ΔΗΠΕΘΕ και Υπουργείο Δικαιοσύνης οργανώνουν καλλιτεχνική ποιητική εκδήλωση στις Φυλακές Κέρκυρας, τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου, στις 6μ.μ.

 

 Το Δημοτικό  Περιφερειακό  Θέατρο  Κέρκυρας, στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ) και τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής  συνδιοργανώνουν την καλλιτεχνική  ποιητική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στη Φυλακή της Κέρκυρας, τη Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 και ώρα 6.00 μ.μ.,  με τίτλο «Vita Est  – Είναι η Ζωή».

Η εκδήλωση αυτή εγκαινιάζει τη συνεργασία ανάμεσα στους δυο φορείς (ΥΔΔΑΔ – ΔΗΠΕΘΕ) και προαναγγέλλει κοινές δράσεις που θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, με στόχο το «άνοιγμα της φυλακής προς τα έξω» για την υποβοήθηση της κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων. 

 

Vita Est  – Είναι η Ζωή

 

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι το πείσμα της ζωής  ν’ αντιστέκεται. Είναι η νίκη της ζωής απέναντι στον θάνατο. Είναι η πορεία του ανθρώπου προς την ελευθερία, περνώντας από την ενοχή στην κάθαρση και τελικά στην ηθική αναγέννηση , μέσα από τον σεβασμό, την αλληλεγγύη και την αγάπη.

Απαγγέλλουν: Ευγενία Ζάγουρα, Βαγγέλης Ζήκος, Ανδρομάχη Πουλιάση, Όλγα Τζήλιου, Αριστοτέλης Χονδρογιάννης.

Τραγούδι: Ανδρέας Γκούσης.

Πιάνο: Ειρήνη Πολίτη.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή