Η διεξαγωγή του Περιφερειακού Συνεδρίου Ανάπτυξης στο νησί της Κέρκυρας αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη των προοπτικών και των δυνατοτήτων τόσο του νησιού όσο και ευρύτερα των Ιονίων Νήσων, δήλωσε ο βουλευτής Κέρκυρας, Κώστας Παυλίδης.

 Ο κ. Παυλίδης τόνισε πως «η ενεργή συμμετοχή μας και η στήριξη μας είναι απαραίτητη για την επιτυχία αυτής της διαδικασίας.

Ευελπιστούμε σ’ ένα περιφερειακό συνέδριο το οποίο θα έχει ως πρωταρχικό χαρακτηριστικό να αγγίξει και να αφουγκραστεί τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας. Η πολυπληθής παρουσία Υπουργών καθώς και οι μέχρι τώρα συναντήσεις τους με φορείς και συλλογικότητες επιβεβαιώνουν με το παραπάνω αυτή τη δυνατότητα.

Η διήμερη διαδικασία αυτής της μορφής διαβούλευσης εμπεριέχει μέσα της τον ειλικρινή διάλογο αλλά και τον απαραίτητα γόνιμο αντίλογο. Η συνθηματολογία και τα μεγάλα λόγια παρελθόντων ετών έχουν δώσει τη θέση τους σε ουσιαστικές προτάσεις και παρεμβάσεις με στόχο να μπουν τα θεμέλια για μια δίκαιη κοινωνική ανάπτυξη.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να καλέσω την Κερκυραϊκή κοινωνία να συμμετάσχει ενεργά στις θεματικές συζητήσεις που πραγματοποιούνται στο Ξενοδοχείο Park, θέτοντας επί τάπητος τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν την Κέρκυρα και τα Ιόνια. Ενημερώνουμε ότι οι διαδικασίες του συνεδρίου θα κορυφωθούν με την ανοιχτή ομιλία του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα (6/12, 18:30) όπου θα συμπυκνωθούν τα προτάγματα και τα συμπεράσματα που θα έχουν προκύψει απ’ το διήμερο»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ