Τεράστια διάκριση για το Γυμνάσιο Σκριπερού που επιλέχθηκε να συμμετάσχει σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ανθρώπους του σχολείου:
Μια σπουδαία και ιστορική διάκριση για το σχολείο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ ΣΚΡΙΠΕΡΟΥ αποτελεί το γεγονός ότι έχει επιλεγεί να συμμετέχει σε δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+ για τα προσεχή δύο χρόνια.

Στο »MARE» (Μath road around Europe) ως διοργανωτής και στο »GREEN SCHOOLS» ως συνεργάτης. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές  να ταξιδέψουν και να συνεργαστούν με παιδιά από άλλες χώρες, εμπειρία ανεκτίμητης αξίας.

Στο »MARE» συμμετέχουν η Ιταλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και φυσικά η χώρα μας ενώ στο »GREEN SCHOOLS» η Ιταλία, η Ρουμανία, η Πορτογαλία, η Fyrom, η Πολωνία και η Ελλάδα.

Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΜΕ Λ.Τ ΣΚΡΙΠΕΡΟΥ είναι το μοναδικό σχολείο στο νησί που συμμετέχει και διοργανώνει δύο προγράμματα. Να σημειωθεί ότι από τα σχολεία της χώρας που συμμετέχουν σε προγράμματα, μόνο το 9% είναι οργανωτές.

Οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων είναι η Άρτεμις Δουκάκη (Διευθύντρια του σχολείου) και οι εκπαιδευτικοί Χριστίνα Ηλιούδη και Κωνσταντίνος Κωστάλης. Οι δύο τελευταίοι βρέθηκαν προ ολίγων ημερών στη πόλη VEDANO της Ιταλίας για την πρώτη συνάντηση των χωρών όπου στέφθηκε με τεράστια επιτυχία!

Οι τοπικές αρχές παραβρέθηκαν σύσσωμες στην επίσημη έναρξη των εργασιών του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα πολλά συγχαρητήρια δεχθήκαμε από τον πρόεδρο της περιφέρειας της Λομβαρδίας Gunnar Vincenzi, την αντιδήμαρχο νεολαίας του Βαρέζε Francesca Strazzi,την αντιδήμαρχο του VedanoMarzia Baroffioκαι επίσης από τους συμβούλους Giorgia Adamoliκαι Andrea Calò, ενώ ο δήμαρχος του VedanoCristiano Citterioπαρέθεσε δείπνο προς τιμή μας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ