Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο το περιστατικό συνέβη κατά την πρόσδεση του πλοίου. Ο 35χρονος ναυτικός τραυματίστηκε σε χέρι και πόδι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Να αποδοθούν ευθύνες ζητά το Σωματείο Ναυτεργατών

 

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για περιστατικό τραυματισμού 35χρονου ναυτικού την Τρίτη 20-06-2017, στον λιμένα Παξών, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης Ε/Γ – Τ/Ρ πλοίου.

Ειδικότερα,  κατά την προσπάθειά του, να προσδέσει το πλοίο στη στεριά, έπεσε από την ράμπα στον προβλήτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο αριστερό χέρι και πόδι.

Άμεσα ο 35χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το ανωτέρω  Ε/Γ – Τ/Ρ στο λιμένα Κέρκυρας, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας  για νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

 

 

Ευθύνες ζητούν οι ναυτεργάτες

Το Σωματείο Ναυτεργατών καταγγέλλει ότι το πλήρωμα στο εν λόγω σκάφος δεν ήταν κανονικά ναυτολογημένο και ενημερώνει ότι ο ναυτικός υπέστη τρία κατάγματα στο χέρι και δύο στο πόδι.  Κατόπιν της ενημέρωσης που είχε, το Σωματείο ζητά τη διενέργεια  ελέγχου από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας για την επιβεβαίωση του συμβάντος και την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ