Περισσότεροι από 200 σύνεδροι από όλη τη χώρα έρχονται στο νησί τον Οκτώβρη για το συνέδριο, που συμπίπτει με την εορτασμό 90 χρόνων ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα.

 

 

Το 2017, έτος που συμπίπτει με τα 90 χρόνια ερασιτεχνικής Αστρονομίας στην Ελλάδα που γεννήθηκε στην Κέρκυρα,  η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας θα διοργανώσει, μετά από κοινή απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ελληνικών Αστρονομικών Συλλόγων,  σε  συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας στην πόλη της Κέρκυρας, στο διάστημα από 20 έως 22 Οκτωβρίου 2017.

 

Τα Πανελλήνια Συνέδρια Ερασιτεχνικής Αστρονομίας που διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια, είναι μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες των ελληνικών αστρονομικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με τον αριθμό τους να έχει ξεπεράσει ήδη στους 30.

 

Ξεκίνησαν το 1999 με σκοπό τη συνεύρεση των ερασιτεχνών αστρονόμων, την εκλαΐκευση της αστρονομίας, την παρουσίαση του έργου τους και την πρόοδο της αστρονομίας στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί 9 συνέδρια,  και η Αστρονομική εταιρεία Κέρκυρας το διοργανώνει για δεύτερη φορά (μετά το 2001). 

Στο συνέδριο, εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν περίπου 220 σύνεδροι προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα, ενώ θα παρευρεθούν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, στο πλαίσιο της διοργάνωσης κεντρικών ομιλιών, αλλά και εξειδικευμένων εργαστηρίων (workshop).

 

Εγγραφή στο συνέδριο μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε ενδιαφερόμενος, άσχετα εάν είναι μέλος ή όχι, αστρονομικού συλλόγου.

Για την ενημέρωση και την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή του συνεδρίου δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα http://www.astrosynedrio-2017.gr, μέσω της οποίας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για το συνέδριο και να κάνουν την εγγραφή τους σε αυτό.

Καμία δημοσίευση για προβολή