Όμορφη βραδιά, εξαιρετικοί συντελεστές και ο χώρος του Παλαιού Φρουρίου. Η Κέρκυρα υποκλίθηκε στον Μίκη και η συμμετοχή του κοινού στην ιστορική συναυλία «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» ήταν μεγάλη.

 

Η ιστορική συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, τον Ιούνιο του 2017, ήρθε και στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.Το 7ο SEVEN Festival 2017 έκλεισε το πρόγραμμα του με μια εξαιρετική παράσταση, την ιστορική συναυλία, αφιέρωμα, στο Μίκη Θεοδωράκη, που  αφού ενθουσίασε το κατάμεστο από θεατές Καλλιμάρμαρο τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ήρθε και στην Κέρκυρα.Στην παράσταση ακούστηκαν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης.

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών και τη μουσική διεύθυνση είχε ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, τα κείμενα τα οποία γράφτηκαν για την παράσταση ανήκουν στον βραβευμένο συγγραφέα και ποιητή Γιώργο Μπλάνα και ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο τα τραγούδια του οι: Κάτια Πάσχου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος και ο δικός μας Παντελής Κοντός.

Επί σκηνής και  η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας “San Giacomo” υπό τη δ/νση του Antoniy Ivanov  καθώς και η Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδας

Φωτο: Σπύρος Σουρβίνος

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ