Σε ένα κατάμεστο δημοτικό θέατρο, σε μια πανδαισία χρωμάτων, ήχων και χορών διεξήχθη το 20 Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων Κέρκυρας.

 Σε ένα κατάμεστο δημοτικό θέατρο, σε μια πανδαισία χρωμάτων (παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα..) ήχων (λαϊκές μουσικές ..) και κινήσεων (χοροί), διεξήχθη το  «20ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων Κέρκυρας» στις  24 & 25 Μάρτη.

900 και πλέον χορευτές όλων των ηλικιών, 5 μουσικά σύνολα, δεκάδες οι χοροδιδάσκαλοι και οι παράγοντες των σωματείων , έδωσαν το παρόν στην εορταστική αυτή εκδήλωση που , κατά τους παράγοντες του Λαοδάμαντα, αποτελεί εδώ και χρόνια την μαζικότερη πολιτιστική εκδήλωση στο νησί!

Διοργανωτής ο Λαοδάμας με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας της ΠΙΝ, ενώ από στόματος του προέδρου του συλλόγου κου Κάντα «… η ευχή μας είναι το 21ο Φεστιβάλ να το διοργανώσει το δευτεροβάθμιο όργανο των πολιτιστικών συλλόγων Κέρκυρας, είτε σαν ομοσπονδία, είτε σαν ένωση…»

Τα χορευτικά που έλαβαν μέρος ήταν από από Αγ Ματθαίο, Αρίλλα, Αυλιώτες, Βουνιατάδες, Βελονάδες, Γιαννάδες, Καβαλλούρι, Καρουσάδες, Καστελλάνους, Κ Γαρούνα, «Σπ Σαμάρας» Κορακιάνας, Κασσιόπη, Κρήνη, Μωραϊτικα, Μπενίτσες, Νυμφές, Πετριτή, Πέλεκα, Περιβόλι, Πλάτωνα, Περίθεια, Σινιές, Στρογγυλή, Λευκίμμη (Φαέθων), Χλωμό, η Ευξ. Λέσχη Ποντίων, ο Ηπειρωτικός Σ Κέρκυρας, ο Ηρακλής Κέρκυρας , ο Σύλλογος γυναικών Σκάλας Κεφαλονιάς «η Πηνελόπη» και φυσικά ο Λαοδάμας σαν διοργανωτής.

«..Η Κέρκυρα χορεύει, και με αυτόν τον τρόπο τιμά τον αγώνα των ηρώων του 21. Τον τιμά με τον καλύτερο τρόπο, με χορούς και τραγούδια δημιούργημα του ίδιου του λαού, μέσα από τον αγώνα του για επιβίωση, μέσα από τις κοινωνικές του στιγμές, της χαράς ή της λύπης» τόνισε η κα Μαριλένα Κάντα, χοροδιδάσκαλος στον Λαοδάμαντα.

Ενώ ο γραμματέας του συλλόγου κος Πέρρος ευχαρίστησε τους παράγοντες που συνέβαλλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ.

Παραβρέθηκαν και απένειμαν αναμνηστικά ο Περιφερειάρχης κος Γαλιατσάτος, η αντιπεριφερειάρχης κα Πανδή, ο πρόεδρο του ΠΣ κος Μωραϊτης, ο αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάς, ο Δημ Σύμβουλος κος Μεταλληνός Δημήτρης.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ