Γέμισαν σκουπίδια οι ταΐστρες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Κέρκυρας για τα αδέσποτα. Για κακόβουλες ενέργειες κι αντικοινωνική συμπεριφορά μιλά ο δημοτικός σύμβουλος Λ. Παγκράτης.

 

 

Με αφορμή τα συνεχή προβλήματα που δημιουργούνται στις ταΐστρες και ποτίστρες αδέσποτων ζώων που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Κέρκυρας, ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Παγκράτης δήλωσε:

 

«Ο Δήμος Κέρκυρας,  στα τέλη του 2016,  ανέλαβε την πρωτοβουλία να τοποθετήσει ικανό αριθμό σετ με ταΐστρες και ποτίστρες αδέσποτων ζώων,  τόσο στον αστικό ιστό της πόλης μας, όσο και σε επιλεγμένα σημεία εκτός αυτής. Πέρα από την προφανή σκοπιμότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, θεωρήθηκε και ως μια πινελιά πολιτισμού καθώς και ως δράση ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, συνιστώσα ιδιαίτερα σημαντική για τη  διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η αγορά τους, όπως και των απαιτούμενων τροφών, έγινε μέσω του τακτικού προϋπολογισμού του Δήμου, δηλ. από το υστέρημα του Κερκυραίου, ενώ την τροφοδοσία τους έχουν αναλάβει σε εθελοντική βάση συμπολίτες μας. Η τοποθέτησή τους έγινε με πολύ μεράκι, επίσης σε εθελοντική βάση,  από υπαλλήλους του Δήμου μας, εκτός του ωραρίου εργασίας τους.

Δυστυχώς,  από τις πρώτες κιόλας μέρες τοποθέτησης του πρώτου σετ στη  Βίλλα Πετσάλη ξεκίνησαν κρούσματα κλοπής του συνόλου της τροφής (20 κιλά). Το δυσάρεστο είναι ότι το φαινόμενο    επεκτάθηκε στο σύνολο σχεδόν των σετ που τοποθετήθηκαν, ενώ απέκτησε και μια συστηματικότητα που μας αιφνιδίασε και μας στεναχωρεί ιδιαίτερα.

Αλλά δυστυχώς αυτοί οι συμπολίτες μας (προφανώς ελάχιστοι) δεν ήταν οι μοναδικοί που επέδειξαν ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά. Ακολούθησαν βανδαλισμοί και κλοπές των δοχείων, τοποθέτηση απορριμμάτων και φιαλών στις οπές εξόδου της τροφής κ.α.

Ο Δήμος μας, λαμβάνοντας υπ’ όψη τόσο τις υποχρεώσεις και αρμοδιότητές του, όσο και τα φιλοζωικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κερκυραίων,  θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τις ταΐστρες και ποτίστρες και θα αποκαταστήσει τις ζημιές, προς μεγάλη απογοήτευση κάποιων που κακόβουλα μιλούν για ευκαιριακή αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των αδέσποτων από τη  μεριά μας.

Οι Κερκυραίοι γνωρίζουν ότι ολοκληρωμένη διαχείριση των αδέσποτων γίνεται για πρώτη φορά  από τη  σημερινή Δημοτική Αρχή και έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια μας.

Με την ευκαιρία γνωστοποιούμε ότι αυτές τις μέρες ξεκινά το δεύτερο κατά σειρά πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου. Αισιοδοξώντας ότι θα έχει την ίδια επιτυχία με το αντίστοιχο πρόγραμμα του 2016 – 2017, καλούμε τους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν και να προσφέρουν σπίτι, φροντίδα και αγάπη στους τετράποδους φίλους μας να επικοινωνήσουν με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου στο 26610-21835 ή με το φιλοζωικό σωματείο «Κιβωτός»  με το οποίο ο Δήμος μας συνεργάζεται επίσημα».

 

 

Φωτογραφία: Σπύρος Μαργαρίτης

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ