Η κατάργηση πολλών ολιγομελών τμημάτων έχει ανάψει φωτιές στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κέρκυρας, η οποία καλεί τον Υπουργό Παιδείας που θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα να ακούσει τα επιχειρήματα κατά της συρρίκνωσης…

Στην αποτροπή της συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ προχώρησαν σήμερα καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, μετά από κάλεσμα της τοπικής ΕΛΜΕ, προκειμένου να μην προχωρήσει η τοποθέτηση πλεονάζοντος προσωπικού σε σχολεία.
Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ, χαρακτηρίζονται ως… πλεονάζον προσωπικό λόγω της κατάργησης πολλών ολιγομελών τμημάτων σχολείων της Κέρκυρας με περικοπές που αποδεικνύεται πλέον ότι μοναδικό στόχο έχουν την εξοικονόμηση προσωπικού ώστε το Υπουργείο Παιδείας να περιορίσει την πρόσληψη αναπληρωτών.
Έτσι, η προγραμματισμένη για το μεσημέρι συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ματαιώθηκε με την ΕΛΜΕ να αναφέρει: «Η δράση μας αυτή έχει ως στόχο να αποτρέψει την εφαρμογή των περικοπών στην πράξη και να εξακολουθήσει να αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος».

Απέτρεψαν το ΠΥΣΔΕ

Ας σημειωθεί ότι στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσης Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με συμμετοχή πολλών καθηγητών και στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε να γίνεται αντίστοιχη κινητοποίηση σε κάθε απόπειρα συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ, μέχρι την ακύρωση της κατάργησης των ολιγομελών τμημάτων από τα ΕΠΑΛ και γα Γυμνάσια της Κέρκυρας: «Το σωματείο και οι συνάδελφοι θα βρίσκονται εκεί, ώστε να την εμποδίσουν μέχρι να επαναλειτουργήσουν τα τμήματα ως είχαν πριν τις περικοπές».Κάλεσμα σε ΓαβρόγλουΠαράλληλα, η ΕΛΜΕ απευθύνει δημόσιο κάλεσμα στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος θα βρεθεί στην Κέρκυρα το Σαββατοκύριακο, να υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπείας των εκπαιδευτικών αλλά και της Ένωσης Γονέων μαζί του προκειμένου να του θέσουν τα στοιχεία και τα επιχειρήματα που δικαιολογούν τη θέση τους για συνέχιση της λειτουργίας  όλων των ολιγομελών τμημάτων.
Η συνάντηση αυτή είναι άγνωστο αν τελικά θα πραγματοποιηθεί, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχε3ι εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μεταφέρει στον κ. Γαβρόγλου την πρόταση της ΕΛΜΕ που υιοθετήθηκε από το σώμα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ