“Αναχώρησαν τη Δευτέρα μετά το Πάσχα, ως ελεύθεροι πολίτες οι 50 μετανάστες που είχαν φθάσει μετά από SOS στο λιμάνι του Αργοστολίου το Μ. Σάββατο”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.

 

 

Τα 13 παιδιά νοσηλεύτηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αργοστολίου με την φροντίδα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού παρουσία των μητέρων τους. Τελικά δεν είχαν τίποτε το ανησυχητικό, είχαν προφανώς ταλαιπωρηθεί από το ταξίδι και είχαν αδιαθετήσει.  Με λεωφορείο του ΚΤΕΛ λοιπόν αναχώρησαν σήμερα αυτοί οι άνθρωποι, ευχαριστώντας το νησί μας θερμά και ευγνώμονες για όλα όσα τους προσφέραμε: ιατρική περίθαλψη, στέγη και φαγητό.

Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο κ. Δρακουλόγκωνας «Μας δόθηκε η τιμή το Πάσχα να προσφέρουμε ανθρωπιά, αλληλεγγύη και φροντίδα  σε 50 συνανθρώπους μας, ήταν το καλύτερο Πάσχα που θα μπορούσαμε να έχουμε. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό». 

Όπως αναφέρει το Kefaloniapress «…για άλλη μια φορά να συγχαρούμε τις τοπικές αρχές για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν αυτή την απρόσμενη κατάσταση στη νησί μας: Τη Λιμενάρχη κα Παναγιώτα Κολοβού και τους Λιμενικούς, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αργοστολίου, την Παιδιατρική Κλινική ,  το ΕΚΑΒ,  τους εθελοντές ,το Εργατικό Κέντρο και τους Ανώνυμους συμπατριώτες μας που προσφέρθηκαν να προσφέρουν βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους».

  

Πηγή: kefaloniapress.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή