KAMOXAHOU DIMAR

Ο επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης Ιονίου, περιφερειακός σύμβουλος σήμερα, έχει ασυμβίβαστο λόγω της μέχρι πρότινος ιδιότητάς του στον ΟΛΚΕ, οπότε και αναγκαστικά δεν μπορεί να ηγηθεί και πάλι του συνδιασμού.
Το αν ο συνδυασμός και ο επικεφαλής του θα προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ ή αν δεν θα σχηματιστεί ψηφοδέλτιο και θα αναζητηθεί μία άλλη λύση από ανθρώπους που ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, θα ξεκαθαρίσει το βράδυ. Αυτό, πάντως, που ξεκαθάρισε η γραμματέας της Ν.Δ. της ΔΗΜΑΡ Μαρία Καμονάχου σε δηλώσεις της στο Ράδιο Επτάνησα είναι ότι δεν θα σχηματιστεί συνδυασμός από τη ΔΗΜΑΡ καθώς η απαίτηση τόσο της κοινωνίας όσο και των στελεχών του κόμματος είναι να επιδιωχθούν και επιτευχθούν ευρύτερες συμμαχίες και συσπειρώσεις.

Σήμερα στις 18:30 η συνεδρίαση

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ η οποία και θα λάβει την τελική της απόφαση για το ποιον θα στηρίξει στις περιφερειακές εκλογές, με την κα Καμονάχου να υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να είναι ένα αυτόνομο ψηφοδέλτιο αλλά πως θα πρέπει να στηριχθεί ένα διευρυμένο ψηφοδέλτιο.
«Δεν θέλουμε να κατεβούμε αυτόνομα. Θέλουμε να κατεβούμε από αυτό που τώρα πια και εμείς ζητάμε και ο κόσμος ζητάει. Μια συνένωση όλων αυτών των διάσπαρτων δυνάμεων. Η αυτόνομη κάθοδος προκαλεί κομματική ασφυξία. Η κάθοδος θα πρέπει να συσπειρώνει και να συμπαρατάσσει ευρείες δυνάμεις».

Όχι σε Γκερέκου, όχι και σε Γαλιατσάτο

Η επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητηθεί ενδεχόμενη στήριξη υποψηφιότητας της Άντζελας Γκερέκου, αν αυτή διεκδικήσει την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, υπογραμμίζοντας ότι η κα Γκερέκου είναι εν ενεργεία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Αρνητική ήταν και ως προς ενδεχόμενη στήριξη του Θεόδωρου Γαλιατσάτου, υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν νομίζω πως εκπροσωπεί το χώρο μας, ειδικά τώρα που πάνε να μετατραπούν οι εκλογές σε δημοψήφισμα για την κεντρική πολιτική σκηνή. Ακυρώνεται το αυτοδιοικητικό τους περιεχόμενο. Όχι, δε νομίζω».

Η Κέρκυρα θα πάρει την οριστική απόφαση

Η απόφαση που θα λάβει η Νομαρχιακή της ΔΗΜΑΡ, θα υιοθετηθεί από όλες τις οργανώσεις στα Επτάνησα καθώς έχουν ήδη λάβει απόφαση να αφήσουν την πρωτοκαθεδρία για την επιλογή λόγω πληθυσμιακών και άλλων κριτηρίων στην Κέρκυρα.
Έτσι, το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης της Ν.Ε. θα πρέπει να θεωρείται ως και η οριστική απόφαση για τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Οι κινήσεις για το Δήμο Κέρκυρας

Όσον αφορά το Δήμο Κέρκυρας, γίνονται συζητήσεις αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις ή πρόθεση να κατεβάσει η ΔΗΜΑΡ αυτόνομο ψηφοδέλτιο: «Εμείς δεν θα κατεβάσουμε δικό μας ψηφοδέλτιο στο Δήμο Κέρκυρας αλλά θα στηρίξουμε οπωσδήποτε κάποιον με χαρακτηριστικά αυτοδιοικητικά και αξιοπιστίας προσώπου».
Η κα Καμονάχου ανέφερε ότι θα μπορούσαν να συζητήσουν και με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Κ. Νικολούζο, όπως και θα μπορούσαν να κάνουν συζητήσεις με οποιονδήποτε: «Ακόμα δεν το έχουμε συζητήσει με το ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα αλλά φαντάζομαι ότι θα συζητήσουμε και με το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε πρόβλημα να βρούμε το πρόγραμμα πάνω στο οποίο θα συμφωνήσουμε. Βεβαίως και υπάρχει προοπτική, οπωσδήποτε θα στηρίξουμε κάποιον».
Πάντως, συζήτηση με την παράταξη Τρεπεκλή η γραμματέας της ΔΗΜΑΡ αποκλείει προσέγγιση: «Η παράταξη του κ. Τρεπεκλή δεν μας έχει προσεγγίσει, δε νομίζω ότι θα κάνουμε συζήτηση, δεν το βλέπω. Ακούμε τους πάντες, αλλά καταλαβαίνετε ότι η δημαρχία ήταν αποτυχημένη».
Χρονικό όριο συγκεκριμένο για την απόφαση όσον αφορά το Δήμο Κέρκυρας δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, καθώς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι όλα είναι ρευστά, ωστόσο, οι επαφές θα ενταθούν το επόμενο διάστημα αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του υποψηφίου και του συνδυασμού για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤHΣ Μ. ΚΑΜΟΝΑΧΟΥ

{mp3}kamonahoy-120314{/mp3}

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ