Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής, ο οποίος επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο και την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας. Συνάντηση και με τους φορείς κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

 

 

Τον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκο Χουντή υποδέχθηκε σήμερα το  μεσημέρι στην έδρα της ΠΙΝ (Αλυκές, Κέρκυρα) ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή για τις δράσεις της ΠΙΝ και εξήγησε ότι η περιφερειακή αρχή υλοποιεί:

-Κοινωνικό πρόγραμμα για την ανακούφιση των μη εχόντων και την καταπολέμηση της φτώχειας, το οποίο η ΠΙΝ έχει υλοποιήσει με πληθώρα δράσεων και δομών. «Οι πολιτικές μας προτεραιότητες προσανατολίζονται απόλυτα στον άξονα της μείωσης των επιπτώσεων της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει τους πολίτες και στα Ιόνια Νησιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

-Δράσεις προσέλκυσης επενδύσεων με σεβασμό στο περιβάλλον, την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους και παράλληλα ενημέρωση για τις ιδιωτικοποιήσεις που θ’ αποβούν σε βάρος του ελληνικού λαού, καθώς στηρίζονται σε ετεροβαρείς, για τα συμφέροντα της χώρας, συμβάσεις

– Σύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού, ενίσχυση των δράσεων προώθησης των τοπικών προϊόντων και προβολή του τουριστικού προϊόντος.

Οι δύο άντρες είχαν περαιτέρω συζήτηση για τις αρμοδιότητες των περιφερειών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και ομονόησαν ότι θα πρέπει το Κεντρικό Κράτος να εμπιστευτεί την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει και την εμπειρία και τη δυνατότητα να χειριστεί επιτυχώς τομείς και θέματα.

Τέλος ο κ. Χουντής δήλωσε τη διαχρονική και αταλάντευτη θέση της ΛΑΕ ενάντια στις εκποιήσεις αεροδρομίων, του Ερημίτη και άλλων περιοχών φυσικού κάλλους και ιστορικής αξίας και τη στήριξή του στις προσπάθειες της ΠΙΝ για να μην εκποιηθεί δημόσια περιουσία.Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο πρώην βουλευτής Στέφανος Σαμοΐλης και οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Φοντάνας και Διονύσης Στραβοράβδης, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Χουντή στην Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή.

 

 

Συζήτηση για τον ΧΥΤΑ με τον Δήμαρχο

 

Ο κ. Χουντής με τον κ. Σαμοΐλη επισκέφθηκαν και τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Ραιδεστινός και Βασίλης Καββαδίας.

Οι κ.κ. Νικολούζος και Χουντής συζήτησαν για τα ζητήματα που απασχολούν γενικότερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είναι οι σχεδιαζόμενες  αλλαγές στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,  και ειδικότερα το Δήμο Κέρκυρας, όπως είναι η    διαχείριση των απορριμμάτων. Στο θέμα αυτό, ο  Δήμαρχος ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή για  τον προγραμματισμό του Δήμου όσον αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση, την ενδιάμεση φάση και την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ.

Συζήτησαν επίσης για τα «ανοικτά» ζητήματα και τις προκλήσεις και προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τη θέση της Ελλάδας σε αυτήν.Ο κ. Χουντής δήλωσε στο Δήμαρχο ότι είναι πάντα στη διάθεσή του Δήμου για οποιοδήποτε θέμα ζητηθεί η βοήθειά του, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

 

Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ συναντήθηκε νωρίτερα στο Εργατικό Κέντρο με τους εκπροσώπους φορέων που αντιτίθενται στις ιδιωτικοποιήσεις ενώ αυτή την ώρα, στον ίδιο χώρο, ο Νίκος Χουντής μιλά σε συγκέντρωση που πραγματοποιεί η Οργάνωση της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας, με θέμα την πολιτική πρόταση της ΛΑΕ.

Καμία δημοσίευση για προβολή