Οι «βαρκαρόλες» της Κέρκυρας συνεχίζουν παραδοσιακά να συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου. Την αρχή κάνει το Σάββατο 5/8 η βαρκαρόλα στην Παλαιοκαστρίτσα και ακολουθεί τη Δευτέρα 7/8 η βαρκαρόλα στον Αγ. Σπυρίδωνα Περίθειας.Πρόκειται για ένα μοναδικό παραδοσιακό έθιμο που ξετυλίγει την ιστορία του νησιού συνδέοντας τη με την αρχαία μυθολογία και τις περιπέτειες του Οδυσσέα, αλλά και τη σωτηρία του νησιού από τον Άγιο Σπυρίδωνα, όταν οι Οθωμανοί προσπάθησαν το 1716 να το πολιορκήσουν.

Στην Παλαιοκαστρίτσα

Η Βαρκαρόλα 2017 στην Παλαιοκαστρίτσα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Αυγούστου και θα ξεκινήσει στις 9μ.μ.
Η Βαρκαρόλα της Παλαιοκαστρίτσας είναι θεματική και αναπαριστά με υπέροχο τρόπο την άφιξη του Οδυσσέα στο Νησί των Φαιάκων μετά το μακρύ του ταξίδι, όταν χτυπημένος από την οργή του Ποσειδώνα ναυαγεί στην Κέρκυρα και τον βρίσκει η Ναυσικά, κόρη του Βασιλιά Αλκίνοου και οι Φαίακες τον βοηθούν να επιστρέψει στην πατρίδα. Καΐκια, πλωτές εξέδρες, μαζορέτες, χορευτές, ηθοποιοί, πυροτεχνήματα ζωντανεύουν το μύθο, συνοδεία των συνθέσεων του Βαγγέλη Παπαθανασίου.
Μουσικοί, χορευτές, μαζορέτες, δύτες, φιλαρμονικές, πυροτεχνήματα, και φυσική ομορφιά, συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό με το αποτέλεσμα κάθε χρόνο να είναι εντυπωσιακό.
Η πρώτη Βαρκαρόλα στην Παλαιοκαστρίτσα πραγματοποιήθηκε το 1997 από την τότε κοινότητα Λακώνων με πρόεδρο το Σπύρο Μιχαλά σε συνδυασμό με τη σχολή Scuba diving center, την Ιερά μονή Παναγιας Παλαιοκαστρίτσας και τη συμμετοχή των ντόπιων λεμβούχων και άλλων τοπικών φορέων. Τα πρώτα χρόνια η εκδήλωση πραγματοποιούνταν στις 13 Ιουλίου, ημέρα εορτής της μικρής εκκλησίας, στον όρμο της Παλαιοκαστρίτσας.
Τα τελευταία χρόνια διεξάγεται την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Στον Άγιο Σπυρίδωνα
Η φετινή Βαρκαρόλα στον Άγιο Σπυρίδωνα Περίθειας θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου (21.00). Η οποία, και φέτος, διοργανώνεται για 14η χρονιά, από την Ένωση Περιθειωτών «Φίλιππος Βλάχος»
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν:
-Oι κανταδόροι της Κέρκυρας με καντάδες.
-Το Γυμναστήριο “KINISIS” & η σχολή χορού Σαμανθα Μπριντλει με χοροθεατρική παράσταση (χορογραφεί η Αθηνά Κότση)
-Το χορευτικο τμήμα «Τρύφωνας Μπράτος»
-H Dance Academy της Νίκης Ασπιώτη
-Το μουσικό σχήμα Φαίακες με λαϊκό κερκυραϊκό γλέντι

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ