Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που κατακαίει δασική έκταση στην Άνω Περίθεια και τις Λούτσες, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

 

Το μέτωπο της φωτιάς από αργά το απόγευμα επεκτάθηκε προς τον οικισμό Βουνί, περνώντας το λόφο στο ύψος του οικισμού Λούτσες και άρχισε να καίει δασική έκταση σε χαράδρα προς τα πεδινά.
Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν δύο αεροσκάφη τύπου PZL και ένα ελικόπτερο Σινούκ έως τη δύση του ηλίου.
Ας σημειωθεί ότι οχήματα της Πυροσβεστικής παραμένουν διασκορπισμένα στο δρόμο που οδηγεί στην Παλαιά Περίθεια. Παρά το ότι η φωτιά εκεί έχει σβήσει, στην κορυφή παρατηρούνται συνεχώς μικροαναζοπυρώσεις με αποτέλεσμα να επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενο να αρπάξει νέο μέτωπο. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει καταγραφεί κάποια σοβαρή αναζοπύρωση.

Εγκλωβισμός πυροσβεστών

Στη χαράδρα πάνω από τον οικισμό Βουνί, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας κατάσβεσης από τις επίγειες δυνάμεις, τρεις πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν στο δύσβατο δάσος λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ωστόσο, οι συνάδελφοί τους τούς απεγκλώβισαν εγκαίρως. Ο ένας εκ των τριών, τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι, ωστόσο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Επιθεωρητής της Πυροσβεστικής στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα έχει μεταβεί ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ο οποίος παραμένει, όπως και η τοπική ηγεσία του σώματος με επικεφαλής τον Ε. Γεωργακόπουλο στην περιοχή συντονίζοντας την επιχείρηση της κατάσβεσης. Στην Περίθεια παραμένει και η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, η οποία συντονίζει το έργο των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας.

Για λόγους ασφαλείαςΧθες, κατά την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, δεκάδες τουρίστες εγκλωβίστηκαν στην Παλαιά Περίθεια, όταν επισκέφθηκαν τον ιστορικό οικισμό. Λόγω της επέκτασης της φωτιάς, ο δρόμος της επιστροφής είχε κλείσει με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να απαγορεύσει την αναχώρησή τους για λόγους ασφαλείας. Παρά την ανησυχία των τουριστών, μερικές ώρες αργότερα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.
Ας σημειωθεί ότι έως αργά το βράδυ, χωρίς ρεύμα παρέμεναν σπίτια στην Άνω Περίθεια και τα καταστήματα στην Παλαιά Περίθεια λόγω καταστροφής υποδομής της ΔΕΗ, ωστόσο, συνεργεία της εταιρίας διαχείρισης του δικτύου ηλεκτρισμού εργάζονταν πυρετωδώς και αντικατέστησαν τις καμένες κολώνες, ξεκινώντας τις πρώτες δοκιμές αποκατάστασης της παροχής ρεύματος.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ