Το 2-2 του Κρόνου στο νησί, έστειλε στο -3 τη διαφορά απ’ την ΑΕΛ (4-0), χαρίζοντάς της το περιθώριο μιας ισοπαλίας. Όχι όμως και ήττας. ● Tέταρτος ο ΟΦΑΜ (1-0 στις Νυμφές) σε θέση play out o Αχιλλέας.

Απώλεια, δυνητικά καθοριστική στην προοπτική της διεκδίκησης της πρώτης θέσης ως το τέλος, για τον Κρόνο… Οι Αργυραδίτες, μετά από ένα ματς που όλο το «ζουμί» του ήταν το β’ ημίχρονο, έμειναν πριν από λίγη ώρα (Τετάρτη, 29/3) στο 2-2 με τους Παξούς, στο νησί (το παιχνίδι που, χρονικά, εγκαινίασε το β’ μέρος της εμβόλιμης 23ης αγωνιστικής). Ενόσω, λίγο αργότερα, η ΑΕΛ κατάφερνε με 4-0 τον Κάβο.

Τι σημαίνουν, πρακτικά, όλα αυτά; Πως, οι Κυπελλούχοι Κέρκυρας πήραν σπουδαίο «αέρα» τριών βαθμών στην κορυφή της Α1. Έχοντας, άρα, το περιθώριο, στα τρία ματς που απομένουν, μιας ισοπαλίας. Όχι, όμως, και ήττας….Βλέπετε, σ’ αυτό το σενάριο (2/3 η ΑΕΛ, 3/3 ο Κρόνος), σύμφωνα με τον ΚΑΠ Ερασιτεχνών (2016, άρθρο 20) και δεδομένου ότι στα δύο πρώτα κριτήρια ισοβαθμίας (βαθμοί και τέρματα στους μεταξύ τους αγώνες) υπάρχει ισοπαλία, προβλέπεται η διεξαγωγή αγώνα μπαράζ, σε ουδέτερο γήπεδο (με, εάν χρειαστεί, παράταση και πέναλτι), για την ανάδειξη του Πρωταθλητή.

Θυμίζουμε πως, ως το τέλος, ΑΕΛ και Κρόνος έχουν να δώσουν τους εξής αγώνες:

●24η αγωνιστική: ΑΕΛ-Παξοί, Βολίδα-Κρόνος.

●25η αγωνιστική: Βολίδα-ΑΕΛ, Κρόνος-Κοντόκαλι.

●26η αγωνιστική: Κοντόκαλι-ΑΕΛ, Ολυμπιάδα Καρουσάδων-Κρόνος.

▌Στο μεταξύ, μεγάλο «διπλό» μέσ’ τις Νυμφές απέσπασε ο ΟΦΑΜ απ’ τον φιναλίστ του Κυπέλλου, Αχιλλέα. Αποτέλεσμα, που, αφ’ ενός «καθαρίζει» οριστικά την… μπουγάδα για τους Αγιομαθίτες, αφ’ ετέρου, διατηρεί «στα κόκκινα» τον Αχιλλέα, που, μετά το βαθμό των Παξών με τον Κρόνο, μπήκε στις θέσεις μπαράζ (9η, σε ισοβαθμία με τον Οδυσσέα Αυλιωτών και στο +6 απ’ την 12η θέση. Άρα, αν έληγε τούτη την ώρα το Πρωτάθλημα, έπαιζε στα play out…

Aναλυτικά ρεπορτάζ των αγώνων, ΜΟΝΟ, στο CorfuSports.com

▌Η βαθμολογία (σε 23 αγώνες):

1.ΑΕ Λευκίμμης 62
2.Κρόνος 59
3.Ολυμπιάδα Καρουσάδων 39
4.ΟΦΑΜ 36
5.Κοντόκαλι 35
6.Θιναλιακός 33
7.Παξοί 30
8.Μπενίτσες 30
9.Αχιλλέας Νυμφών 29
10.Οδυσσέας Αυλιωτών 29
11.Βολίδα 23
12.Αναγέννηση Περιβολίου 23
13.Κάβος 14
14.Όλυμπος 13

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ