Μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση στην Αθήνα με το Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας θα έχει συνάντηση κορυφής με τον ομόλογό του της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, αυτή τη φορά στην Κέρκυρα.


Η συνάντηση αναμένεται να γίνει στο πλαίσιο του 1ου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας στις 14 Σεπτεμβρίου με αντικείμενο τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.
Οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ η συνάντησή τους θα γίνει στα Ανάκτορα Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου, στην περίφημη αίθουσα υποδοχής (στην αίθουσα της Ροτόντας).
Μάλιστα, εδώ και μερικές ημέρες έχουν απομακρυνθεί όλα τα εκθεσιακά αντικείμενα από την εν λόγω αίθουσα η οποία «φρεσκάρεται» με βερνίκωμα του ξύλινου πατώματος και διαμόρφωσή της για τις ανάγκες της υψηλού επιπέδου συνάντησης. 

Κλειστό το Μουσείο για τη συνάντηση

Υποστηρικτικοί χώροι των Ανακτόρων, όπου στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της συνάντησης, ενώ το ίδιο το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από την ερχόμενη Δευτέρα έως το τέλος των εργασιών της συνάντησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει η προϊσταμένη του Μουσείου Δέσποινα Ζερνιώτη «Στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 στους χώρους του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας θα λάβει χώρα Διακυβερνητική Συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Στα πλαίσια της επικείμενης Συνάντησης, σας ενημερώνουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα 12 έως και 15 Σεπτεμβρίου 2017 το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό προς το κοινό».

 

Κλειστή και η Δημοτική Πινακοθήκη

Κλειστή θα παραμείνει για το ίδιο χρονικό διάστημα η πρόσβαση τόσο στη Δημοτική Πινακοθήκη και τον Κήπο του Λαού για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που επισημαίνει ότι «Η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας θα παραμείνει κλειστή από Τρίτη 12/09 έως Παρασκευή 15/09, λόγω της διεξαγωγής του πρώτου ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας Ιταλίας, που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της».

Τέλος την ημέρα της παρουσίας των δύο πρωθυπουργών αναμένεται να ανακοινωθούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας και κυκλοφορίας εντός της πόλης της Κέρκυρας, τα οποία θα επηρεάσουν και τον τρόπο πρόσβασης των τουριστικών λεωφορείων στην Πλατεία.

 

Καλή σχέση, καλή συνεργασία

Η καλή σχέση των δύο Πρωθυπουργών, Ελλάδας και Ιταλίας, θέτει τις βάσεις για την επίτευξη καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που αποτελεί και στόχο της ελληνικής πλευράς. Ο Πάολο Τζεντιλόνι έχει πολλές φορές σταθεί στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, κυρίως για τα εργασιακά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ