Στο δελτίο τύπου τους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τονίζουν:

 

Εκδικάστηκε (10/10/2016) η προσφυγή του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας για την ακύρωση των νόθων εκλογών του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Τώρα πλέον έχει τον λόγο η δικαιοσύνη όπου καλείται πλέον μεταξύ άλλων να αποφασίσει:
-Αν μπορεί να εκπροσωπηθεί στο ΕΚΚ σωματείο του οποίου τα 27 φερόμενα μέλη του (ψηφίσαντες) δεν έχουν άδεια εργασίας, ούτε καμία σχέση με το επάγγελμα (σωματείο αποκλειστικών νοσοκόμων).
-Αν μπορεί να εκπροσωπηθεί στο ΕΚΚ σωματείο του οποίου τα 11 μέλη από τα 22 φερόμενα μέλη (ψηφίσαντες) δεν ασκούν το επάγγελμα (σωματείο φορτοεκφορτωτών θαλάσσης).
-Αν μπορεί επιχειρησιακό σωματείο να καταλαμβάνει 2η έδρα στο ΕΚΚ με δύο ψήφους πάνω από το μέτρο, όταν 9 φερόμενα μέλη του (ψηφίσαντες) δεν υπάρχουν στους πίνακες εργαζομένων της επιχείρησης (σωματείο Corfu Holiday Palace).
-Αν μπορούν να γίνουν αρχαιρεσίες και να εκλέξουν αντιπροσώπους στο ΕΚΚ σωματεία που εξέλεξαν εφορευτική επιτροπή χωρίς δικαστικό! (σωματείο Corfu Holiday Palace, σωματείο εργαζομένων Αστικό ΚΤΕΛ, σωματείο ηλεκτροτεχνιτών).
-Αν μπορούν να θεωρηθούν νόμιμες οι εκλογές και να αντιπροσωπευτούν στο ΕΚΚ σωματεία που στα πρακτικά εκλογής εφορευτικής επιτροπής δεν εμφανίζεται κατάσταση ψηφισάντων, δεν φαίνεται από που προκύπτει απαρτία ώστε να διεξαχθεί η συνέλευση, δεν αναφέρεται τρόπος εκλογής εφορευτικής επιτροπής (αυτά τα φαινόμενα παρατηρούνται σε 5 σωματεία).
-Αν μπορούν να θεωρηθούν νόμιμες οι αρχαιρεσίες και να εκπροσωπηθούν στο ΕΚΚ σωματεία τα οποία παρουσιάζουν παράνομη συμμετοχή μελών εφορευτικής επιτροπής (αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται σε άλλα 5 σωματεία).
-Αν μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές του ΕΚΚ αντιπρόσωποι των οποίων η αναπλήρωση έγινε εκπρόθεσμα και παράνομα (2 περιπτώσεις).
-Αν μπορούν να συμμετέχουν οι συνταξιούχοι με αντιπροσώπους όταν αυτό γίνεται παράνομα μόνο στο ΕΚΚ, έχει πάρει ομόφωνη απόφαση η ΓΣΕΕ για το αντίθετο και έχει αποφανθεί οριστικά ο Άρειος Πάγος ότι δεν μπορούν να λάβουν μέρος.
-Αν μπορεί σωματεία να ψηφίζουν για αντιπροσώπους στην ΓΣΕΕ χωρίς να προκύπτει το δικαίωμά τους αυτό από το πρακτικό αρχαιρεσιών τους.
-Αν είναι νόμιμη η παράσταση του ΕΚΚ στη δίη αφού σήμερα στο Δικαστήριο κατά την εκδίκαση παραστάθηκε ο Δικηγόρος του Εργατικού Κέντρου, χωρίς να έχει καταθέσει με τις προτάσεις του ειδικό πληρεξούσιο και χωρίς να έχει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ να παραστεί και να αντικρούσει την αγωγή του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.

 

Εν κατακλείδι η δικαιοσύνη καλείται να αποφασίσει αν έχει εφαρμογή ο ν. 1264/82 και αν οι εκλογικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων πρέπει να διέπονται από νόμους και κανόνες ή να πραγματοποιούνται με όρους λαχαναγοράς.
Από την πλευρά της νόθας πλειοψηφίας του ΕΚΚ κατατέθηκαν προτάσεις στις οποίες είναι έκδηλη η αγωνία τους να πετύχουν την απόρριψη της προσφυγής μας για τυπικούς λόγους.
Στα θέματα ουσίας απαντούν σε ορισμένα από αυτά με πλαστογραφία!!!
Εκεί που λείπουν καταστάσεις ψηφισάντων από τις εκλογές των εφορευτικών επιτροπών συνέρραψαν στο πρακτικό εκλογής της εφορευτικής την κατάσταση ψηφισάντων για τα όργανα του σωματείου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Σωματείο Μαγείρων Μπουφετζήδων όπου στο πρακτικό εκλογής εφορευτικής επιτροπής (24/10/2014) συρράπτουν ως κατάσταση-ψηφισάντων για εφορευτική επιτροπή την κατάσταση ψηφισάντων των αρχαιρεσιών (31 Οκτώβρη – 1η Νοέμβρη 2014), η οποία υπογράφεται από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής!

 

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!
Επειδή καμία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου δεν ελήφθη ώστε να δίνει εντολή για αντίκρουση της αγωγής του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ας μας πουν που ελήφθη η απόφαση να παραστούν στο δικαστήριο;
Εμείς τους καλούμε να σταματήσουν να ταλαιπωρούν την εργατική τάξη, (την Κυριακή δεν μας άνοιξαν το κτήριο του Εργατικού Κέντρου για να συνεδριάσει το ΔΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων) να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να πάνε στο καλό.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ