Η ανακοίνωση

Η επίσπευση της προεδρικής εκλογής είναι ενταγμένη στους σχεδιασμούς που κάνει η συγκυβέρνηση, μαζί με τους συμμάχους της, τους εταίρους της,  αλλά  και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των πολιτικών δυνάμε-ων, που θεωρούν ότι η ΕΕ το ΔΝΤ και η ΕΚΤ είναι μονόδρομος για τη χώ-ρα.
Η θέση του ΚΚΕ είναι γνωστή. Στην προεδρική εκλογή θα σταθούμε απέ-ναντι. Θεωρούμε ότι αυτός ο θεσμός, ανεξάρτητα από πρόσωπο, υπηρετεί μια πολιτική κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ολιγαρχίας και από χέρι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.
Το κρίσιμο διακύβευμα των εκλογών αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημο-κρατίας  θα  είναι αν ο λαός μας θα έχει την επόμενη μέρα μια ισχυρή πολι-τική δύναμη, η οποία εναντιώθηκε και θα εναντιωθεί από χέρι και σίγουρα χωρίς μετεκλογικά αλισβερίσια, στην τρόικα, στα μνημόνια διαρκείας. Τα οποία είναι γνωστά, τα ξέρουν αυτοί που καλλιεργούν τον ευρωμονόδρομο. Ξέρουν ότι σε όλες τις χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης υπάρχει μνημόνιο διαρκείας, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί.
 Θεωρούμε ότι η βάση της κρίσης του λαού μας είναι κατά  πόσο την επό-μενη μέρα θα είναι ισχυρό το μπόι του απέναντι σε μια κυβέρνηση, είτε της ΝΔ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ με τους αντίστοιχους συμμάχους τους  ώστε να μπο-ρέσει ο λαός μας να ανακόψει αυτήν την πορεία, να καταργηθούν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι, να μην αναγνωριστεί το χρέος, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ανάσες, αλλά και για πολιτική ανάσχεση και ανατροπή αυτού του μονόδρομου.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ