Στα δύο σκάφη μετέβαιναν συνολικά 100 επιβάτες όλοι καλά στην υγεία τους. Συνελήφθησαν οι πλοίαρχοι, υλικές ζημιές στα πλοία. 

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Αυγούστου 2017, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παξών για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Γ-Τ/Ρ »ΛΕΥΚΟΘΕΑ» Ν.Κ.1606 στη θαλάσσια περιοχή ν. Αντίπαξων με τριάντα τέσσερις (34) επιβάτες.

 

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προς παροχή συνδρομής, όπου εντόπισε το »ΛΕΥΚΟΘΕΑ» με περιορισμένη δυνατότητα κινήσεων λόγω βλάβης στο πηδάλιό του. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή »ΒΡΙΚΑ» Αντίπαξων με το βοηθητικό σκάφος του ΄΄ΛΕΥΚΟΘΕΑ», ενώ το »ΛΕΥΚΟΘΕΑ» κατέπλευσε με ιδίες δυνάμεις στο λιμένα »ΟΖΙΑΣ» Παξών, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

 

Στη συνέχεια και όπως προέκυψε από δήλωση των επιβατών του  »ΛΕΥΚΟΘΕΑ», είχε νωρίτερα συγκρουσθεί με το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος »ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ» Ν.Πρεβέζης 54 με εξήντα έξι (66) επιβάτες. Το πλωτό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στην θαλάσσια περιοχή »ΚΑΜΑΡΑ» όπου εντόπισε το »ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ», διαπιστώνοντας την μη εισροή υδάτων και τις επιφανειακές εκδορές επί του κελύφους του σκάφους άνω της ισάλου γραμμής καθώς και λοιπές μικρές υλικές ζημιές. Το »ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ» κατέπλευσε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους στο λιμένα Γαΐου Παξών όπου αποβίβασε τους επιβαίνοντές του με ασφάλεια.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθησαν οι Πλοίαρχοι των δύο πλοίων, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που τα παρακολουθεί.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ