epimelitirio erimitis1

(στη φώτο, στιγμιότυπο από την κινητοποίηση στο Επιμελητήριο)

 «Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι»! Η λαϊκή παροιμία θα μπορούσε να «ταιριάξει γάντι» στην ακατανόητη δίωξη που υφίσταται ο καθηγητής Γιάννης Τσιριμιάγκος, τον οποίο μήνυσε αστυνομικός (!) μετά τις διαδηλώσεις κατά της εκποίησης του Ερημίτη το Δεκέμβρη του 2014!

Τρία σχεδόν χρόνια μετά, η ταλαιπωρία του μέλους της επιτροπής κατά του ξεπουλήματος της περιοχής αλλά και μέλος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, συνεχίζεται με τη δίωξη να μην έχει αποσυρθεί παρά την πανκερκυραϊκή κατακραυγή και τον διαμαρτυρόμενο πολίτη να αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες επειδή προσπαθεί να προστατέψει την περιοχή του μαζί με εκατοντάδες συνδημότες του…

Από το Δεκέμβριο του ’14!

Εκατοντάδες κάτοικοι της Κασσιώπης αλλά και γενικότερα της Κέρκυρας, είχαν πραγματοποιήσει στις 3 Δεκεμβρίου του 2014 κινητοποιήσεις κατά του ξεπουλήματος του «Ερημίτη». Στα επεισόδια που έγιναν αντί να τιμωρηθούν αυτοί που «διέταξαν και άσκησαν απρόκλητη βία, ο Γιάννης Τσιριμιάγκος σύρεται στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες».
Οι Κερκυραίοι αλλά και οι εκπαιδευτικοί του νησιού, με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο συνάδελφό τους και απαιτούν την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον του συναδέλφου τους ενώ την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών ζητά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ως Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δραστήριο μέλος του Συλλόγου «Ερημίτη Πλους» Γιάννη Τσιριμιάγκο, που σύρεται στα δικαστήρια επειδή αντέδρασε στην προκλητική συμπεριφορά αστυνομικού υπαλλήλου κατά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στις 4/12/2014 έξω από το κτήριο του Επιμελητηρίου. Συγχρόνως, καταδικάζουμε τη συμπεριφορά της αστυνομικής Αρχής όταν αυτή καθίσταται αυταρχική, με χρήση σωματικής βίας και εξύβριση, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Το κόμμα μας προήλθε από τα σπλάχνα του λαϊκού κινήματος, στο οποίο εξακολουθεί να συμμετέχει και το οποίο στηρίζει ανεπιφύλακτα. Άλλωστε, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι αναφαίρετο και επιλήψιμη κάθε προσπάθεια στοχοποίησης δημοκρατικά διαμαρτυρόμενων πολιτών.
Ξεκαθαρίζουμε ότι το κόμμα μας τάσσεται υπέρ των επενδύσεων, ειδικά σε μία περίοδο που η ελληνική οικονομία αναζητά εναγωνίως τρόπους ανάκαμψης, αρκεί αυτές να διασφαλίζουν τη νομιμότητα, να προστατεύουν τον φυσικό μας πλούτο και, ασφαλώς, να μην είναι επιζήμιες για την εθνική οικονομία και την κοινωνία.

Το ψήφισμα της ΕΛΜΕ

Συμπαραστεκόμαστε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο στο συνάδελφό μας  εκπαιδευτικό και μέλος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Γιάννη Τσιριμιάγκο. Ζητάμε την απαλλαγή του από την άδικη ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, μετά από μήνυση αστυνομικού  σχετικά με τα  γεγονότα  της 3-12-2014. Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης  στο Επιμελητήριο Κέρκυρας  από την εταιρεία  NCH CAPITAL,  στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ A.E. παραχώρησε την  περιοχή «Ερημίτης»  στην Κασσιόπη Κέρκυρας.
Ο Γιάννης Τσιριμιάγκος  είναι πασίγνωστος στην τοπική  κοινωνία για το ήθος και την ακεραιότητά του, σεμνός αγωνιστής, δραστήριο μέλος του συλλόγου για την αποτροπή του ξεπουλήματος του Ερημίτη, πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κέρκυρας. Μαζί με όλους τους αγωνιστές του κινήματος για τη διαφύλαξη του δημόσιου πλούτου του νησιού, έχει δώσει την ψυχή του στην προσπάθεια να μην παραδοθεί ο πλούτος της χώρας και του λαού στα χέρια των αρπακτικών της εγχώριας και διεθνούς ολιγαρχίας .
Υπήρξε και ο ίδιος θύμα της βάρβαρης και απρόκλητης αστυνομικής καταστολής, που ασκήθηκε εναντίον της μαζικής, ειρηνικής και δημοκρατικής διαμαρτυρίας της τοπικής κοινωνίας στις 3-12-14 ενάντια στο ξεπούλημα του Ερημίτη.  Αντί να τιμωρηθούν αυτοί που διέταξαν και άσκησαν την απρόκλητη βία, ο Γιάννης Τσιριμιάγκος σύρεται στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες. Πίσω από την άδικη αυτή ποινική δίωξη , προβάλλουν ανάγλυφες οι πολιτικές ευθύνες όλων όσων επιτρέπουν να ταλαιπωρούνται πολίτες που ασκούν τα δημοκρατικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.
ΖΗΤΑΜΕ την  απαλλαγή του συναδέλφου μας από κάθε κατηγορία, την  αθώωσή του, ως ελάχιστη δικαίωση για τον ίδιο και το κίνημα για την προστασία του Ερημίτη, ως ένδειξη σεβασμού στις δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους συναδέλφους στα δικαστήρια τη Δευτέρα 16/10/2017 στις 11 πμ και γι αυτό προκηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ-2μ.μ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ