Παρουσίαση της πρωτοβουλίας με ζητούμενο την εξεύρεση οικοπέδου. Θ. Γαλιατσάτος: Θα λυθούν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας των επιχειρήσεων. Κ. Νικολούζος: Υπήρχε υστέρηση στο θέμα. Γ. Χονδρογιάννης: Χρειαζόμαστε χρήματα, οικόπεδο και επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

 Την επίσημη παρουσίαση της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου ΑΕ πραγματοποίησαν σήμερα οι φορείς που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, υπό την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που ανέλαβε την ίδρυση της ειδικού σκοπού εταιρείας.

Μέτοχοι της εταιρείας είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Κέρκυρας, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών Κέρκυρας και η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, οι οποίοι συμμετέχουν με συνολικό μετοχικό κεφάλαιο 56.000ευρώ (40.000 ευρώ το ΠΤΑ, 10.000 ευρώ ο Δήμος Κέρκυρας και 2.000 ευρώ ο καθένας από τους άλλους φορείς).

Θ. Γαλιατσάτος: Προοπτική ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, ενίσχυση ανταγωνιστικότητας

Την έναρξη της παρουσίασης έκανε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος τονίζοντας ότι η Πιν αξιολόγησε ως σημαντική προτεραιότητα την ανάπτυξη και στήριξη της επιχειρηματικότητας στα Ιόνια Νησιά και εκτίμησε ότι η λειτουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, μέσης και χαμηλής όχλησης στην Κέρκυρα, θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα λειτουργίας υφιστάμενων επιχειρήσεων, θα δημιουργήσει προοπτικές ίδρυσης νέων, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους και τέλος θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης.

 

Τα διαδικαστικά

Για έδρα της εταιρείας, παραχωρήθηκε από την ΠΕ Κέρκυρας για λόγους οικονομίας γραφείο στον 4ο όροφο, όπου στεγάζεται η γραμματεία της εταιρείας, το καταστατικό της Εταιρείας καταχωρήθηκε στο γενικό Εμπορικό Μητρώο, έχει ήδη ΑΦΜ και αριθμό ΓΕΜΗ και εκκρεμεί η διαδικασία ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού για την καταβολή του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου.

Το πρώτο ΔΣ αποτελείται από τους:

Τσούκας Διονύσης: Πρόεδρος

Καββαδίας Βασίλης: Αντιπρόεδρος

Στραβοράβδης Διονύσης: Ταμίας

Μέλη: Σαλβάνος Τάσος, Βλαχόπουλος Σπύρος, Απέργης Σταμάτης, Χονδρογιάννης Γιώργος, Κιτσάκης Κώστας και Περούλης Ανδρέας.

 

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το κείμενο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εύρεση του οικοπέδου για την εγκατάσταση του Επιχειρηματικού Πάρκου και προετοιμάζεται το περιεχόμενο του φακέλου και των απαραίτητων δικαιολογητικών που πρέπει να κατατεθούν για την χορήγηση της άδειας έγκρισης εγκατάστασης του Επιχειρηματικού Πάρκου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, την εύρεση χρηματοδότησης για την απαραίτητες μελέτες και οποιοδήποτε άλλο θέμα αφορά στην Εταιρεία.

 

Κ. Νικολούζος: Ο Δήμος αγκαλιάζει την ιδέα

“Υπήρχε υστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα” δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, επισημαίνοντας την έλλειψη συλλογικής αντίληψης στα μεγάλα ζητήματα. Πιστεύουμε σε αυτή την ιδέα, είπε, ως Δήμος θα αγκαλιάσουμε το Επιχειρηματικό Πάρκο για να γίνει πραγματικότητα.

 

Στήριξη από τον επιχειρηματικό κόσμο

Τη στήριξη του Επιμελητηρίου εξέφρασε ο Πρόεδρος Γιώργος Χονδρογιάννης και δήλωσε ότι για να γίνει πραγματικότητα το Επιχειρηματικό Πάρκο θα χρειαστούν χρήματα, οικόπεδο και επιχειρηματικό ενδιαφέρον, ενώ επεσήμανε ότι αναγκαίος είναι και ο χωροταξικός σχεδιασμός.

Την ικανοποίησή τους δήλωσαν και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, με τον κ. Γιώργο Τσερεμή από την Ιόνιο Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας να ευχαριστεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την πρωτοβουλία, η οποία τυγχάνει της στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου.

 

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ