Να ανακηρυχθεί η ΠΙΝ ως Περιφέρεια της μουσικής και των τεχνών ζήτησε ο πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας και περιφερειακός σύμβουλος Τάκης Μεταλληνός στο συνέδριο της ΠΙΝ στη Λευκάδα.

 

Όπως σημείωσε στην εφημερίδα CorfuPress, ο Τάκης Μεταλληνός, «Η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών είναι μια ιδιαίτερη περιοχή της χώρας μας με πλουσιότατη πολιτιστική παράδοση και πολιτιστική δράση η οποία όμως δεν έχει αξιοποιήσει προς όφελος της ανάπτυξης της.
Χρειάζεται επομένως άμεση αντίδραση από όλους τους φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ανακηρύσσεται η Π.Ι.Ν ως η Περιφέρεια της μουσικής και των τεχνών στη Μεσόγειο. Η ανακήρυξη με απόφαση όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, του Περιφερειακού Συμβουλίου και την στήριξη μουσικών και άλλων παραγόντων από  όλη την Επτάνησο που διαβιούν στα πέρατα της γης, πραγματοποιείται στη Κέρκυρα σε επίσημη τελετή που θα κληθούν οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες της Μεσογείου, όπως Ευρωβουλευτές εκπρόσωποι κομμάτων κλπ.
Η τελετή αυτή θα συνδυασθεί με την οργάνωση και θέσπιση ανά διετία Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών. Ενδιάμεσα της διετίας οργάνωση Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών και χορού.
Χαρακτηριστικά προτείνω:
1.Φεστιβαλ Θεάτρου(πχ Ζακυνθος)
2.Φεστιβαλ παραδοσιακών χορών(πχ Λευκάδα)
3.Φεστιβαλ Επτανησιακής και Εκκλησιαστικής Μουσικής (πχ Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος)
4.Φεστιβαλ κλασικής Μουσικής (πχ Παξοί)
5.Φεστιβαλ παιδικών χορωδιών (πχ Κέρκυρα)
6.Φεστιβαλ Εικαστικών τεχνών με στόχευση την δημιουργία Επτανησιακής Biennale και ανάδειξη της Επτανησιακής Σχολής Υδατογραφίας.
7.Εβδομάδες Γραμμάτων(Λογοτεχνία-Ποίηση κλπ)
Σε όλες τις παραπάνω προτάσεις είναι αναγκαία η συμβολή του Ιονίου Πανεπιστήμιου.
Το Κερκυραϊκό Πάσχα, η Επτανησιακή Αποκριά, τα τοπικά έθιμα κάθε τόπου και ιδιαίτερα για την Κέρκυρα οι επιβλητικές της λιτανείες μπορούν να αποτελέσουν όλο τον χρόνο ενδιαφέρον για νέους επισκέπτες.
Πρέπει επίσης να εξετασθεί και να υλοποιηθεί η επιβολή πολιτιστικού τέλους σε κάθε επισκέπτη όπως συμβαίνει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.
Ο Πολιτισμός μας, μας καλεί όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων πέρα από παραταξιακές, ιδεολογικές η άλλες διαφορές.
Ας ξεκινήσει η Επτάνησος την προσπάθεια για να ανατρέψουμε στη περιοχή μας την μιζέρια και την παρακμή που κυριαρχούν σήμερα στην Ελληνική κοινωνία».

Καμία δημοσίευση για προβολή