Παρέλαση και εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου. Φολκλορικό φεστιβάλ, συναυλία Φιλαρμονικής Μάντζαρος & Χορωδίας Δημόδοκος. Στη Λευκίμμη η Βυζαντινή Χορωδία.

 

Οι εκδηλώσεις με κορύφωση την παρέλαση

Ώρα 7:30 : Θούρια και εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες.

 

Ώρα 8:00 : Έπαρση της σημαίας στον ιστό του Σταυρού του Νέου Φρουρίου με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της Πύλης.

 

Ώρα 11:00 : Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας ,από τον Διευθυντή 2ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας κ. Κων/νο Βέργο.

 

Ώρα 11:30 : Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

 

Ώρα 12:15 : Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον  Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων και το Δήμαρχο Κέρκυρας στο Άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια.

 

Ώρα 12:30 : Παρέλαση, δια της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου (διάλυση τμημάτων Παλαιά Ανάκτορα) Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Φοιτητών, Μαθητών Σχολών και Σχολείων, Οδηγών Προσκόπων, Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, με συμμετοχή των Φιλαρμονικών «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», «ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ», «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», κατά εθιμική τάξη.

 

Το 20ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων

Δεύτερη ημέρα για το 20ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων Κέρκυρας, στο δημοτικό θέατρο Κέρκυρας το Σάββατο 25 Μάρτη 2017 από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, δια χειρός «ΛΑΟΔΑΜΑΝΤΑ».

Οι συμμετοχές αποτελούν νέο ρεκόρ αφού παίρνουν μέρος τα χορευτικά 29 συλλόγων και από την Σκάλα Κεφαλλονιάς το χορευτικό του συλλόγου Γυναικών. Συμμετοχή δήλωσαν μέχρις στιγμής τα χορευτικά από Αγ Ματθαίο, Αρίλλα, Αυλιώτες, Αχαράβη, Βουνιατάδες, Βελονάδες, Γιαννάδες, Καβαλλούρι, Καρουσάδες, Καστελλάνους, Κ. Γαρούνα, «Σπ Σαμάρας» Κορακιάνας, Κασσιόπη, Κρήνη, Μωραϊτικα, Μπενίτσες, Νυμφές, Πετριτή, Πέλεκα,Περιβόλι, Πλάτωνα, Περίθεια, Σινιές, Στρογγυλή, Λευκίμμη (Φαέθων), Χλωμό, η Ευξ. Λέσχη Ποντίων, ο Ηπειρωτικός Σ Κέρκυρας, ο Ηρακλής Κέρκυρας και φυσικά ο Λαοδάμας σαν διοργανωτής.

 

Μεγάλη συναυλία Φιλαρμονική Μάντζαρος & Χορωδία Δημόδοκος

 

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος και η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος» παρουσιάζουν τη συναυλία «1821 και Μουσική».

Στο Α’ μέρος θα παρουσιαστούν έργα ελλήνων και ξένων συνθετών και στο Β’ μέρος Χρήστου Λεοντή: ΚΑΝΤΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Συμμετέχουν: Έλλη Καρύδη, υψίφωνος, Σταματίνα Καρύδη μεσόφωνος, Πέτρος Καρύδης βαρύτονος, Μαριλένα Ελούλ πιάνο, Κουαρτέτο εγχόρδων «ΙΟΝ Ensemble», Οργανικό σύνολο και κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών της ΦΕ Μάντζαρος.

Αφηγητές: Ναταλία Καποδίστρια, Σπύρος Βέργης, Σκηνοθετική επιμέλεια: Ναταλία Καποδίστρια, Σχεδιασμός φωτισμών – ήχος: Λεωνίδας Βιτουλαδίτης, Διδασκαλία χορωδίας: Δήμητρα Καλογεροπούλου, Διεύθυνση: Σπύρος Μαυρόπουλος

Στην αίθουσα εκδηλώσεων Ιονίου Ακαδημίας, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, ώρα 8.30μ.μ. Γενική είσοδος 8 ευρώ.

 

Στη Λευκίμμη με την Βυζαντινή Χορωδία Κέρκυρας

Το Σάββατο 25η Μαρτίου Πανηγυρίζει ο Ι. Ναός Υ.Θ. Ευαγγελιστρίας Ποταμίου Λευκίμμης. Μετά από πρόσκληση της Ενορίας κλιμάκιο της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας θα ψάλλει κατά τον Όρθρο της Εορτής, την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία καθώς και στην Δοξολογία της ημέρας επί τη Εθνική Εορτή.

Συγκεκριμένα στις 7.30 το πρωί πραγματοποιείται ο Όρθρος με ευλόγηση σπερνών, στις 9π.μ. πανηγυρική θεία λειτουργία και στις 11π.μ. δοξολογία.

 

Στη Β. Κέρκυρα ο Κ. Παυλίδης

Στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου, ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης θα παραστεί το Σάββατο 25 Μαρτίου στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στους Καρουσάδες και στην Αχαράβη.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ