Την είδηση ανακοίνωσαν οι ΑΝΕΛΛ Κέρκυρας επισημαίνοντας την τήρηση της δέσμευσης του ΥΠΕΘΑ  ότι δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης της έδρας τους από το νησί.  

Η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Ένα από τα αποτελεσματικότερα όπλα στη μάχη κατά των πυρκαγιών,τα αεροσκάφη τύπου PZL, από σήμερα εδρεύουν στην Κέρκυρα.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κέρκυρας, κατόπιν επικοινωνίας με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ι. Νήσων Αντιπύραρχο κ. Ευθύμιο Γεωργακόπουλο,, έλαβαν την ενημέρωση ότι την Παρασκευή 16/06/2017 αφίχθησαν στο αεροδρόμιο Κέρκυρας Ι. Καποδίστριας δυο αεροσκάφη τύπου PZL με τα μέσα και το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και βρίσκονται σε ετοιμότητα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Το προηγούμενο διάστημα και εν μέσω έντονης φημολογίας περί μεταφοράς της έδρας των πυροσβεστικών αεροσκαφών στο Άκτιο, στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ενημέρωσαν την τοπική κοινωνία ,ότι κατόπιν διαβεβαίωσης από το ΥΠΕΘΑ, δεν τίθεται ζήτημα απομάκρυνσης της έδρας των PZL από την Κέρκυρα.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κέρκυρας δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για την παραπάνω εξέλιξη καθώς τα πυροσβεστικά αεροσκάφη , παίζουν καθοριστικό ρόλο στην άμεση κατάσβεση των πυρκαγιών, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη συμβολή των χερσαίων δυνάμεων της Πυροσβεστικής αλλά και τις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης.

Καμία δημοσίευση για προβολή