Στις 27 Αυγούστου ο 4ος Διάπλους Γάιος – Βρίκα. Ο σκοπός ιερός: για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού και του Παξινού πρωταθλητή των Specials Olympics Ντ. Αρβανιτάκη. «Μεγάλες» συμμετοχές, ο εθελοντισμός στα καλύτερά του…

 

 

Την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί φέτος, ο 4ος κολυμβητικός διάπλους Παξοί – Αντίπαξοι. Ο αγώνας διοργανώνεται από εθελοντές κολυμβητές, οι οποίοι καταβάλλουν το ποσόν της συμμετοχής τους για να ενισχύσουν το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Παξινό Πρωταθλητή των Special Olympics Ντίνο Αρβανιτάκη. Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου στις 11 το πρωί από τον Γάιο (Άγαλμα Ανεμομογιάννη) και οι 14 κολυμβητές, που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα διανύσουν απόσταση 3 ναυτικών μιλίων (6 χλμ) τερματίζοντας στην παραλία Βρίκα των Αντίπαξων. Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο γνωστός για τον εθελοντισμό του Γιάννης Σταύρος, που θα πάρει μέρος στον αγώνα, όπως και ο διεθνής κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων Χ. Θεοδόσης, ο οποίος ήταν νικητής και στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις. Την εκδήλωση υποστηρίζει το σύνολο των ιδιοκτητών μικρών επαγγελματικών σκαφών του νησιού και ο Δήμος Παξών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα των συμμετοχών θα ανέβει και δεν αποκλείεται να πάρει μέρος στους αγώνες και ο Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης, εάν οι Πανελλαδικές υποχρεώσεις του, το επιτρέψουν.

Το αγέρωχο ξύλινο ιστιοφόρο SY- KIRKE (ΚΙΡΚΗ ) έτους κατασκευής 1915 που ¨πέθανε ¨ (βούλιαξε ) τις 08/08/2015 μετά από μπουρίνι έξω από το λιμάνι του Γαΐου και ¨αναστήθηκε ¨ μετά από επίπονες προσπάθειες του ιδιοκτήτη του κ. Τony -μεταξύ άλλων τοπικών πλοιαρίων – θα συνοδεύσει του κολυμβητές μας .

Ο καπετάνιος του καραβόσκαρου για την βοήθεια που προσέφεραν οι Παξίνοι στην διάσωση του σκάφους του προσέφερε την επανακατασκευή του ξύλινου παγκακίου και του μικρού στεγάστρου αυτού, στην τοποθεσία παραλίας Γιαννά, που έχει υποστεί βανδαλισμό και τον οποίο ο Δήμος Παξών ευχαριστεί θερμά .

 

 

Οι κολυμβητές που δήλωσαν συμμετοχή

Θεοδόσης Χάρης

Γαγγάδης Αλέξανδρος Τορωναίος

Χειμαριός Αλέξανδρος

Ανεμογιάννης Σπύρος

Μωραΐτης Χρήστος

Πανδής Στράτος Luis

Μανάτος Σπύρος

Φαιτάς Σταθης

Callen Sarah

Νικολόπουλος Νίκος

Σταύρος Γιάννης

Μπάστας Χαράλαμπος

Γαλάνης Νίκος

Matthews Christopher.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ