Το Κυνοκομείο στον Αγ. Ιωάννη χρειάζεται εθελοντές αλλά πολύ περισσότερο δημοτική μέριμνα.

Οι «αδέσποτοι εθελοντές» μια πολύ δραστήρια οργάνωση που βοηθά εθελοντικά την προστασία  των αδέσποτων ζώων, ζητά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί. 

 

Στην επιστολή τους προς το Δήμαρχο, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων οι εθελοντές αναφέρουν ότι στην περιοχή Αγ. Ιωάννης στο Λιβάδι του Ρόπα λειτουργεί από το έτος 1939 το Κυνοκομείο της «Κερκυραϊκής εταιρείας προστασίας ζώων» (αδελφών Τσαγκαράκη), που σήμερα συντηρεί 132 σκυλιά χάρη στη προσφορά εθελοντών, χωρίς καμία επιδότηση από κάποιο πρόγραμμα από το Δήμο. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ζώα να τρέφονται κάθε δεύτερη ημέρα, να μην δέχονται την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αφού η προσφορά είναι μικρότερη των αντικειμενικών αναγκών τους. Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες με σκοπό την αξιοποίηση κάποιων ακινήτων ιδιοκτησίας του εν λόγω συλλόγου, αλλά δυστυχώς όλες αυτές οι ενέργειες έχουν αποβεί άκαρπες. Έχει εξασφαλιστεί η διατροφή των ζώων για ελάχιστες ακόμη ημέρες χάρη στην ευγενική προσφορά φίλων και γνωστών αλλά το ζήτημα αυτό χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με οριστική απόφαση από το αρμόδιο πολιτικό και διοικητικό όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας.

 

 Ανοίξτε την αγκαλιά σας

Μόνη πλέον ελπίδα αναφέρουν οι εθελοντές ότι είναι ο Δήμος (ο οποίος δύναται και οφείλει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία να υποστηρίζει την προσπάθεια αυτή). Σκοπός των φιλόζωων  είναι η οριστική διευθέτηση του ζητήματος αυτού, που μεταξύ άλλων εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Και καταλήγουν: «Σας ζητούμε να επιδείξετε την αρμόζουσα κοινωνική ευαισθησία στηρίζοντας τις προσπάθειες των εθελοντών που πλαισιώνουν το Σύλλογο. Για το λόγο αυτό ζητούμε την άμεση συζήτηση του μείζονος αυτού κοινωνικού ζητήματος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την λήψη άμεσων και δραστικών αποφάσεων. Είναι επιτακτική ανάγκη να ακούσετε τη φωνή μας, που είναι η φωνή των αθώων πλασμάτων που βρέθηκαν εκεί χωρίς τη θέλησή τους».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ