Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας ζητούν να έχουν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, προκειμένου να του θέσουν το ζήτημα της κατάργησης των ολιγομελών τμημάτων από σχολεία του νησιού.
Ο κ. Γαβρόγλου θα επισκεφθεί το νησί για δεύτερη φορά μέσα στο 2017 (είχε παρευρεθεί και πάλι τον περασμένο Ιανουάριο), αυτή τη φορά με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Καποδίστρια παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας την Κυριακή.
Ο Υπουργός Παιδείας θα βρεθεί στην Κέρκυρα από το Σάββατο, προκειμένου να προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη με τον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Β. Χρυσικόπουλο και τα μέλη της πρυτανικής αρχής, καθώς και με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ιωάννη Δραγώνα και τα μέλη της διοίκησης του Ιδρύματος.
Χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Κώστας Νικολούζος δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει την εισήγηση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τη συνέχιση λειτουργίας όλων των τμημάτων στον Υπουργό Παιδείας.
Ας σημειωθεί ότι ΕΛΜΕ, καθηγητές και γονείς κατέθεσαν τις απόψεις τους για το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το σώμα ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της ΕΛΜΕ.

 

 

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ 

 

Την Τρίτη 10/10/17 το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας με ομόφωνη απόφασή του εκδήλωσε την υποστήριξή του στο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας να ξαναλειτουργήσουν όλα τα ολιγομελή τμήματα, που έχουν περικοπεί στο νησί.
Προκειμένου  να μη μείνουμε στο επίπεδο των ευχολογίων, πρέπει να αποτρέψουμε την οριστική επιβολή των περικοπών με διοικητικό τρόπο.
Γι’αυτό το σωματείο καλεί :
1.     τους αιρετούς στο ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας να μην συμμετέχουν στη διαδικασία τοποθέτησης προσωπικού, που θα επικυρώσει οριστικά τις περικοπές των τμημάτων.
2.     Τον προϊστάμενο ΔΙΔΕ Κέρκυρας και τα ορισμένα από τη διοίκηση μέλη του ΠΥΣΔΕ να μην συνεργήσουν στο κοινωνικό και μορφωτικό έγκλημα που και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι διαπράττει η κυβερνητική πολιτική.
3.    Τους συναδέλφους όλων των σχολείων  να παρευρίσκονται στα γραφεία της Δ/νσης Β/θμιας την Πέμπτη 12/10/2017, τις 9.30π.μ στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, ώστε να προασπίσουμε τα μορφωτικά  δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Η ΕΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ