεμάτων: Δεν υπάρχουν τα 19 στρέμματα για το μεσοδιάστημα. Δεν γίνεται καύση του βιοαερίου. Δεν λειτουργεί ο βιολογικός.
• Τον Αύγουστο του ’16 συμφωνήσαμε έναν οδικό χάρτη και δεν κάναμε αποκλεισμό. Συμφωνήσαμε μελέτη για αλλαγή χωροθέτησης γιατί το Τεμπλόνι ήταν κορεσμένο.
• Λειτουργία του δεματοποιητή εντός δύο μηνών και παράλληλη αποκατάσταση του ΧΥΤΑ.
• Ρωτάω: Σε ό,τι μας αφορά στο Τεμπλόνι, έχετε κάνει κάτι που εμείς δεν το γνωρίζουμε;
• Δεύτερο ζήτημα: εμείς είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας για το δεματοποιητή γιατί είχε αποδειχθεί σε άλλες περιοχές ότι δεν δουλεύει σωστά. Και πάλι εμείς προτείναμε να ψάξετε να τοποθετήσετε κάπου αλλού το δεματοποιητή καθώς δεν είχατε την έκταση και ήταν δεδομένη η αντίδραση των κατοίκων της Λευκίμμης για το ΧΥΤΥ. Ποιος ιδιώτης δεν είναι αυτός που θα έδινε ένα ανενεργό νταμάρι στο Δήμο για να κάνει ο Δήμος με τα χρήματα της διαχείρισης και την αποκατάσταση του νταμαριού;

 


 ΩΡΑ 21.18 

 

Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης

• Κεντρικός εθνικός σχεδιασμός. Δεν είμαστε ειδικοί και δεν μπορεί να με πείσει κανένας ότι κάθε δήμος και κάθε νησί θέλει δικό του εργοστάσιο απορριμμάτων. Μπορεί να αποδειχθεί με εθνικό σχεδιασμό ότι σε όλη την Ελλάδα ίσως χρειάζονται 10-15 μεγάλα εργοστάσια.
• Στην Κέρκυρα χρειάζεται επιστημονική διερεύνηση νέου χώρου με πιστή τήρηση των κριτηρίων καταλληλότητας, τα οποία κριτήρια να είναι εκ των προτέρων γνωστά.
• Όταν το είπα στον κ Αντιδήμαρχο Σπ. Ασπιώτη, μου απάντησε «είμαστε χαζοί να ψάχνουμε για νέο χώρο όταν έχουμε τη Λευκίμμη»;
• Εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, ανακύκλωση κλπ.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους στην καθαριότητα με ασφάλεια και υγεία
• Το κόστος να επωμισθεί τ κεντρικό κράτος διότι οι Κερκυραίοι και οι Έλληνες πολίτες είναι από τους πιο βαριά φορολογούμενους πολίτες.

 

 


 

 ΩΡΑ 21.15 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ:

Θα έπρεπε εδώ σήμερα να ήταν ο κ. Περιφερειάρχης αλλά και, κυρίως, ο κ. Παυλίδης, ο οποίος είναι λαλίστατος ως επίδοξος δήμαρχος του βορρά! Και η κα Βάκη έκανε δηλώσεις. Να έρθουν να μας τα πουν εδώ και να δουν πόσα απίδια χωρά ο σάκος.
Μας έχετε μιλήσει επανειλημμένα για τη διαλογή στην πηγή και την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Πείτε μας μία ενέργεια που έχετε κάνει! Πείτε μας σε ένα σχολείο που πήγατε.
Η κα Υδραίου μίλησε για ανθρωποφαγία στο ΣΥΡΙΖΑ. Δε συμφωνώ. Βλέπω τους ρόλους του καλού και κακου αστυνόμου.
Δεν μου αρέσει η διγλωσσία της ΛΑΕ. Το ΠΕΣΔΑ πέρασε γιατί πρωτοκλασάτα στελέχη της Περιφέρειας, μέλη της ΛΑΕ, το ψήφισαν. Και εδώ, ο ένας της ΛΑΕ ψηφίζει τα πάντα!

 


 

 ΩΡΑ 21.01 

Σφοδρή επίθεση Χαραλάμπους κατά Υδραίου:

Εσείς ήσασταν αντινομάρχης επί Πουλημένου όταν χτύπησαν τα ΜΑΤ τους Λευκιμμιώτες και δεν αντιδράσατε τότε!

 


 

 ΩΡΑ 20.58 

ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ:
Εδώ που φτάσαμε, πρέπει η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει μεταφορά εκτός Κέρκυρας για το διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να γίνει το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης.

 


 

 

 ΩΡΑ 20.51 

 

ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ: Αναφέρθηκε στη διαδικασία που προχώρησε ο ίδιος για το ΣΔΙΤ

  • Υποχρεούμαι να γυρίσω πίσω για να υπερασπίσω τα έργα επί της δικής μου θητείας.
    Το 2012 προχωρήσαμε σε προγραμματική με το Σύνδεσμο Καθαριότητας για να προχωρήσουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση. Οι δικές μας υπηρεσίες δεν έχουν το εξειδικευμένο προσωπικό για να μελετήσουν και να κατασκευάσουν ένα τέτοιο έργο.
    3/3/2013 η Διυπουργική ενέταξε την Κέρκυρα σε χρηματοδοτικό πλαίσιο με 50% δημόσια δαπάνη και άλλα τόσα από ιδιωτικό φορέα με ΣΔΙΤ. Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν προσκλήσεις για δημόσια δαπάνη εξ΄ ολοκλήρου. Αν υπήρχαν, θα τις επιδιώκαμε. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε άλλη πηγή χρηματοδότησης.
  • Έγινε διαδικασία, έγινε η ένταξη, έγινε διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μία δύσκολη διαδικασία. Δημοπρατήσαμε σε διεθνή διαγωνισμό ένα εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης για το Τεμπλόνι.
  • Ήρθαν 6 εταιρίες, η μία αποκλείστηκε, συνέχισαν οι άλλες 5. Από το 2013, ολοκληρωθηκε η διαδικασία το Μάιο του 2014 και το έργο ήταν έτοιμο για τη διαδικασία του «εποικοδομητικού διαλόγου».
  • Δεν συνέφερε τον τόπο τότε να αποκλείσετε το ΣΔΙΤ, ήταν ελεύθερη διαδικασία και θα μπορούσατε να επαναδιαπραγματευτείτε το τίμημα ή να βρείτε επιπλέον δημόσια χρηματοδότηση.

 

 ΩΡΑ 20.42 

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα, κόσμος και εκτος αιθούσης αυτή την ώρα!

<

 


 

 ΩΡΑ 20.25 

ΥΔΡΑΙΟΥ: Κήρυξη έκτακτης ανάγκης για κατεπείγουσες χρηματοδοτήσεις της ολοκληρωμένης διαχείρισης (μονάδα επεξεργασίας, εξοπλισμό, ενημερωση κλπ.). Κατεπείγουσα χρηματοδότηση για την καύση του βιοαερίου. Έκτακτη ανάγκη ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Κέρκυρας όχι για ένα χρόνο αλλά για τρία τουλάχιστον χρόνια.
«Η κυβέρνηση δεν θέλει την έκτακτη ανάγκη γιατί σκέφτεται το πολιτικο και οικονομικό κόστος».

 


 

 ΣΧΟΛΙΟ: 

 

Κομματική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Μ. Υδραίου, μεταφέροντας την αντιπαράθεση σε πολιτικό επίπεδο εναντίον της κυβέρνησης με «γαλάζια» απόχρωση, προσέχοντας πάντως να μην αναφερθεί ούτε αρνητικά, ούτε θετικά στον (επίσης γαλάζιο) προκάτοχό της Γ. Τρεπεκλή!

 

 

 

 


 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

 


 

 

 

 ΩΡΑ 20.09 

ΥΔΡΑΙΟΥ: Βολές και από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατά Περιφερειάρχη, βουλευτώ ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών κυβερνώντος κόμματος για την απουσία τους από τη συνεδρίαση.
«Νοιώθω σοκ, αποτροπιασμό και αηδία για αυτό που βλέπω να εκτυλίσσεται την τελευταία περίοδο για την ανθρωποφαγία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για ν βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες τους. Η κυβέρνηση τυου ΣΥΡΙΖΑ και οσοι την ακολουθούν, είναι όλοι συνυπεύθυνοι. Αγκαλιά Τσίπρας και Νικολούζος προεκλογικά αγκάλιαζαν και το Νικολούζο, με ψεύτικες εξαγγελίες σε Λευκίμμη και Τεμπλόνι».

 


 

 

 ΩΡΑ 20.03 

 

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάτοικοι Λευκίμμης και Τεμπλονίου κατηγορούν το Δημαρχο Κ. Νικολούζο για τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, με τον τελευταίο να τους καλεί να ασκήσουν την ίδια κριτική και σε όσους διαχειρίστηκαν για δεκαετίες το πρόβλημα και έφεραν την κατάσταση εδώ.

Η αποστροφή Νικολούζου προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις.

 

 


 

 ΩΡΑ 19.51 

Επίθεση Νικολούζου κατά προηγούμενων αυτοδιοικητικών που σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές και επιτίθενται στη δημοτική αρχή, την ώρα που είναι εκείνοι που έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδέξοδο, είχαν φέρει τα ΜΑΤ και δεν είχαν προετοιμάσει στη θητεία τους τις προϋποθέσεις για το ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την υλοποίηση της λύσης κατασκευής υποδομής ολοκληρωμένης διαχείρισης. Τα βέλη φαίνεται να στρέφονται (και;) κατά του πρώην δήμαρχου Γιάννη Τρεπεκλή.

 


 

 


 

 ΩΡΑ 19.34 :

ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ: Δύο μπορεί να είναι σήμερα οι λύσεις.
Η μία είναι η μεταφορά των απορριμμάτων. Η κυβέρνηση το ξεκόβει: δεν επιθυμεί τη μεταφορά των σκουπιδιών γιατί ανατρέπει τον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό.
Η άλλη λύση είναι να ανοίξει η Λευκίμμη. Εμείς δεν πρόκειται να ανοίξει χωρίς κοινωνική συναίνεση. Εμείς με ΜΑΤ δεν πρόκειται να ανοίξουμε τίποτα.
Έχουμε δύο δρόμους: να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τη μεταφορά των απορριμμάτων. Κάτι που είναι πάρα πολύ ακριβό. Φτάνει σε ένα ύψος των 150 ευρώ τον τόνο.
Απαιτείται να μας αποδεχθεί ο ΧΥΤΑ, να υπάρξουν εγκρίσεις για τη μεταφορά και να βρούμε χρηματοδότηση για τη μεταφορά. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε κρατική χρηματοδότηση για ένα μεταβατικό στάδιο.

 


 

 


 

 ΩΡΑ 19.10 

Με ΚΤΕΛ, ΙΧ ή, ίσως, ακόμα και… οτοστόπ, περισσότεροι από 200 κάτοικοι της Λευκίμμης αλλά ακόμα και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής του Τεμπλονίου, έχουν κατακλύσει αυτή την ώρα την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας το οποίο ξεκίνησε τη συζήτηση για την «καυτή πατάτα» της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της Λευκίμμης άφησε στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων φυλλάδιο με το οποίο καταγγέλλει για μία ακόμα φορά την δημιουργία ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια.
Τη συνεδρίαση ανοίγει αυτή την ώρα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ο οποίος ξεκινώντας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Περιφερειάρχη, των βουλευτών και εκπροσώπων του κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, για την απουσία τους από την κρίσιμη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεδρίαση σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία διαφαίνεται αδιέξοδο στην υπόθεση διαχείρισης των σκουπιδιών. Μάλιστα, προηγουμένως έκανε μία ακόμα αντίστοιχη αναφορά, χωρίς να κατονομάσει τους αποδέκτες αυτή τη φορά, για κάποιους που «προτίμησαν να κάτσουν σπίτι να δουν Survivor»!

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ