«Στις υποβαθμισμένες περιοχές του κόσμου, οι αρχηγοί των κρατών ξεπουλούν τα ρετάλια των χωρών τους σε τιμές εκποίησης, όπως στις υποβαθμισμένες περιοχές των πόλεων οι εγκληματίες πουλούν, σε ευτελείς τιμές, τα λάφυρα των εφόδων τους…»(Εντουάρντο Γκαλεάνο “Ένας κόσμος ανάποδα”)

Προχθές στο νησί μας ήρθε το αφεντικό του ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Ξενόφος και πήγε κατευθείαν στο λιμάνι! Κατανοητό, το αεροδρόμιο επωλήθη όσο τρείς-τέσσερις ετήσιες εισπράξεις του, στην κρατική (!) Γερμανική “Fraport”! Σειρά παίρνουν τώρα τα λιμάνια, οι ακρογιαλιές! Αύριο τα βουνά, οι κάμποι, οι λίμνες και οι…θάλασσες και όταν πουληθούν και αυτά, ο μεγάλος πορτογάλος συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου πρότεινε να πουλήσουν στο φινάλε και την μάνα τους… Δυστυχώς γι’ αυτά τα ξεπουλήματα υπάρχουν και ένθερμοι ντόπιοι χειροκροτητές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τώρα το αεροδρόμιο «μας» θα αναβαθμισθεί! Ναι, δεν είναι υπερβολή χρησιμοποιούν το «μας» ακόμα και μέσα από χαζό-κουτιά ένθερμοι υποστηρικτές της πώλησης!!! Θα παύσει να καταρρέει υποστηρίζουν, θα επεκταθεί κιόλας! Τι να απαντήσεις σ’ αυτούς όλους τους ανεγκέφαλους; Απλά προκειμένου να απολαύσουν την γοητεία του ξεπουλήματος δεν μένει παρά να ακολουθήσουν τους «αριστερούς» ξεπουλητάδες, πουλώντας και αυτοί το σπίτι τους κοψοχρονιά, προκειμένου ο νέος ιδιοκτήτης να το βάψει, να αλλάξει τουαλέτα και ντεκόρ και αυτοί να το καμαρώνουν αναβαθμισμένο από μακριά με τα κλειδιά του στη τσέπη άλλου… Και μια και η αναφορά γίνεται στο κάποτε δικό μας αεροδρόμιο θα πρέπει για τους απληροφόρητους να πούμε ακόμα κάτι. Θεμελιώθηκε με χρήματα του Λαού μας αλλά και μπαζώθηκε η προέκτασή του προς τη λίμνη «Χαλικιόπουλου» στην κυριολεξία από συντρίμμια και θρύψαλα με κατεδαφίσεις κτιρίων πυρπολημένων από τις Γερμανικές εμπρηστικές βόμβες του 43 στη περίοδο του Β’ παγκόσμιου πολέμου…Εκεί στα θεμέλια του κάποτε δικού μας αεροδρομίου βρίσκονται τα λείψανα του περίφημου ξενοδοχείου “Bella Venecia” , του Δημοτικού Θεάτρου, αλλά και πάρα πολλών άλλων πυρπολημένων κτισμάτων της πόλης μας, αποτέλεσμα του Γερμανικού ανελέητου βομβαρδισμού. Οι Γερμανοί λοιπόν αγόρασαν κοψοχρονιά ακόμα και τα πειστήρια της πολεμικής θηριωδίας τους, τα οποία είναι θαμμένα στο νέο περιουσιακό τους απόκτημα με…αριστερές υπογραφές!«Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του πετυχαίνει εκεί που απέτυχαν οι προκάτοχοι της, και κλείνει ένας μεγάλος και δύσκολος κύκλος για τη χώρα…

Κύκλος αίματος ενός ολόκληρου Λαού… Έτσι ίσως χαρακτηρίσει ο ιστορικός του μέλλοντος τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια!

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης του να υπογράψει μνημόνιο ο Τσίπρας υποστήριξε πως: «Πήραμε την απόφαση να λερώσουμε τα χέρια μας χωρίς να αποδράσουμε…»Αναφέρεται σ’ αυτά που βιώνουμε από το 10 μέχρι και σήμερα, αλλά ποιος ξέρει μέχρι και πότε τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Πρόσχημα η απατηλή σωτηρία ενός Λαού από προσχεδιασμένο ναυάγιο, που μας είπαν πως υπεύθυνοι είμαστε Εμείς! Ζούσαμε λέει πάνω από τις δυνατότητες μας… Όμως προχθές πίνοντας γιορταστικά για το τέλος της θητείας του ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, απέτισε φόρο τιμής στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας τα άδικα σκληρά οικονομικά μέτρα που της επιβλήθηκαν… Παραδεχόμενος και αυτός, όπως και άλλοι της συνομοταξίας του, πως η λοβοτομή του Ελληνικού Λαού πραγματοποιήθηκε προκειμένου να σωθούν κυρίως οι γαλλο-γερμανικές τράπεζες!

Τα λερωμένα χέρια του Τσίπρα , ίσως με πανάκριβη λοσιόν φίρμας Eurogroup να σκεπάσουν ευκαιριακά τη βρωμίλα τους, όμως αυτή η λερωμένη ιστορία δεν καθαρίζει με τίποτα…Το ατύχημα για τη λάμψη μιας φευγαλέας αριστερής ελπίδας ήταν ό,τι δεν ήθελε ποτέ αυτός να αποδράσει από το στρατόπεδο στο οποίο ανήκε, προτού καν μπει στη βουλή. Ακόμα και με την ευκαιρία ενός νικηφόρου δημοψηφίσματος που του δόθηκε απλόχερα από το Λαό…

«Η τέχνη της εξαπάτησης του πλησίον, την οποία οι διάφοροι απατεώνες ασκούν κυνηγώντας αφελείς στους δρόμους, αγγίζει τα όρια της τελειότητας όταν κάποιοι επιτυχημένοι πολιτικοί αποφασίσουν να ασκήσουν το ταλέντο τους…» (Εντουάρντο Γκαλεάνο “Ένας κόσμος ανάποδα”)

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ