Ένα χρόνο μετά τις εκλογές της ντροπής στην ΕΠΣ Κέρκυρας, στις 15 Δεκεμβρίου 2016 υπενθυμίζουμε τι λέγαμε εκείνες τις μέρες μέσα από τις ανακοινώσεις  μας!

«Η πορεία και προς την εκλογική αναμέτρηση στιγματίζεται από τον  ανηλεή πόλεμο δύο μπλοκ  επιχειρηματικών συμφερόντων που δρουν στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου: από τη μια αυτό που έχει σήμερα το πάνω χέρι και είναι ταυτισμένο με τη σαπίλα των τελευταίων χρόνων με την οποία μάλιστα συμβαδίζει η πλειοψηφία της ΕΠΣΚ Κέρκυρας  και από την άλλη αυτοί που φιλοδοξούν στο όνομα της εξυγίανσης να λυμανθούν το χώρο! Στα πλαίσια αυτά η εξαγορά παραγόντων, ο χρηματισμός και τυχοδιωκτισμός είναι στην πρώτη γραμμή! Είναι βέβαιο ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και  η αθλούμενη νεολαία δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από όλη αυτή τη διαδικασία. Η ανυπαρξία υποστήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων με την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης και την εγκατάλειψη των υποδομών του θα συνεχιστεί όποιο χρώμα και εάν έχει η ΕΠΟ την επόμενη μέρα και όποιος διαχειριστής του επιχειρηματικού αθλητισμού βρίσκεται στην ΕΠΣ Κέρκυρας!»  (άρθρο, 25/10/2016)«Η «ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ» υπό τον κ. Ποζίδη εκφράζει όλη την  κακή κληρονομιά της ΕΠΣΚ και τη διάθεση για συνέχισή της στηρίζοντας το ένα από τα δύο επιχειρηματικά μπλοκ στην ΕΠΟ! Από τη άλλη το κοινό ψηφοδέλτιο των «ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ», «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» είναι ντίλερ των επιχειρηματικών συμφερόντων της παράταξης Γραμμένου στην ΕΠΟ, υιοθετεί τις μεθόδους της παράταξης του κ. Ποζίδη και είναι αναξιόπιστο και καιροσκοπικό! Και οι δύο «αντίπαλοι» αποτελώντας τις δύο όψεις του ίδιου κάλπικου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο νομίσματος είναι το ίδιο απορριπτέοι!»  (ανακοίνωση, 19/11/2016)

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ψάχνει ομάδα, ψάχνει μπάλα και γήπεδο, ψάχνει να σταματήσει τα αυτογκόλ του και να βρει τα δίχτυα του αντιπάλου!  Άραγε οι γνήσιες φωνές του ερασιτεχνισμού θα μείνουν θεατές στο απογοητευτικό σημερινό θέαμα, θα ανεχτούν τη σαπίλα και τη δυσωδία που όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην ΕΠΣ Κέρκυρας  θα γίνεται ανυπόφορη ή θα περάσουν στην… ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ;»  (άρθρο, 25/11/2016)

«Μέσα σε αυτή την κατάσταση ΟΛΟΙ  ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ   πήραμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ»! Μία κίνηση που δεν εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως οι άλλες, αλλά το ερασιτεχνικό και καθαρό ποδόσφαιρο! Εν όψει των εκλογών της ΕΠΣ Κέρκυρας αποφασίζουμε να μη μείνουμε θεατές του σημερινού άσχημου παιχνιδιού σε βάρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου! Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να μείνει χωρίς έδρα τα επόμενα 4 χρόνια στην ΕΠΣ Κέρκυρας! Με την ευθύνη αυτής της αποστολής, με την γνώση των δυσκολιών του αγώνα της «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ» σε επίπεδο κάλπης κάτω από τις συνθήκες που γίνονται οι εκλογές, ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας σε αυτές με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και υποψήφιο τον Κώστα Ρούσσινο! Στα χέρια των ερασιτεχνικών σωματείων είναι να  ξεκινήσουν την  «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» τους με μία νίκη, με την εξασφάλιση της δικής τους έδρας!» (διακήρυξη, 1/12/2016

«Τα ψηφοδέλτια  του σημερινού προέδρου και της «ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» – «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» αποτελούν έκφραση της ίδιας λογικής! Συμφωνούν στις μεθόδους προσέγγισης των σωματείων και διαφωνούν στις εταιρείες που εκπροσωπούν! Συμφωνούν να αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική που γεννά την φτώχεια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και διαφωνούν στα πρόσωπα  διαχείρισής της! Γι΄αυτό άλλωστε στελέχη των δύο ψηφοδελτίων  τα «είχαν βρει» πριν μερικούς μήνες αλλά τελικά «τα σπάσανε» στην μοιρασιά! Μετά τις εκλογές  είναι βέβαιο ότι  θα υπάρχουν μετακινήσεις και μεταγραφές προς τη μία ή την άλλη πλευρά! Όσοι έχουν αυταπάτες γρήγορα   θα απογοητευτούν! Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Κέρκυρας αξίζει μία καλύτερη τύχη από αυτή  που του επιφυλάσσουν  αυτά τα ψηφοδέλτια!» ( ανακοίνωση, 4/12/2016)

«Ανεξαρτήτως του  χρώματος του πλασιέ ο νικητής των εκλογών στην ΕΠΣ Κέρκυρας θα είναι η σαπίλα ενός άθλιου ποδοσφαιρικού, ουσιαστικά κοινωνικού, μοντέλου! Του μοντέλου της επιχειρηματικοποίησης του αθλητισμού! Ο καβγάς για το ποιο επιχειρηματικό μπλοκ θα επικρατήσει σύντομα θα ξεχαστεί και η πίτα της εξουσίας θα μοιραστεί! Οι εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου στην ΕΠΣ Κέρκυρας ασφαλώς θα μείνουν στην ιστορία ως οι εκλογές με τα πολλά μηδενικά…! O καθένας με τη στάση του έχει εξασφαλίσει τη θέση που του αναλογεί… και θα πάρει… αυτά που επέλεξε! Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  πάντως και η ηθική θα μετρήσουν μάλλον στην κάλπη το απόλυτο μηδέν!»  ( άρθρο, 6/12/2016)

«Είναι σίγουρο ότι πολλοί που δίστασαν να αντεπιτεθούν σε αυτές τις εκλογές στην πορεία του χρόνου θα αναθεωρήσουν! Στην πορεία, με πολλές αφορμές, θα ξανασκεφτούν αυτές τις μέρες όταν ενδεχομένως   υποτάχθηκαν στο αγοραίο πνεύμα τους ή προτίμησαν την ησυχία της κερκίδας αντί της αντεπίθεσης! Θα επαναξιολογήσουν τις υποχωρήσεις τους ή το ότι επέλεξαν το ρόλο του θεατή της σαπίλας αντί του αντιπάλου της, το ότι διάλεξαν να ζουν με την δυσοσμία  αντί να παλέψουν να την νικήσουν! Και τότε είναι σίγουρο ότι  θα βρεθούν αρκετοί που θα θελήσουν να μπορούσαν να είχαν την ευκαιρία  να γυρίσουν τον χρόνο πίσω, έστω για μία μέρα,  για να περάσουν στην «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ»!  Θα βρεθούν πολλοί που θα θελήσουν να είχαν τη δυνατότητα για μία μέρα να μπορούσαν να αγωνιστούν, να αντεπιτεθούν και να κερδίσουν… χάνοντας…!»  (ανακοίνωση,10/12/2016)
«Θα ’ρθει μια μέρα όπου ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο  δεν θα  είναι  εμπορεύσιμο προϊόν και η συμμετοχή  ενός παιδιού σε αυτό  δεν θα απαιτεί πορτοφόλι! Μία μέρα όπου τα γήπεδα δεν θα φτιάχνονται για να  χαρίζονται στις ποδοσφαιρικές εταιρείες και τη διαφθορά του επιχειρηματικού ποδοσφαίρου! Μία μέρα όπου δεν θα υπάρχουν ομάδες – εταιρείες, με επιχειρηματίες στις διοικήσεις, με στρατούς οπαδών και φίλαθλους πελάτες! Θα ’ρθει μια μέρα όπου τα πρωταθλήματα θα είναι έκφραση χαράς, συμμετοχής  και καθολικής επιβράβευσης της προσπάθειας, όπου το δάκρυ χαράς και λύπης στο γήπεδο θα είναι αληθινό και το διαιτητικό λάθος ανθρώπινο! Μία μέρα όπου ο αθλητισμός θα γονιμοποιεί στην ψυχή και στο σώμα των νέων και το  ποδόσφαιρο θα είναι καθαρό και ερασιτεχνικό! Μία μέρα χωρίς την ασχήμια  της διαφθοράς, της εξαγοράς, της βίας και  του τζόγου!
Τέτοια μέρα ξέρουμε όλοι όμως ότι δεν θα είναι η αυριανή ούτε η επόμενη της 15ης  Δεκεμβρίου! Θα ζήσουμε δυστυχώς ακόμη πολλές νύχτες… και θα χρειαστούμε πολλές μέρες «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ» για να έρθει  η μέρα που δικαιούμαστε! Ωστόσο, για μία τέτοια μέρα και για ένα τέτοιο ποδόσφαιρο αξίζει να σηκωθούμε, να παλέψουμε και να δώσουμε όχι μόνο τ’ όνομά μας αλλά και πολλά περισσότερα!» (ανακοίνωση, 14/12/2016)

«Οι εκλογές με τα πολλά… μηδενικά ολοκληρώθηκαν με την απόλυτη κυριαρχία του άθλιου ποδοσφαιρικού μοντέλου που εκπροσώπησαν τα ψηφοδέλτια της Κίνησης Κερκυραϊκού Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου υπό τον κ. Ποζίδη και το λεγόμενο Ενιαίο ψηφοδέλτιο (ΕΑΚ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ)! Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μέτρησε το απόλυτο μηδέν αφού δεν μπόρεσε να βάλει ούτε το γκολ της τιμής…! Η τιμή ενός τέτοιου γκολ, μιας έστω ψήφου, ως αποτύπωμα  καθαρότητας αποδείχτηκε πολύ ακριβή θυσία για ΟΛΟΥΣ τους 50 αντιπροσώπους των σωματείων που ψήφισαν στις εκλογές!
Ένα τεράστιο μηδενικό είναι και ο απολογισμός της ηθικής σε αυτές τις εκλογές! Τις μέρες αυτές το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο εκπαιδεύτηκε από τους δασκάλους εκπροσώπους του επιχειρηματικού ποδοσφαίρου στη λογική της διαπραγμάτευσης της τιμής της ομάδας! Ας μην ξενίσει όμως κανένα εάν αύριο αποτιμήσει με αντίστοιχο τρόπο την τιμή της όποιας ομάδας κάποιος ποδοσφαιριστής της! Οι πρώτοι διδάξαντες θα είναι οι διοικήσεις των σωματείων! Το δηλητήριο που απλώθηκε έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στις κοινωνίες, στα χωριά, στα παιδιά… που δεν είναι καθόλου αφελή αλλά καταλαβαίνουν και μιμούνται…!» (ανακοίνωση, 16/12/2016)

Απέναντι στη σαπίλα των ντίλερ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, την τιμή του ερασιτεχνικού την υπερασπίστηκαν μέσα στην κοινωνία,  ο καθένας με τον τρόπο του, 94  συνολικά άνθρωποι οι  οποίοι άφησαν ένα υπέροχο αποτύπωμα καθαρότητας, εντιμότητας και γνήσιας αθλητικής κουλτούρας! Τους αναφέρουμε γιατί αυτοί ήταν οι πραγματικοί νικητές!
ΑΛΑΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, πρώην αθλητής του ΝΑΟΚ, Φυσικός, Καθηγητής φροντιστηριακών μαθημάτων
ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΜΑΚΗΣ, φίλαθλος, Γιατρός παθολόγος στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας
ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, τ. πρόεδρος του ΑΕΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Επαγγελματίας
ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, παλαίμαχος ποδ/στης, μέλος του ΔΣ του ΝΑΟΚ, Επαγγελματίας
ΒΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ, Γιατρός αγώνων
ΒΑΛΑΣΣΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, τ. πρόεδρος του ΑΕΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Επαγγελματίας
ΒΕΔΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ τ. πρόεδρος του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ,, παλαίμαχος ποδ/στής  του ΑΟ ΚΡΚΥΡΑ, Επαγ/τίας
ΒΑΡΣΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ, προπονητής ποδοσφαίρου
ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, φίλαθλος της ΑΕΛ, αντιπρόεδρος Μουσικής Καλ. Ένωσης Λευκίμμης, Εργαζόμενος
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, φωτογράφος, πρόεδρος ΔΕ ΜΩΡΑΙΤΙΚΩΝ
ΓΙΣΔΑΚΗΣ ΜΑΝΘΟΣ, τ. πρόεδρος του ΑΣΤΕΡΑ ΣΠΑΡΤΥΛΑ, πρόεδρος Ένωσης γονέων & κηδεμόνων, Επαγ/τίας
ΓΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, ποδοσφαιριστής του ΑΣΤΕΡΑ ΛΙΑΠΑΔΩΝ
ΔΟΥΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, τ. μέλος του ΔΣ του ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ, Αυτοκινητιστής
ΚΑΨΟΚΑΒΑΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ,  μέλος του ΑΠΣ ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ, Επαγγελματίας
ΚΑΡΔΑΜΗ ΜΕΛΠΩ, καθηγήτρια φυσικής αγωγής και αθλητισμού, Εκπαιδευτικός
ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, φίλαθλος, παλαίμαχος ποδ/στης του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΚΡΙΠΕΡΟΥ, Οικοδόμος
ΚΟΥΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, προπονητής της ακαδημίας του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ, Επαγγελματίας
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, φίλαθλος, φίλος της ΑΕΚ, Φυσικός, Εκπαιδευτικός σε φροντιστήριο
ΛΟΥΒΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, παλαίμαχος ποδ/στής της ΑΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΚΡΙΠΕΡΟΥ, Οικοδόμος
ΜΟΝΟΠΩΛΗΣ ΤΑΚΗΣ, τ. μέλος του ΔΣ του ΟΛΥΜΠΟΥ, Συνταξιούχος
ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ποδοσφαιριστής του ΑΕΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Εργαζόμενος
ΜΠΑΛΗΣ ΑΡΗΣ, τ. πρόεδρος  ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ, μέλος ΕΕ της ΕΠΣΚ, Αντιδήμαρχος, Οικονομολόγος
ΜΠΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, τ. πρόεδρος του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ, μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΚ, Γιατρός – ορθοπεδικός
ΜΠΑΤΣΗΣ ΦΩΤΗΣ, ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, μέλος του ΔΣ του ΕΣΥΝ, Εργαζόμενος
ΜΠΙΖΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, αντιπρόεδρος του  ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Ξενοδοχοϋπάλληλος
ΜΠΟΡΜΠΟΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, τ. μέλος του ΔΣ του ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ, μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Εκπαιδευτικός
ΠΑΓΙΑΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Φωτορεπόρτερ, Επαγγελματίας
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, πρόεδρος του ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Οικονομολόγος
ΠΑΠΑΔΟΓΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΛΙΟΣΙΩΝ
ΠΕΡΡΟΣ ΝΙΚΟΣ, πρόεδρος συλλόγου γυμναστών Κέρκυρας, πρόεδρος του ΕΣΥΝ, Εκπαιδευτικός
ΠΙΕΡΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ποδοσφαιριστής της ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, Φοιτητής ΤΕΦΑΑ (Φυσ. αγωγής & αθλητισμού)
ΠΙΚΟΥΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, τ. πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΟΥ, δημοσιογράφος και εκδότης, Οικονομολόγος
ΡΑΨΟΜΑΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής  του ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ, Επαγγελματίας
ΡΟΥΣΣΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, τ. μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΚ , πρόεδρος ΤΚ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Επαγγελματίας
ΡΟΥΣΣΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, τ. πρόεδρος του ΑΕΤΟΥ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΚ, Εκπαιδευτικός
ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ, προπονητής, Επαγγελματίας
ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, τ. πρόεδρος της ΒΟΛΙΔΑΣ, Ξενοδοχοϋπάλληλος
ΤΣΕΚΟΣ ΦΩΤΗΣ, ποδοσφαιριστής του ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ, Ιδιωτικός υπάλληλος
ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, προπονητής ποδοσφαίρου
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ, Επιχειρηματίας
ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΑΡΣΕΝΗΣ, μέλος του ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΒΑΛΑΝΙΟΥ, Αγρότης
Επίσης 43 μέλη του ΑΕΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ που  ζήτησαν από το ΔΣ της ομάδας την υπερψήφιση στις εκλογές
του υποψήφιου της «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ», του Κώστα Ρούσσινου
2 μέλη του ΔΣ του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ που ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας της «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ»
6 μέλη του ΔΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ που ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας της «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ