Να πολιτικοποιήσει με επίθεση κατά της κυβέρνησης την ημέρα της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής της Κέρκυρας, επέλεξε ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, ο οποίος χρησιμοποίησε το χώρο της δέησης προς τον Άγιο Σπυρίδωνα για να υψώσει τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ!

 
Με σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βουτση, με αφορμή την τρέχουσα πολιτική διαμάχη που έχει ξεσπάσει για τις δηλώσεις του τελευταίου, μετά τη δέηση που έγινε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης λιτάνευσης του ιερού σκηνώματος του Αγιού, είπε ότι «επιστρέφει το χαρακτηρισμό ‘‘Ταλιμπάν’’ σε εκείνον που τον ξεστόμισε χωρίς να το σκεφθεί προηγουμένως»!

Έντονη ενόχληση για την επιλογή τόπου και τελετήςΠολιτικά στελέχη της κυβέρνησης που συμμετείχαν στη λιτανεία, εξέφραζαν –σύμφωνα με πληροφορίες- την έντονη ενόχλησή τους για την απόφαση του κ. Νεκτάριου να χρησιμοποιήσει αυτή τη μέρα και αυτή την αφορμή προκειμένου να βάλλει κατά του κορυφαίου πολιτειακού παράγοντα της χώρας μας, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενόχληση αυτή κορυφώθηκε με απουσίες από το επίσημο γεύμα…

Τι είπε ο Μητροπολίτης

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, στο κήρυγμά του μετά τη δέηση προς τον Άγιο Σπυρίδωνα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μετά από χρόνια εφαρμογής των μεγάλων εξαγγελιών της παγκοσμιοποιήσεως, σήμερα γευόμαστε τα αποτελέσματα όλων αυτών των αποφάσεων. Ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αναστάτωση. Και δεν φθάνει μονάχα αυτό, αλλά ακούμε με λύπη από κυβερνητικά χείλη να χαρακτηρίζονται αυτοί που αγωνιούν για την πατρίδα μας ως “ταλιμπάν”. Εμείς επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό αυτόν, σε εκείνον που τον ξεστόμισε, χωρίς να το σκεφθεί προηγουμένως. Ταλιμπάν είναι άλλοι. Είναι αυτοί που έρχονται και διαταράσσουν την πατρίδα μας και την χριστιανική Ευρώπη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δίδει την αγάπη, αγκαλιάζει και διακονεί  ακόμα και τους εχθρούς της, τα παραδείγματα είναι πρόσφατα»…
Και συνέχισε: «Η απάντηση σε όλους εκείνους που χύνουν δηλητήριο κατά της Εκκλησίας μας είναι οι χιλιάδες των προσκυνητών που και φέτος ακολούθησαν τον Άγιο και εναπέθεσαν στο Ιερό του λείψανο την βαθιά τους πίστη. Όσο λοιπόν και να προσπαθούν αυτοί οι “κύριοι”, εις μάτην κοπιάζουν. Κανένας δια μέσου των αιώνων δεν μπόρεσε να βγάλει την πίστη από αυτόν τον λαό».

Πλήθος κόσμου

Κατά τα άλλα, κάτω από καυτό ήλιο και με την παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών, τελέστηκε η λιτάνευση του Αγίου Σπυρίδωνα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο ως ανάμνηση του θαύματος που αποδίδεται στον Πολυούχο του νησιού για την καταστροφική καταιγίδα της 11ης Αυγούστου 1716, όπου επλήγη ο στόλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με αποτέλεσμα τη λύση της τρίμηνης πολιορκίας της Κέρκυρας.
Φέτος, στη λιτανεία παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ατλάντας Αλέξιος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, Καρπενησίου Γεώργιος, ο Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος και ο Επίσκοπος Σέργιος εκ Ρωσίας.
Όπως συμβαίνει όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες ήταν οι Ρώσοι αλλά και οι Σέρβοι που μετέβησαν στην Κέρκυρα αυτές τις ημέρες για να ακολουθήσουν από κοντά τη λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα και είχαν κατακλύσει το χώρο της δέησης μπροστά από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου.
Πριν από τη λιτανεία, προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου Γεωργίου.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ