Επίθεση για την υποκριτική στάση και ρητορική των βουλευτών της Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Κ. Παυλίδης στην ολομέλεια της βουλής. “Ειλικρινά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν ξέρω τι είναι ταπεινωτικό. Άκουσα πολλές ατάκες. Έχουμε αρκετές σατιρικές εκπομπές στην τηλεόραση, όπως το «Ράδιο Αρβύλα» κ.α. Ας αφήσουμε τέτοιου είδους ατάκες γι’ αυτές τις εκπομπές».

  

Ο κ. Παυλίδης συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο, εγκάλεσε τα στελέχη της Αντιπολίτευσης πως έχουν μπερδέψει πλήρως τη σημασία του όρου «ταπεινωτικό» και εξήγησε: “Δεν ξέρω αν μία τροπολογία για παράταση ενός χρόνου του παγώματος της αύξησης μιας σύνταξης μαζί με ένα νομοσχέδιο για την αλιεία είναι ταπεινωτικό. Ταπεινωτικό είναι μια κοινωνία να χάνει το ¼ του πλούτου της. Ταπεινωτικό είναι να φτιάχνεις ένα πολιτικό σύστημα έτσι που να ζει με δανεικά, μια κοινωνία που να ζει με δανεικά, ένα πελατειακό σύστημα που να ζει με δανεικά και να αναγκάζεσαι πλέον να νομοθετείς με εντολές και με χειρόγραφες απαιτήσεις των δανειστών.” Ταπεινωτικό δήλωσε ο κ. Παυλίδης, είναι ένας στους τέσσερις πολίτες αυτού του τόπου να είναι άνεργος. Ταπεινωτικό είναι ένα στα δύο παιδιά κάτω από είκοσι πέντε χρονών να είναι άνεργα. Ταπεινωτικό είναι μια οικογένεια να έχει τρεις ανέργους στο σπίτι της. Ταπεινωτικό είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας μετά από είκοσι χρόνια δουλειάς να είναι ανασφάλιστος και να μην έχει πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ταπεινωτικό είναι όταν οδηγούσατε στο αυτόφωρο τους ελεύθερους επαγγελματίες, γιατί χρωστούσαν 5.000 ευρώ στο ΤΕΒΕ. Ταπεινωτικό είναι να ζεις στο σκοτάδι γιατί δεν μπορείς να πληρώσεις τη ΔΕΗ σου”.

 

Η παρέμβαση του κ. Παυλίδη ολοκληρώθηκε με μια συμβουλή προς τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης να μην χρησιμοποιούν όρους τους οποίους δεν έχουν βιώσει ποτέ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ