Πάλεψε στην εντατική αλλά δεν τα κατάφερε. Ο 33χρονος πυροσβέστης Αριστείδης Μουζακίτης, που τραυματίστηκε στη φωτιά στο Ζευγολατιό έφυγε το πρωί της Δευτέρας.

Ο δόκιμος ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης που τραυματίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης παρέμενε νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, κατέληξε το πρωί της Δευτέρας.

Ο 33χρονος είχε τραυματιστεί στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματός του.Ο νεαρός άνδρας υπηρετούσε στο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ και το απόγευμα της Πέμπτης συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κόρινθο. Οπως έγινε γνωστό, η φωτιά μαινόταν σε δύσβατο σημείο και στην προσπάθειά του να το προσεγγίσει ανέβηκε μαζί με τρεις ακόμα συναδέλφους του στην καρότσα ενός τρακτέρ, που οδηγούσε κάτοικος της περιοχής. Ωστόσο, κατά τη διαδρομή η καρότσα ανετράπη, καταπλακώνοντας τους πυροσβέστες και τον οδηγό. Βαρύτερα απ’ όλους τραυματίστηκε ο 33χρονος, καθώς υπέστη κατάγματα στον θώρακα και άλλα σημεία του σώματός του.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014 ως μόνιμος πυροσβέστης ενώ από το 2010 υπηρετούσε ως Πυροσβέστης 5ετούς υποχρέωσης. Εισήχθη στην Σχολή Αντυποπυραγών τον Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.Τραγική ειρωνία: Μόλις χθες οι συνάδελφοί του στην Κέρκυρα εξέδωσαν ανακοίνωση και έκαναν έκκληση για αίμα. Ο Άρης όμως δεν τα κατάφερε.

Το CorfuPress εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πυροσβέστη. Δύναμη και κουράγιο…

Καμία δημοσίευση για προβολή