Τα πρωτοσέλιδα πήραν φωτιά που δεν λέει να σβήσει και οι τηλεοθόνες της αποβλάκωσης ιδιωτικές μα και οι κρατικές πλέον βραχυκύκλωσαν από την έκρηξη των «αποκαλύψεων» σχετικά με την απόπειρα πώλησης βλημάτων στους Σαουδάραβες ! Στη βουλή η μάχη των μαχών, παρόντες και οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων που ξιφομάχησαν εκεί μέχρι τελικής πτώσης με πρωτομιλίες, δευτερολογίες και εμβόλιμες ξιφουλκήσεις εκατέρωθεν!

Τελικά τα κατάφεραν περίφημα – έστω και αν ο Κυριάκος έχασε στα σημεία – όμως διατήρησαν το ενδιαφέρον των τηλε-καναπεδάτων στη τροχιά των… βλημάτων! Στην «αποπλάνηση»  του κοινού βοήθησε και το μέρισμα! Ρίξανε το συνολικό ποσό στη πιάτσα και θόλωσε το μυαλό του στεγνού από τα χρέη κοσμάκη και όλα αυτά ενόψει εορτών, μετά εμφανίστηκαν οι…τεχνικές δυσκολίες και ακολούθησε πάγωμα. Μαζί και η επιστροφή των αδικαιολογήτως καταβληθέντων εισφορών υπέρ του ΕΟΠΥ στους συνταξιούχους. Χαράς ευαγγέλια αν προσθέσει κανείς και την τυχόν εύνοια της τύχης για το χιλιάρικο στους ελάχιστους, από τη λοταρία των αποδείξεων… Τι σκέφτονται οι ταχυδακτυλουργοί της ατυχίας μας! Γιορτές που ‘ρχονται καλά θα φάμε, καλά θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε, αφού προηγουμένως θα πρέπει να έχουμε πληρώσει δόσεις από ΕΝΦΙΑ, εισόδημα και τέλη κυκλοφορίας!!!Τόχουν στήσει περίφημα το σκηνικό μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο! Πότε με τα Panama Papers , πότε με το πόθεν έσχες  του ενός και του άλλου πολιτικού ή επωνύμου. Να και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με βαρυποινίτες και λαθρέμπορους, καθώς και το πλήθος των σκανδάλων του παρελθόντος που στο τέλος «φρακάρουν» στο λαβύρινθο των εξεταστικών…Μ’ αυτά ασχολούνται και απασχολούν την κοινή γνώμη! Αψιμαχίες που σκέπαζαν μέχρι χθες και την καταιγίδα των πλειστηριασμών, ως που έπεσαν χημικά… Με πρόσχημα τους έχοντες κακοπληρωτές δανειστές, δικαιολογούν το «κάψιμο» των χιλιάδων μικρο-ιδιοκτητών που θα ακολουθήσει σωρηδόν από την αρχή του νέου έτους! Ευαισθητοποιημένη δηλώνει η κυβέρνηση για τη λαϊκή κατοικία… Επαναστατικά φιλολαϊκή και η Νέα Δημοκρατία που προτάσσει τα στήθια της για του φτωχού το κεραμίδι!

Φαρσοκωμωδία νεοδημοκρατών και συριζανέλ, αφού ως γνωστόν η υπόθεση «κανέναν σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη» είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ακριβοπληρωμένου από τον ελληνικό Λαό με 270.000 ευρώ το χρόνο αυστριακού Μάρτιν Τσούρντα, διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ. Αυτός παίρνει εντολές μόνο από τον Ντράγκι και σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάκτησης 12,5 δις ευρώ στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, πρέπει να εκπλειστηριάζονται περί τα 40.000 ακίνητα τον χρόνο για την επόμενη τριετία, όση και η θητεία στην Ελλάδα αυτού του αυστριακού γκαουλάιτερ!Αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση με την οποία αλλάζει ο τρόπος λήψης αποφάσεων για απεργίες. Σκοπεύοντας την αύξηση της απαιτούμενης απαρτίας για τη λήψη απόφασης απεργιακών κινητοποιήσεων στο 50% + 1 των εγγεγραμμένων μελών ενός πρωτοβάθμιου επιχειρησιακού σωματείου… Αριστερός εκσυγχρονισμός για τη διεκδίκηση  εργατικών δικαιωμάτων, ίσως έτσι βαφτίσει  στην αιτιολογική της έκθεση η υπουργός εργασίας το έκτρωμα! Εκτός βεβαίως από την αντίθεση του ΚΚΕ για την κατάπτυστη αυτή νομοθετική απορρύθμιση της ζωής των εργαζομένων, τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν λόγους να μην την δεχτούν…

Ακόμα ένα έγκλημα με απαίτηση των πιστωτών που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης την περασμένη άνοιξη. Γιατί να αντιδράσει κινηματικά λοιπόν η Νέα Δημοκρατία στους πλειστηριασμούς και στα εργατικά νομοθετικά εκτρώματα, όταν τα βρίσκει έτοιμα από τον Τσίπρα στο ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής πρωτιάς της στις μελλούμενες εκλογές! Να γιατί και οι «εταίροι» επιβραβεύουν τον Τσίπρα! Καταφέρνει να περνάει αναίμακτα τα πλέον σκληρά μνημονιακά μέτρα ξεπουλήματος… Δεν περιμένεις πια τίποτα μέσα από μια βουλή που «σφάζεται» για τυχόν μεσάζοντες, εκτινάσσοντας την ακίνδυνη ακροαματικότητα για την τιμή των όπλων, με μίζες ή χωρίς μίζες, σε μια χώρα που έχει φοβερή παράδοση ατιμώρητων επώνυμων και πολύχρωμων μιζαδόρων!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ