Το Δημοτικό  Περιφερειακό  Θέατρο  Κέρκυρας  σε συνεργασία  με την ομάδα DOCs Theatre παρουσιάζει στην Πειραματική του Σκηνή  την θεατρική παράσταση ΤΕΡΙΡΕΜ, θέατρο ντοκουμέντο, μαρτυρολόγια γυναικών.

Κάθε αληθινό περιστατικό δίνει τροφή στο θέατρο ντοκουμέντο. Από πολέμους, γενοκτονίες  έως το μεταναστευτικό ή άλλα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση το θέατρο-ντοκουμέντο ανακαλεί και ερμηνεύει μια ιστορική στιγμή, επανεξετάζει το παρελθόν και αντανακλά με γόνιμο τρόπο την αγωνία της κοινωνίας για φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας ή της συλλογικής μνήμης.

 

Σημείωμα για την παράσταση

Έξι γυναίκες, έξι αφηγήσεις. Όλες τους  φέρουν τα ίδια βιώματα, τραύματα της αγριότητας και της βίας του πολέμου, που δεν λένε να γιάνουν. Με απλό, καθημερινό λόγο θα καταθέσουν τα «ντοκουμέντα» που έχουν καθορίσει τις ζωές τους.  Το αρσενικό υπάρχει, υποφώσκει , εξεγείρεται, διαθέτει ψυχρή υπεροχή ή ετεροκαθορίζεται.

Οι ηρωίδες μαζεύουν τα θραύσματα των προσωπικών τους  διαδρομών , σε  μια πορεία επαναδιαπραγμάτευσης με το παρελθόν τους και ένα νέο αυτοπροσδιορισμό.Έρευνα-σύνθεση κειμένων-Σκηνοθεσία: Ομάδα DOCs TheatreΣύλληψη ιδέας –Εμψύχωση ομάδας: Ευγενία Ζάγουρα

Επιμέλεια κειμένων: Φωτεινή Δημουλή

Video: Βασιλική  Μάκου

Φωτισμοί: Κώστας Βλάχος

Παίζουν: Φωτεινή Δημουλή, Ελένη Ζάγουρα, Ευγενία Ζάγουρα, Βασιλική Μάκου, Ανδρομάχη Πουλιάση, Ιλεάνα Χανδρινού.

Τραγούδι, λύρα: Αρετή Μπαρτάκη

 

Έως τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, ώρα έναρξης 9μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο        

Καμία δημοσίευση για προβολή