Η ιδιαίτερου ενδιαφέροντος έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης παρατείνει τη λειτουργία της έως την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον συνοπτικότερη μορφή της θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές των σχολείων έως την 22η Οκτωβρίου. 

 

Μία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης φιλοξενείται στους εκθεσιακούς χώρους του Παλαιού Φρουρίου (Λατινικό Παρεκκλήσιο και Ναός Αγίου Γεωργίου) στην Κέρκυρα.Πρόκειται για την έκθεση ζωγραφικής των διακεκριμένων Βενετών καλλιτεχνών Fernanda Facciolli και Emmet (Mario Toffoli) με αναφορές στους ελληνικούς μύθους και συγκεκριμένα σε όσους πρωταγωνιστούν οι γυναικείες θεότητες, προσωποποιήσεις της Θεάς Μητέρας.

Με τοπικό και χρονικό προσδιορισμό τους μυθικούς κόσμους της Προϊστορικής Κέρκυρας και Βοιωτίας οι περιπέτειες της λατρείας της Θεάς Μητέρας αποτελούν έναυσμα για ερμηνεία των πηγών (αρχαία κείμενα, ευρήματα και έργα τέχνης της αρχαιότητας), επιτόπια έρευνα και πηγή έμπνευσης για την καλλιτεχνική δημιουργία. Ένα πανόραμα εικόνων προκύπτει με τις δεξιοτεχνικές αποτυπώσεις περιστατικών και τοπίων και συνθέτει το μαγικό ταξίδι μας στους μύθους. Άγνωστες στο ευρύ κοινό λεπτομέρειές τους αναδεικνύονται και προτείνονται ενδιαφέρουσες συσχετίσεις τους με τα φυσικά φαινόμενα της εποχής. Με ανθρωπολογικό, ιστορικό και κυρίως καλλιτεχνικό ενδιαφέρον η έκθεση αποτελεί ένα πολιτιστικό συμβάν με πολλαπλές στοχεύσεις

 

 

Παράταση

Ανακοινώνεται η παράταση της διάρκειας της παρούσας έκθεσης ζωγραφικής έως την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 καθώς και η ακόλουθη φιλοξενία της σε συνοπτικότερη μορφή προκειμένου οι τάξεις των σχολείων να έχουν την ευκαιρία να την επισκεφτούν από την 19η Σεπτεμβρίου έως και την 22η Οκτωβρίου στον ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ώρες λειτουργίας 10.00-20.00 (καθημερινά).

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ