Με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε τρεις (!) ημέρες, αναγκάστηκαν να «μετακομίσουν» τα πράγματά τους οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Κέρκυρας, από τα γραφεία στα οποία μέχρι σήμερα στεγάζονταν, στους (ελάχιστους) χώρους του Πύργου Ελέγχου.



Φάκελοι, αρχεία, εξοπλισμός, προσωπικά είδη στοιβάχτηκαν στα λίγα τετραγωνικά του ισογείου του Πύργου Ελέγχου που παραμένει υπό ελληνική ιδιοκτησία καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες αναμενόταν να παραλάβουν και επισήμως τη διαχείριση του αερολιμένα Ι. Καποδίστριας (θα παραμείνει άραγε το ίδιο όνομα;) τα μεσάνυκτα της Μ. Δευτέρας προς Μ. Τρίτη.



Στα «μουλωχτά»!

Χωρίς να γίνει γνωστό μέρες πριν, η διαδικασία μετάβασης της ιδιοκτησίας ξεκίνησε σχεδόν… στα «μουλωχτά» από την Παρασκευή ταυτόχρονα και στα 14 εν λειτουργία αεροδρόμια, ενώ μέχρι αύριο Τετάρτη αναμένεται να έχει αλλάξει και τυπικά χέρια η διαχείριση όλων των αεροδρομίων που εκποιήθηκαν.
Μέχρι και χθες το βράδυ, δεν είχε υπάρξει καμία ανακοίνωση για τη μετάβαση, ωστόσο, πηγές από το χώρο των εργαζόμενων αναφέρουν πως οι πρώτες προσγειώσεις της Μ. Τρίτης θα γίνουν με την ευθύνη των νέων ιδιοκτητών…
Άλλωστε, σήμερα θα πρέπει η Κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζου να καταβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ 1,23 δισ. ευρώ, ως το εφάπαξ τίμημα της εξαγοράς.

Τους έβγαλαν έξω!

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με έκπληξη δέχθηκαν τις οδηγίες για άμεση απομάκρυνσή τους από τα γραφεία, καταγγέλλοντας πως ή όλη διαδικασία έγινε εσπευσμένα, χωρίς σχέδιο, χωρίς οδηγίες, χωρίς διασφαλίσεις…
Χαρακτηριστικό είναι πως, ουσιαστικά, δεν έχει ληφθεί μέριμνα ούτε για την τύχη των αρχείων της ΥΠΑ, τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν προσωρινά σήμερα σε άλλη κρατική υπηρεσία στην Κέρκυρα!
Ερωτηματικό παραμένει το αν θα είναι ομαλή η μετάβαση που αποφασίστηκε να γίνει μέσα στη Μ. Εβδομάδα, με αυξημένες ανάγκες αερομεταφορών. Ας σημειωθεί ότι την επιχείρηση συντονίζει από πλευράς Fraport η διοίκησή της στην Αθήνα, επιβλέποντας τη διαδικασία από τα κεντρικά της γραφεία στην Καλογρέζα.

«Οικοδομικές» εργασίες μέσα στο καλοκαίρι!
Αμέσως μετά τις πρώτες ημέρες ανάληψης της διαχείρισης απο την Fraport και πάντως εντός του μήνα έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις σε όλα τα αεροδρόμια οι οποίες αφορούν στον γενικό καθαρισμό, βάψιμο των εγκαταστάσεων και ανακαίνιση των χώρων υγιεινής. Εργασίες που θα γίνουν με την τουριστική σαιζόν να έχει μπει για τα καλά, ενώ και τα υπόλοιπα έργα αναβάθμισης που θα εκτελέσει η εταιρία Intrakat θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο και θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι, εν μέσω της κορύφωσης της κίνησης.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ