Η διοργάνωση δια χειρός Πολιτιστικού Συλλόγου Σπαρτύλα. Τιμώμενο πρόσωπο ο μαέστρος και συνθέτης Γ. Καρκάλας. Οι χορωδίες Μουσικού Σχολείου, Σπαρτύλα και Δήμου Βόλου εξαιρετικές. Μια χορταστική χορωδιακή βραδιά στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο.

 

Η βραδιά άνοιξε με την καταπληκτική νεανική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου και μαέστρο τον Κώστα Ζερβόπουλο.Οι «οικοδεσπότες» της Χορωδίας του Σπαρτύλα πήραν σκυτάλη για τη συνέχεια, αποδεικνύοντας ότι κάθε χρόνο παρουσιάζουν σημαντική ποιοτική άνοδο, υπό τη διεύθυνση του αεικίνητου Αλέξη Κροκίδη, που είχε επίσης τον συντονισμό, το άγχος του τελικού αποτελέσματος και την καλλιτεχνική επιμέλεια.

 

Εξαιρετική η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Καρκάλα, πολυβραβευμένη και με σπουδαίες συνεργασίες στο βιογραφικό της.

 

Το αποτέλεσμα, μια χορωδιακή βραδιά που διήρκεσε 2,5 ώρες, σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, που δεν σταμάτησε να προσφέρει απλόχερα το χειροκρότημά του.

 

Εκεί ο αντιπεριφερειάρχης Αλέκος Μιχαλάς, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ραιδεστινός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φανή Τσιμπούλη και Δημήτρης Μεταλληνός καθώς και περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός και ο πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας Αντώνης Μάμαλος.

Το παρών έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών Στάθης Αρβανίτης και η δ/ντρια Μουσικής του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων Εύα Βασιλοπούλου.

 

Το σημαντικότερο: Μια εξαιρετική βραδιά με ελεύθερη είσοδο. Οι διοργανωτές, παρά την κοπιώδη προσπάθεια για να διατηρήσουν ακμαία τη χορωδία τους, επέλεξαν να προσφέρουν δωρεάν μια συναυλία ποιότητας στους Κερκυραίους. Ελπίζοντας σε ουσιαστικότερη και έμπρακτη στήριξη… 

Την βραδιά έκλεψε – όπως ήταν αναμενόμενο – ο συνθέτης Γιάννης Καρκάλας. «Η απήδαλος ναυς του νησιού των Φαιάκων συναντά την Αργώ του Βόλου και μαζί πλέουν σε λιμάνια εξαίρετης μουσικής» είπε εύστοχα ο αντιδήμαρχος Γ. Ραιδεστινός απονέμοντας το αναμνηστικό δώρο στον Γ. Καρκάλα. Απονομές έκαναν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Αλ. Μιχαλάς στον δ/ντη του Μουσικού Σχολείου Κώστα Ζερβόπουλο και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δ/ντων Χορωδιών Στάθης Αρβανίτης στον μαέστρο της Χορωδίας Σπαρτύλα Αλέξη Κροκίδη.

 

Στο πανηγυρικό φινάλε, με τις τρεις χορωδίες επί σκηνής υπό τη δ/νση του Γ. Καρκάλα σείστηκε από χειροκροτήματα το Δ. Θέατρο.

 

Και του χρόνου, πάντα επιτυχίες και πάντα γεμάτες αίθουσες στη Χορωδία Σπαρτύλα και στον Αλέξη Κροκίδη.

 

 

 

Οι φωτογραφίες είναι του Σπύρου Σουρβίνου και του CorfuPress

Καμία δημοσίευση για προβολή