Στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ οι Κερκυραίοι παραγωγοί κουμ κουάτ λόγω διαφοράς στις εκτιμήσεις στρεμματικής απόδοσης της παραγωγής, συνεπώς και της αποζημίωσης. Μαζί τους οι βουλευτές Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδης.

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φ. Κουρεμπέ είχαν την Τρίτη (14/3) Κερκυραίοι παραγωγοί  κουμ κουάτ, προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης και Φ. Βάκη.

 

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης. Οι παραγωγοί έθεσαν το πρόβλημα που προέκυψε λόγω της διαφοράς των εκτιμήσεων που αφορά στη στρεμματική απόδοση της παραγωγής του προϊόντος και κατ’ επέκταση στο συνολικό ποσό της αποζημίωσης.Ο κ. Κουρεμπές αναγνώρισε ότι οι ενστάσεις των παραγωγών είναι δικαιολογημένες και απέδωσε τη διαφορά των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν επικαιροποιημένα στοιχεία για την πραγματική παραγωγή ανά στρέμμα, παρά μόνο στοιχεία από  παλαιότερες χρονιές καταστροφών που επηρέαζαν κυρίως τα νεαρά δενδρύλλια. Επομένως, η παραγωγή φαίνεται στα αρχεία της υπηρεσίας περιορισμένη σε σχέση με την πραγματική της εικόνα.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ζήτησε από τους εκπροσώπους των παραγωγών να καταθέσουν μια συνολική ένσταση με τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία μέσω των υπηρεσιών του Δήμου και δεσμεύτηκε να φέρει το ζήτημα στο επόμενο Δ.Σ. του ΕΛΓΑ για την αποκατάσταση της εν λόγω αδικίας.

Καμία δημοσίευση για προβολή