Επανεκκίνηση συνεργασιών και επενδύσεων για τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας Αλ. Τσίπρα και της Ιταλίας Π.  Τζεντιλιόνι από την Κέρκυρα που θα συναντηθούν αύριο και εν μέσω κερκυραϊκών εδεσμάτων δια χειρός του «δικού» μας σεφ Έκτορα Μποτρίνι.

 

 

Συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Πάολο Τζεντιλόνι, θα έχει αύριο στις 11:00 το πρωί, στην Κέρκυρα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας – Ιταλίας.

Στις 12:10, οι δυο πρωθυπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, και στις 12:45 θα ξεκινήσει η Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Οι κκ Τσίπρας και Τζεντιλόνι θα υιοθετήσουν Κοινή Δήλωση, στην οποία τίθενται οι βάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνοϊταλικής συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς. Η ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στους δύο πρωθυπουργούς, θα περιλαμβάνει ευρωπαϊκά, οικονομικά, ενεργειακά, επενδυτικά ζητήματα και το μεταναστευτικό.

Παράλληλα με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ιταλό ομόλογό του θα γίνουν διμερείς συναντήσεις ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Υποδομών, Οικονομικών, Μεταναστευτικής πολιτικής και Ασφάλειας (σε επίπεδο υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων).

 

 

Το μενού δια χειρός ΈκτοραΕλαφρύ γεύμα εργασία στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας θα έχουν αύριο το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ιταλός ομόλογός του Πάολο Τζεντιλόνι. Το γεύμα θα περιλαμβάνει το καλωσόρισμα του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, και πρώτο, κυρίως και ένα γλυκό. Τα κρασιά θα είναι Ελληνικά.

Το μενού θα ξεκινήσει με την κλασική «μπουκίτσα», ένα amuse bouche που θα είναι μία σφαίρα ελιάς παρασκευασμένη από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Το πρώτο πιάτο θα είναι μία κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα με καρπάτσιο ξιφία.

Θα ακολουθήσει κλασικό κερκυραϊκό μπουρδέτο, δηλαδή ψάρι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με κόκκινη πικάντικη σάλτσα.

Το γεύμα θα ολοκληρωθεί γλυκό με φράουλες Κερκύρας σε διάφορες υφές και μαρέγκες.Τα κρασιά που θα απολαύσουν θα είναι όλα ελληνικά, όπως το λευκό ρομπόλα Κεφαλονιάς κ.ά.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, reader.gr

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ