Στην Κέρκυρα έρχεται το επόμενο διάστημα ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, όπου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση ιστορικής μνήμης στις Φυλακές για τους βασανισθέντες πολιτικούς κρατούμενους.

 Παράλληλα, θα εγκαινιάσει στο χώρο του κλειστού σωφρονιστικού καταστήματος του νησιού τη λειτουργία του σχολείου 2ης ευκαιρίας που θα βοηθήσει πολύ τους κρατούμενους στην επανένταξή τους στην κοινωνία και την οικονομία, μετά την αποφυλάκισή τους.
Την επίσκεψη προανήγγειλε ο βουλευτής Κέρκυρας Κώστας Παυλίδης, ο οποίος είχε συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης με θέμα την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν την αναγνώριση της μονάδας απεξάρτησης Κέρκυρας ως επίσημη δομή απεξάρτησης ενταγμένη στο ΕΣΥ. Η συνάντηση έγινε με το γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ε. Φυτράκη. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, απαιτείται  τροποποίηση του νόμου 4139/13, ενώ η Μονάδα έχει ήδη ενταχθεί στο νέο Οργανισμό του Γ.Ν. Κέρκυρας και απαιτείται.

Προσλήψεις 15 ατόμων στις φυλακές

Οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη, τη δυνατότητα υποστηρικτικής αξιοποίησης της συγκεκριμένης μονάδας καθώς και της μονάδας υποστήριξης κρίσεων στις φυλακές Κέρκυρας. Ο κ. Φυτράκης ενημέρωσε το βουλευτή και για την αύξηση του προσωπικού των φυλακών εντός του ‘18 κατά 15 άτομα.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Υπ. Δικαιοσύνης Σ. Κοντονή στις φυλακές Κέρκυρας με αφορμή τη λειτουργία του σχολείου 2ης ευκαιρίας εντός των φυλακών, καθώς και η εκδήλωση που προγραμματίζεται για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των βασανισθέντων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές Κέρκυρας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ