Ο Δήμος Κέρκυρας προσανατολίζεται στη μη συνέχιση του μέτρου της πεζοδρόμησης στο τμήμα της Γ. Θεοτόκη, από τη Στ. Δεσύλλα έως τη Λ. Αλεξάνδρας, δήλωσε ο Δήμαρχος Κ. Νικολούζος.

 

 

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 19 Απριλίου στο CorfuTv αναφορικά με τη πεζοδρόμηση της οδού Γεωργίου Θεοτόκη, από τη Σταματίου Δεσύλλα μέχρι τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δήλωσε ότι ο Δήμος προσανατολίζεται στην άρση του μέτρου και θα επανέλθει με συνολική πρόταση αφού γίνει μελέτη για την κυκλοφορία. Ο Δήμος αναμένεται να λάβει υπόψη τις απόψεις φορέων, συλλόγων, επαγγελματιών και κατοίκων και στη συνέχεια να προχωρήσει σε συνολικές παρεμβάσεις και αποφάσεις για τα κυκλοφοριακά μέτρα στην πόλη της Κέρκυρας.

 

 

Υπέρ της παράτασης η ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου, προβλήματα στην Μαντζάρου Υπενθυμίζεται ότι ούτως ή άλλως το μέτρο της πεζοδρόμησης τμήματος της Γ. Θεοτόκη ήταν προσωρινό για τις ημέρες του Πάσχα, όπως είχε ανακοινωθεί από το Δήμο Κέρκυρας

Παράταση της πεζοδρόμησης για ένα μήνα ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου σε συνάντηση που είχαν με το Δήμαρχο, την Τρίτη 18 Απριλίου, ώστε να αξιολογηθεί σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας. Προσέθεσαν δε, προσκομίζοντας υπογραφές, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταστηματαρχών της περιοχής τάσσονται υπέρ του μέτρου.

Αντίθετη άποψη, ωστόσο εξέφρασαν οι επαγγελματίες της οδού Μαντζάρου, υποστηρίζοντας ότι δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στα καταστήματά τους, τόσο στην τροφοδοσία όσο και στην προσέλευση πελατών, καθώς ο δρόμος ουσιαστικά αποκόπτεται από την ομαλή ροή της κυκλοφορίας.

 

 

Στο Δ.Σ. το θέμα από την Μ. Υδραίου

 

Το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας το βράδυ της Τετάρτης, με ερώτηση που κατέθεσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μερόπη Υδραίου, κάνοντας λόγο για προχειρότητα στην εφαρμογή με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα και μη επικύρωση του μέτρου από τα αρμόδια όργανα.

Καμία δημοσίευση για προβολή