Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook και υπό τον τίτλο «κάποιοι θέλουν να παραμείνουν στη δημοσιότητα μάλλον», ο διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας απαντά στον Ν. Γατσούλη. Και ο «πόλεμος» ανακοινώσεων για το Νοσοκομείο καλά κρατεί…

 

 

Ο Φοίβος Κακαβίτσας σχολιάζοντας την τελευταία ανακοίνωση του παραιτηθέντα επικεφαλής του χειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου Νίκου Γατσούλη, ανάρτησε τα εξής στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

 

«Κάποιοι θέλουν να παραμείνουν στη δημοσιότητα μάλλον..

Οι ανακρίβειες όμως δε μπορούν να μένουν αναπάντητες..

Ο σεβαστός κατά τα λοιπά παραιτηθείς διευθυντής στη νέα του δημόσια επιστολή, επιβεβαιώνει ότι:

– Ενώ υπήρχαν και τότε και υπάρχουν ακόμα περισσότερο ειδικευμένοι ιατροί στο νοσοκομείο να καλύψουν τα επείγοντα,
– ενώ προσλήφθηκαν και προσλαμβάνονται κι άλλοι καθ ύλην ειδικευμένοι ιατροί, υπεύθυνοι για το τμήμα επειγόντων,
– ενώ οι γενικοί γιατροί της Κέρκυρας εφημερεύουν στο ανώτερο όριο (πλαφόν) σε κέντρα υγείας αναφοράς, αεροδρόμιο, πρώην ΙΚΑ.. μετακινούμενοι συνεχώς..
Κάποιοι έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα και όχι τη λειτουργία οργανωμένων ΤΕΠ..

– Επιβεβαιώνει επίσης περίτρανα το παράνομο των μετακινήσεων που πραγματοποιούσε ο τότε διοικητής του νοσοκομείου, στις οποίες συμφωνούσε όπως λέει. Το επιβεβαιώνει καθώς δηλώνει ευθαρσώς πως η τροποποίηση του νόμου του 2012 έγινε μόλις προ 10ημέρου και δεν προϋπήρχε πριν από τόσα χρόνια..

Κι όμως ο ίδιος που τότε συμφωνούσε στις παρανομίες, επιμένει και τώρα ότι οι γενικοί γιατροί πρέπει να καλύψουν και τους διορισμένους νοσοκομειακούς για τα επείγοντα χειρουργούς, ορθοπεδικούς κοκ.
Να βρίσκονται δηλαδή γενικοί ιατροί στη θέση του ειδικού νοσοκομειακού ιατρού στα επείγοντα του νοσοκομείου. Να βρίσκονται δηλαδή στη θέση του διορισμένου νοσοκομειακού ιατρού σε αυτό το τμήμα!!!!!!.

Προφανώς όλα αυτά για να δικαιολογήσει, ότι πρέπει οι διορισμένοι στο τμήμα επειγόντων, να μετακινούνται στις κλινικές, ώστε να μπορεί να βρίσκεται ο ίδιος σε 2η λίστα ετοιμότητας απ το σπίτι του και να μη τον ενοχλούν σχεδόν ποτέ..
Παρότι τέτοια ανάγκη για μετακινήσεις πλέον δεν υπάρχει, παρότι ότι ούτε και η δυνατότητα μετακινήσεων καθώς οι γενικοί γιατροί εξαντλούν το πλαφόν εφημερεύσεις, επιμένει..Και ανάγκη δεν υπάρχει γιατί αν διάβαζε καλά και ήξερε πλήρως τη νομοθεσία (αυτή που επί χρόνια προφανώς και τότε αγνοούσε), θα διάβαζε πως ο Γενικός γιατρός δεν αντικαθιστά τον νοσοκομειακό γιατρό των ΤΕΠ.
Ο μόνος ρόλος του γενικού γιατρού είναι να τον βοηθά παραπέμποντας του όλα τα περιστατικά που δεν είναι πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας… τα παραπέμπει στον νοσοκομειακό ιατρό που εφημερεύει επίσης ΕΝΕΡΓΑ.. Ειδικά όταν έχει προσληφθεί για να υπηρετεί στο τμήμα επειγόντων..

Σε όποια άλλη περίπτωση υπάρχει αντιποίηση ειδικότητας..

Η τροποποίηση λοιπόν που έγινε μόλις τώρα μπορεί πλέον να δίνει σε γενικούς ιατρούς τη δυνατότητα παρουσίας σε οργανωμένα τμήματα επειγόντων, δεν απαλλάσσει τον οποίον διευθυντή απ τις εφημερίες..

Ευχαριστώ ως πρόεδρος του συλλόγου γενικών ιατρών που δημόσια επιβεβαίωσε τις καταγγελίες μας για παράνομες μετακινήσεις επί χρόνια.
Τον διαβεβαιώνω ως διοικητής του νοσοκομείου, ότι με τη λειτουργία του αυτόνομου ΤΕΠ, κανένας πλέον ιατρός δε θα υπάρχει ανάγκη να κάνει αλλότρια καθήκοντα, θέτοντας σε κίνδυνο τους προσερχόμενους στο νοσοκομείο»

Καμία δημοσίευση για προβολή