Ο Παναγιώτης Λάμπουρας ερμηνεύει με ξεχωριστό τρόπο ένα από τα πιο γνωστά, τελευταία τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Ένα από τα τελευταία εν ζωή τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα (το τραγούδι κυκλοφορεί το 1991 και ο συνθέτης πεθαίνει το 1992) αποφάσισε να διασκευάσει με ένα πολύ ξεχωριστό τρόπο ο τραγουδιστής Παναγιώτης Λάμπουρας. Πιο συγκεκριμένα, το τραγούδι- ύμνο στη ζωή και στην αγάπη – σε στίχους Ιωάννας Κλειάσιου και μουσική του Γιώργου Ζαμπέτα) ο Λάμπουρας το ερμηνεύει μόνο με τη φωνή και το βιολί του.Επιπλέον, ο Κερκυραίος στην καταγωγή Παναγιώτης Λάμπουρας, ο τραγουδιστής – βιολιστής γράφει και ερμηνεύει τα δικά του τραγούδια αλλά κάνει και επιτυχημένες διασκευές σε γνωστά τραγούδια.

Ο Λάμπουρας που έχει ένα ξεχωριστό τρόπο να «γεμίζει» τη σκηνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σε ηλικία 5 ετών πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής με καθηγήτρια βιολιού την Εύα Παππά, όπου και συνέχισε στην τάξη της μέχρι τα 18 του χρόνια στο Ιόνιο Ωδείο της Κέρκυρας.

Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για σπουδές και συνεχίζει τα μαθήματα βιολιού στον Πειραϊκό Σύνδεσμο. Εκεί βρίσκεται στην τάξη της Ρωσίδας καθηγήτριας Νόνας Γιαλαμά μέχρι και το 2012 απ’ όπου και αποκτά δίπλωμά Βιολιού με βαθμό Άριστα Παμψηφεί.

Tο 2013 αποφασίζει να μετακομίσει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία για να συνεχίσει τις μουσικές του σπουδές. Σε διάστημα δύο ετών παρακολούθησε μαθήματα στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης με την Elisabeth Perry (απόφοιτη του Menuhin School, Julliard School of Arts) και στο Codarts (Ρότερνταμ) με τους Goran Gibragevic και Misha Furman. Οι ανοιχτοί ορίζοντες του εξωτερικού τον βοηθούν να βρεθεί σε διάφορα μουσικά πεδία και να έρθει σε επαφή με σπουδαίους μουσικούς.Πηγή: protothema.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή