Οι πρωτοβουλίες και δράσεις του Πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργου Καλούδη τη Κυριακή και τη Δευτέρα, στην Ολομέλεια και σε επισκέψεις στα δημοκρατικά κόμματα της Βουλής. 

Όπως  αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου:
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης από την Κυριακή 14-1-2018:1) Το πρωί της Κυριακής 14-1-2018, πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, στην Αθήνα, στα πλαίσια ενημέρωσης των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων στο δυνατότερο υψηλότερο επίπεδο, και υποβολής του πάνδημου αιτήματος του Δικηγορικού Κόσμου, του 99,5 %, για:
α)απόσυρση της υποχρεωτικότητας της διαμεσολάβησης και της κατάργησης της απεργίας από το πολυνομοσχέδιο των 1.600 σελίδων, β)της νομοθετικής κατοχύρωσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας, γ)της απόσυρσης της διάταξης για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελούμενη από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Παπαθεοδώρου, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Γκεγκέρογλου και τη πρώην βουλευτή-συμπατριώτισσα κ. Συλβάνα Ράπτη.
Είχε προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία και με τον εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Από όλους ζητήθηκε η υποστήριξη στο Κοινοβούλιο των αιτημάτων μας,
2) Από τις 13.00 έως τις 19.00 συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας.
Παρενέβη στην αρχή διαδικαστικά, ομίλησε με συγκεκριμμένη κριτική αλλά και με δημιουργικές ζωογόνες προτάσεις. Το πλήρες κείμενο θα σας διαβιβασθεί αύριο.
Συμμετείχε επίσης στη διατύπωση του τελικού κειμένου της πρότασης-απόφασης της Ολομέλειας, το οποίο είναι κατηγορηματικό και δεν αφήνει περιθώρια επικουρικής γραμμής, για την απόλυτη απόρριψη της υποχρεωτικότητας. (Όπως συνέβαινε με αυτό της προηγούμενης Κυριακής 7-1-2019.
Στην απόφαση αυτή μειοψήφισαν οι Πρόεδροι Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Γνωστοποιήθηκε ότι το Δ.Σ. του Δ.Σ. Αθήνας είχε τοποθετηθεί υπερ της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης και κατά της μιάς μέρας αποχής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
3) Ψηφίστηκε η πρότασή του για επίσκεψη στη Βουλή σήμερα -ημέρας συζήτησης και ψήφισης του Πολυνομοσχέδιου-εκτρώματος,
για συνομιλία και επικοινωνία με τους εκπροσώπους των κομμάτων και με βουλευτές για «πολιτικό μασάζ.»
4) Εκλέκτηκε στην αντιπροσωπεία Προέδρων της Ολομέλειας, που σήμερα από τις 09.00 το πρωί βρίσκεται στη Βουλή,
5)Στη Βουλή σήμερα συναντήθηκε στις 09.30 τοπρωί στη Βουλή, με τον Κοιν Εκπρ.- εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο στα γραφείο του στη Βουλή,
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε με τις 2 ομιλίες του τα ψηφίσματα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας και έκανε σαφή τη νέα θέση της ΔΗΜ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ότι καταψηφίζει την υποχρεωτική διαμεσολάβηση, απορρίπτει πλήρως την υποχρεωτικότητα και μόλις γίνει κυβέρνηση με ένα μόνον άρθρο σε ένα νόμο θα καταργήσει το νομοσχέδιο, εφόσον ψηφισθεί.
Ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντινόπουλο για τη νέα αυτή θέση του κόμματός του.
Επισυνάπτεται η ομιλία του κ. Κωνσταντινόπουλου.
6)Στη Βουλή σήμερα συναντήθηκε, με τον Κοιν. Εκπρ.- εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας για το έκτρωμα πολυνομοσχέδιου, συμπατριώτη μας κ. Νίκο Δένδια, Δικηγόρο Κέρκυρας, μαζί επίσης με τους ΠρόεδρουςΠάτρας Θ. Ζούπα και Βέροιας Φ. Καραβασίλη, στο γραφείο του κ. Δένδια, στη Βουλή. Η συζήτηση ήταν σε εγκάρδιο κλίμα.
Ζήτησαν την υποστήριξη του κ. Δένδια, ο οποίος την εξέφρασε ασμένως και τον ευχαρίστησαν για αυτό. Πράγματι ο κ. Δένδιας με την αγόρευσή του στη Βουλή, μετά από δύο ώρες, υποστήριξε τα δημοκρατικά αιτήματα των Δικηγόρων.
7) Συναντήθηκε και συνομίλησε, μαζί με τους Προέδρους Σερρών κ. Καρύπογλου, Βέροιας κ. Καραβασίλη, Λάρισας κ. Μπασδέκη, Πάτρας κ. Ζούπα, Αντιπρ. Καβάλας κ.Κοιμετζίδη και Καστοριάς κ. Μπαλιάκα με τον βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Θεοφύλακτο, δικηγόρο, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της νομοθετικής διάταξης για να ορίζεται δικηγόρος ως δικαστικός εκπρόσωπος στις εκλογές σωματείων. Ο κ. Θεοφύλακτος αγωνίστηκε πολύ για να ψηφισθεί και υπερκέρασε μύριες επώνυμες αντιδράσεις και στη Βουλή και από φορείς. Ο κ. Θεοφύλακτος εξέφρασε την αντίθεσή του για την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης αλλά και την αδυναμία του να πράξει διαφορετικά, λόγω κομματικής πειθαρχίας.
8)Συναντήθηκε και πάλι με τη βουλευτή Κέρκυρας-Κοιν Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάκη, η οποία εξέφρασε ίδια θέση.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ