Οριακή αύξηση σημείωσε η επιβατική κίνηση στις γραμμές Ελλάδας – Ιταλίας το 2016 σε σύγκριση με το 2015, σε αντίθεση με την εσωτερική ακτοπλοΐα όπου το ίδιο έτος σημειώθηκε μικρή μείωση του αριθμού των επιβατών που διακινήθηκαν στα ελληνικά νησιά, σε σύγκριση πάντα με το 2015.
Σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό Δελτίο Φεβρουαρίου 2017 του SETE Intelligence για τον ελληνικό τουρισμό, η διεθνής κίνηση επιβατών (χωρίς επιβάτες transit, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τόπου κατοικίας) μεταξύ Ελλάδας (Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα) και Ιταλίας (Ανκόνα, Μπρίντεζι, Μπάρι, Βενετία, Τεργέστη και Ραβένα) για το 2016 σημείωσε οριακή αύξηση κατά 0,1% σε σύγκριση με το 2015. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται ακόμα περισσότερο στους διακινηθέντες για αναψυχή, φτάνοντας το +1,1%.
Τα σχετικά στοιχεία αναφέρονται σε επιβάτες (εκτός transit και ανεξαρτήτως εθνικότητας) που διακινήθηκαν μεταξύ λιμανιών της Ελλάδας (Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα) και της Ιταλίας (Ανκόνα, Μπρίντεζι, Μπάρι, Βενετία, Τεργέστη, Ραβένα) στις διεθνείς γραμμές που συνδέουν τις δύο χώρες.
Συνολικά η χρονιά έκλεισε με οριακή αύξηση επιβατών 0,1% σε σύγκριση με το 2015. Μια άνοδος η οποία μεταφράζεται σε μόλις 1.250 περισσότερους επιβάτες.
Οι επιβάτες, ωστόσο, που ταξίδεψαν με πλοίο για λόγους αναψυχής στις γραμμές Ελλάδας-Ιταλίας κατέγραψαν μια σαφώς μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης του 1,1%, κάτι περισσότερο από 9.100 επιπλέον επιβάτες.

Καμία δημοσίευση για προβολή