petrogaz diamartyria 4

 

 

 

petrogaz diamartyria 4

petrogaz diamartyria 4

petrogaz diamartyria 4

petrogaz diamartyria 4

petrogaz diamartyria 4

Διαμαρτύρονται για τις εδώ και δεκαετίες συνεχείς παρατάσεις λειτουργίας της εγκατάστασης, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν τηρηθεί ούτε καν οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας, όπως αποδείχθηκε στο πρόσφατο περιστατικό όταν την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω παγετού, έγινε διαρροή υγραερίου η οποία δεν έγινε αντιληπτή από κάποιον εργαζόμενο της εταιρίας αλλά από τους ίδιους τους κατοίκους που και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική…

Κάτοικοι: Χρόνιο και δίκαιο το αίτημά μας

Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κοντοκαλίου Μαρίνος Μικάλεφ, υπογράμμισε ότι οι φόβοι των κατοίκων αναζοπυρώθηκαν μετά τη διαρροή. «Θεωρούμε ότι το θέμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Δυστυχώς, εξακολουθούν και αδειοδοτούνται επανειλλημένα τα προηγούμενα χρόνια οι εγκαταστάσεις, ωστόσο, αποδείχθηκε πλέον ότι δεν τηρούνταν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Δεν υπήρχε προσωπικό και τεχνικός ασφαλείας». Οι κάτοικοι απαιτούν την άμεση διακοπή και απομάκρυνση της εγκατάστασης, η οποία βρίσκεται στο κέντρο μίας κατοικημένης και τουριστικής περιοχής.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε το κακό να πάρουμε τα μέτρα μας. Οι εγκαταστάσεις υγραερίου είναι μη συμβατές με τη δραστηριότητα της περιοχής και θεωρούμε ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας».

Μιχαλάς: Διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες λειτουργίας

Ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αλέκος Μιχαλάς, ο οποίος βρέθηκε στο χώρο της διαμαρτυρίας, τόνισε ότι η ΠΙΝ με άμεσες ενέργειες της αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέττας Πανδή αλλά και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Σάκη Τσούκα, ανακλήθηκε η άδεια της επιχείρησης ενώ ήδη γίνεται διερεύνηση για τυχόν ευθύνες και παραλείψεις όσον αφορά τις προϋποθέσεις της μέχρι σήμερα λειτουργίας. Ωστόσο, δεν απάντησε για τυχόν ευθύνες αναμένοντας τα αποτελέσματα της διερεύνησης που έχει ήδη ξεκινήσει.
Ο κ. Μιχαλάς πάντως, δήλωσε προβληματισμένος για την απόφαση παράτασης άδειας που δόθηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή το 2013, υπογραμμίζοντας ότι ειδικά η δεξαμενή αποθήκευσης θα έπρεπε να είχε σταματήσει να λαμβάνει παρατάσεις αδειοδότησης εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ραιδεστινός: Έχουμε πολλές βραδυφλεγείς βόμβες

Ο αντιδήμαρχος Μέσης Κέρκυρας Γιώργος Ραιδεστινός, ανέφερε ότι το περιστατικό υπενθύμισε σε όλους ότι πολλές βραδυφλεγείς βόμβες βρίσκονται σκορπισμένες σε όλο το νησί: «Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε θαρραλέα όλη η Αυτοδιοίκηση αλλά και όλη η κοινωνία σε μία χωροθέτηση των οχλουσών χρήσεων, όλων των δραστηριοτήτων, ώστε να πούμε ότι είναι ασφαλείς οι κάτοικοι».

Χαραλάμπους: Οι αποφάσεις έμειναν σε επίπεδο ψηφισμάτων

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μπάμπης Χαραλάμπους από την πλευρά του έκανε λόγο για μία σοβαρή προειδοποίηση προς όλους, και τις τοπικές αρχές και την κυβέρνηση:  «Αυτό εδώ δεν είναι μία οχολούσα χρήση μόνο, αλλά και μία επικίνδυνη για τη ζωή των κατοίκων χρήση,. Εμείς ως Λ.Σ. αλλά και ως κόμμα έχουμε ζητήσει επανειλημμένως την άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων εγκαταστάσεων στην περιοχή, τόσο του υγραερίου όσο και των καυσίμων. Πριν από ένα χρόνο, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει απόφαση για άμεση απομάκρυνση, η οποία δυστυχώς έμεινε σε επίπεδο ψηφισμάτων»…

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ