keimeno 57

Τη διακήρυξη υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη Μπεριάτου Γιώργος Καρύδης, ο δικηγόρος, πρώην γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ράλλης, ο αργυροχρυσοχόος και πρώην αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Σαρλή Νίκος Τριαντάφυλλος (Τζίτζης), η υπάλληλος Διαχειριστικής Αρχής Π.Ι.Ν., πρώην μέλος της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Λίνα Ρούσσου, ο συγγραφέας Αντώνης Δεσύλλας, ο Νίκος Κούτρας (διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου και υποψήφιος για τη ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ), ο Σπύρος Βερονίκης (δημόσιος υπάλληλος), ο καθηγητής Γιώργος Καλούδης, ο τέως διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σπύρος Κομιανός, ο δικηγόρος Σπύρος Λέλλας κ.α.

Επίθεση κατά Τρεπεκλή, προσεκτικοί με την κυβέρνηση

Στην πέντε σελίδων ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για οπισθοδρόμηση στο Δήμο Κέρκυρας, για μιζέρια και υποβάθμιση, για λαϊκισμό και τέλμα κατηγορώντας για αυτά την ηγεσία του Δήμου, ωστόσο, αποφεύγουν επιμελώς να κάνουν την οποιαδήποτε αναφορά η οποία θα θίξει την συγκυβέρνηση και θα αναδείξει τις ευθύνες της πολιτείας για την καταρράκωση του θεσμού της Τ.Α. ή την υποχρηματοδότησή του, όπως έχουν καταγγείλει δήμαρχοι όλων των πολιτικών αποχρώσεων μέσω της ΚΕΔΕ: «Η δική μας λογική συνίσταται στην εξής παραδοχή: ότι σε θέματα αυτοδιοικητικά δεν θεωρούμε σκόπιμο να διχάσουμε τον ελληνικό λαό βάζοντας ταμπέλες ‘μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί’. Κάνουμε ακροθιγώς αναφορά στη διακήρυξη, αλλά η κεντρική παραδοχή μας είναι ότι λίγα πλέον έχει να προσφέρει το κεντρικό κράτος στην Αυτοδιοίκηση και ας μην είμαστε αιθεροβάμονες ότι το κεντρικό κράτος μπορεί να δώσει χρήματα. Έτσι, απομένει ότι οι δήμοι θα πρέπει να κοιτάξουν τα οικονομικά τους και να τα βάλουν σε μία τάξη», δήλωσε ο εκ των υπογραφόντων περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Καρύδης μιλώντας στο Ράδιο Επτάνησα.

 

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΥΔΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

{mp3}310114-karydis_dimotiki_kinisi{/mp3}

 

 

«Καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ»

Ο κ. Καρύδης, εκ των πρωτοστατών της κίνησης, αρνήθηκε κατηγορηματικά η πρωτοβουλία των «57» που υπογράφουν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και ότι η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στις πανελλαδικές ζυμώσεις για το χώρο της κεντροαριστεράς (με την κίνηση των «58», τις συζητήσεις μεταξύ στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κλπ.). Αντίθετα, όπως είπε, πρόκειται για μία καθαρά αυτοδιοικητική κίνηση χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά με μοναδικό στόχο την ανατροπή των κακώς κειμένων στο Δήμο Κέρκυρας μέσω της διερεύνησης αν υπάρχει η δυνατότητα και η διάθεση των πολιτών να συγκροτηθεί ένα νέο ψηφοδέλτιο εν όψει των εκλογών του Μαΐου: «Οι συμπολίτες που υπογράφουν αυτό το κείμενο προέρχονται και κατανέμονται σε όλους τους πολιτικούς χώρους, σε όλο το φάσμα του λεγόμενου δημοκρατικού συνταγματικού στόχου. Μπορεί να έχει ένα στίγμα, να αναδύει ένα στίγμα που να μπορέσουμε να το προσδιορίσουμε γενικότερα στο χώρο της κεντροαριστεράς αλλά τίποτα περισσότερο. Είναι κακό να βάζουμε ταμπέλες σε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Καρύδης.
Σε ερώτηση αν σκοπεύουν οι υπογράφοντες να συζητήσουν με κόμματα για ενδεχόμενη στήριξή τους, το απέρριψε χωρίς όμως να αποκλείσει τη συζήτηση εφ΄ όσον κάποιο κόμμα ή άλλη αυτοδιοικητική τους καλέσει να συζητήσουν γενικώς πάνω στην πλατφόρμα θέσεων που θα εκδώσουν ή με άλλα ψηφοδέλτια που θα σχηματιστούν για κοινή κάθοδο. Από την άλλη, απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση με την παράταξη του νυν δημάρχου Γ. Τρεπεκλή, στο πλαίσιο ενδεχόμενης συνεργασίας.

Πρόσκληση για συμμετοχή

Στη διακήρυξη απευθύνεται πρόσκληση ανοιχτή για κάθε Κερκυραίο που συμφωνεί με το περιεχόμενο της Διακήρυξης, ώστε να συκγροτηθεί ένα αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των «57», «για επικοινωνία, σχολιασμό ή στήριξη, μπορείτε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.facebook.com/groups/759902944038627, στο email [email protected] ή στα τηλ. : 6944558091 και 6981591608».

Όλο το κείμενο της διακήρυξης

Όσο κι αν η πολύπλευρη κρίση που περνά η χώρα μας, έχει επηρεάσει  αρνητικά την λειτουργία των αυτοδιοικητικών θεσμών, κοινή είναι η πεποίθηση  στην τοπική μας κοινωνία ότι η διοίκηση του Δήμου της Κέρκυρας αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, αδυνατώντας να επιλύσει ακόμη και τα απλά προβλήματα της καθημερινότητας.  Η Κέρκυρα ζει σε πρωτόγνωρη οπισθοδρόμηση, μιζέρια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, αισθητική αλλοίωση  και εγκατάλειψη.  Η αδιαφορία, η ανεπάρκεια, η κακοδιοίκηση, η έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης, ο λαϊκισμός και οι πελατειακές σχέσεις αποτελούν χαρακτηριστικά του σημερινού τρόπου διαχείρισης των δημοτικών μας πραγμάτων.
Ποτέ οι κερκυραίοι δεν αισθανθήκαμε τόσο ισχυρή  την ανάγκη να σταματήσει ο κατήφορος στον τόπο μας. Ποτέ δεν ανησυχήσαμε τόσο πολύ όσο για το σημερινό τέλμα.  Ο θυμός και η απογοήτευση όμως δεν πρέπει να μας οδηγήσουν στην αδιαφορία για την τύχη των τοπικών μας ζητημάτων. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με παραίτηση δικαιώματος που δεν ταιριάζει σε υπεύθυνους πολίτες, γιατί όταν απεμπολείς ένα δικαίωμα θ’ αποφασίσουν κάποιοι άλλοι για σένα και σχεδόν πάντοτε σε βάρος σου.
 Κερκυραίες και Κερκυραίοι,
Απευθυνόμαστε σ’ εσάς όλους μαζί , αλλά και στον καθένα ξεχωριστά. Σε γυναίκες και άνδρες. Σε όλους όσοι κατοικούν στο νησί της Κέρκυρας και εργάζονται σ’ αυτό. Στους συμπολίτες κάθε ηλικίας και τάξης και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Σε όσους κατάγονται από την Κέρκυρα και πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο που γεννήθηκαν.
Απευθυνόμαστε σ’ εσάς που δεν συμβιβάζεστε με την σημερινή παρακμή κι αισθανόσαστε την ανάγκη η Κέρκυρα ν΄αλλάξει και να γίνει τόπος με ποιότητα ζωής για όλους, με σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό της. Να συγχρονιστεί με τις ραγδαίες αλλαγές που παρέχει  η κοινωνία της γνώσης και να συνταιριάξει την αισθητική, την πολιτισμική και την τουριστική της ταυτότητα με την δημιουργική παρουσία του ανθρώπινου δυναμικού της  που είναι σήμερα το πιο σημαντικό της κεφάλαιο.
Δεν θέλουμε απλά μια καλύτερη διαχείριση της μιζέριας. Επιδιώκουμε να βγει η Κέρκυρα από την απραξία και το τέλμα των τελευταίων χρόνων. Το νησί μας δεν χτυπήθηκε από θεομηνία ή φυσική καταστροφή. Καθημερινά καταστρέφεται από την ανεπάρκεια, την παρατεταμένη αδιαφορία και εγκατάλειψη, ενώ η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός περισσεύουν.
Εχθροί μας είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας, η οικονομική δυσπραγία των κερκυραίων και η πολιτιστική υποβάθμιση του τόπου. Ζητήματα που παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες και υποσχέσεις όσων διαχειρίστηκαν και εξακολουθούν να διαχειρίζονται  τις τύχες του νησιού μας, παραμένουν άλυτα.
Η τάξη στο χώρο, η καθαριότητα, η υδροδότηση του νησιού, το άθλιο οδικό δίχτυο, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη χώρων στάθμευσης,, τα εγκαταλελειμμένα λιμάνια μας, η τακτοποίηση του ιστορικού κέντρου της πόλης, η παραμέληση των προαστίων και όλης της κερκυραϊκής περιφέρειας βρίσκονται πάντοτε σε αναμονή επίλυσης… Επίλυση όμως που δεν έρχεται εξαιτίας της απουσίας οραματικής στόχευσης, έλλειψης διοικητικής επάρκειας και ανυπαρξίας αναπτυξιακού σχεδιασμού.  
Μόνη η  συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις και τα ταξίδια των τοπικών μας αξιωματούχων δεν πρόκειται να λύσουν προβλήματα η να φέρουν την πολυπόθητη οικονομική ανάκαμψη.  
Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας απαιτούνται πρακτικές και «έξυπνες» λύσεις με ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων από την ορθολογικότερη διαχείριση των χρημάτων που διαθέτει ο Δήμος. Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας δεν μπορεί ν΄ αναβάλλεται διαρκώς.
Το νησί, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, συνθλίβεται από την ανεργία, τη μερική απασχόληση και την ανασφάλιστη εργασία. Ο πληθυσμός του μειώνεται και γερνάει. Πολλοί νέοι μας αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν, αναζητώντας αλλού καλύτερη τύχη. Είναι προφανές ότι το παραγωγικό  μοντέλο της Κέρκυρας χρειάζεται ριζική αλλαγή.
Για να ορθοποδήσει η τοπική οικονομία απαιτείται επαναπροσδιορισμός προτεραιοτήτων και διμέτωπη αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων.. Αφενός στροφή του ενδιαφέροντος στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας με νέες μορφές συνεταιριστικής δράσης στον αγροτικό κλάδο, σύγχρονη καλλιέργεια και προώθηση επώνυμων τοπικών αγροτικών προϊόντων ποιότητας και αφετέρου θεαματική αναβάθμιση του τριτογενούς τομέα με εξεύρεση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (λ.χ. θρησκευτικός, συνεδριακός, αγροτικός, γαστρονομικός) που θα  στοχεύουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου 12 μήνες τον χρόνο.  Μόνο έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αναζωογόνηση της παραγωγικής μας βάσης και  την καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας.
Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος από βλαπτικές παρεμβάσεις . Οι οποιεσδήποτε αναγκαίες δράσεις οφείλουν να είναι ήπιες με σεβασμό στο νησιώτικο χαραχτήρα και το απαράμιλλο κάλλος του τόπου μας. Σύνθημά μας πρέπει να είναι Ανάπτυξη με Ταυτότητα, Ανάπτυξη με Ποιότητα!
Έχουμε χρέος να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις παραγωγικές δραστηριότητες του νησιού μας και να φροντίσουμε για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σ΄ αυτό.  Μόνο έτσι ο τόπος μπορεί ν΄ αποκτήσει οικονομική αυτοτέλεια για να σχεδιάζει και να υλοποιεί σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες κι επιλογές.
Ιδιαίτερη πρέπει να είναι η μέριμνά μας για τη νέα γενιά. Σήμερα η δημοτική πολιτική για την παιδεία και τον αθλητισμό είναι ανύπαρκτη. Ένας σύγχρονος Δήμος έχει υποχρέωση ν΄ αξιοποιήσει τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, τους δημοτικούς χώρους άθλησης και εκπαίδευσης. Απαιτείται να φροντίζει για την ανάδειξη των ποικίλων δεξιοτήτων και την επιμόρφωση των νέων ανθρώπων παρέχοντας έξυπνες δυνατότητες στα νέα παιδιά .
Δεν απεμπολούμε τη διεκδίκηση ούτε υπερεκτιμούμε τη σημασία της.  Η εξασφάλιση όμως πόρων σε συνθήκες  οικονομικής δυσπραγίας απαιτεί διεκδίκηση με τρόπο οργανωμένο και τεκμηριωμένο. Οι χρηματοδοτήσεις προϋποθέτουν μελέτη ευκαιριών, σχεδιασμό με συγκεκριμένη στόχευση και ισχυρή τεκμηρίωση. Ένας Δήμος όπως της Κέρκυρας δεν περιορίζεται να ζητά μόνο από το ελληνικό κράτος, οργανώνεται και προγραμματίζεται έτσι ώστε να αντλεί πόρους κατευθείαν από την Ε.Ε για πλήθος δράσεων.
Η κοινωνική μας ευθύνη επιβάλλει την  ανάληψη πρωτοβουλιών για μέριμνα και φροντίδα των πιο αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, όπως οι άποροι, οι άστεγοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες και τα  άτομα τρίτης ηλικίας. Αυξημένο ενδιαφέρον απαιτείται για τη δημιουργία ή την ενίσχυση μονάδων πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης ατόμων εξαρτημένων από ουσίες. Γι’  αυτά απαιτείται κοινωνική δράση κι όχι απλά φιλανθρωπία ή ελεημοσύνη.
Ως ενεργοί πολίτες αξιώνουμε από τους διαχειριζόμενους το δημοτικό χρήμα λογοδοσία για κάθε είδους δαπάνη. Καθημερινά η Αυτοδιοίκηση οφείλει να λογοδοτεί. Διαφορετικά η αδιαφάνεια και οι πελατειακές σχέσεις οδηγούν στην διαφθορά και στην φαυλότητα.  
Η αλλαγή σελίδας  στο Δήμο  της Κέρκυρας προϋποθέτει αγάπη για τον τόπο, συναισθηματική σύνδεση με το νησί μας, την ιστορία και τον πολιτισμό του, μέγιστη διανοητική προσπάθεια, αφοσίωση και διοικητικές ικανότητες.  
Συμπολίτες της Κέρκυρας,
Η παρούσα Πρωτοβουλία δεν καθοδηγείται από πολιτικά Κόμματα και είναι ξένη με προσωπικές στρατηγικές ή ατομικά συμφέροντα.
Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μετά από τον διάλογο και την αναζήτηση των μεγαλύτερων δυνατών συναινέσεων.
Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, δεν είμαστε παντογνώστες, ούτε διεκδικούμε ρόλο ειδικών. Καταθέτουμε πρόταση για δημόσια  συζήτηση και δράση.  
Ζητάμε τη συμμετοχή σ΄ αυτή την Κίνηση  όλων όσοι συμμερίζεστε  τα παραπάνω χωρίς διαχωριστικές γραμμές και αποκλεισμούς με μοναδικό γνώμονα την αγάπη και το ενδιαφέρον για το μέλλον του νησιού μας.  
Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά από σας σε ενεργή συμπαράταξη, σε κοινή προσπάθεια για την αναγέννηση της Κέρκυρας, την βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων μας και την διασφάλιση της προοπτικής της νέας γενιάς του νησιού μας.
Η Κέρκυρα διαθέτει δυνάμεις που είτε λόγω απογοήτευσης είτε λόγω συγκυριών βρίσκονται σε αδράνεια.  Απαιτείται όλες αυτές οι δυνάμεις να ενεργοποιηθούν, να ανασυνταχθούν, να συμπορευτούν σε ένα κοινό στόχο με επίκεντρο την Κέρκυρα.
Συμπολίτες,
Ας μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε συμμετοχή!
Την απογοήτευση σε θετική δράση!
Τη διαμαρτυρία σε δύναμη δημιουργίας!
Ας αλλάξουμε επιτέλους πορεία !
Η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί να συμπαρασύρει τις υγιείς και δημοκρατικές, τις νέες και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, που έχουν  να προσφέρουν και να προσθέσουν από το χρόνο, το μεράκι, τη ζωή τους για τον κοινό μας στόχο:  Μια Κέρκυρα σύγχρονη και παραγωγική με σεβασμό στο παρελθόν και την ιστορία της.
Όλοι ας προσθέσουμε σ΄ αυτή την προσπάθεια τον καλύτερό μας εαυτό, τις γνώσεις, την εμπειρία, τη δημιουργική σκέψη.
Ξέρουμε ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο. Η κρίση όμως πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς, γιατί οι άνθρωποι δοκιμάζονται στα δύσκολα!
Ξέρουμε στο βάθος της καρδιάς μας ότι μπορούμε. Ναι όλοι μαζί μπορούμε! Βήμα- Βήμα με κοινό όραμα, με σκληρή δουλειά με κόπο, με σεβασμό ο ένας στον άλλο.
Και θα πετύχουμε. Αρκεί όλοι οι κερκυραίοι να πιστέψουμε ότι εμείς κρατάμε το μέλλον του τόπου στα χέρια μας!

Οι υπογραφές με αλφαβητική σειρά

1.    Σταμάτιος Αγάθος, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης,
2.    Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, συνταξιούχος,
3.    Αναστάσιος Αναλυτής, τέως διευθυντής τελωνείου,
4.    Σπύρος Βασιλάκης, υπάλληλος Κ.Τ.Ε.Ο.,
5.    Σπύρος Βερονίκης, δημόσιος υπάλληλος,
6.    Αγγελική Βορδόχειλα, ιδιωτική υπάλληλος,
7.    Γιώργος Βούλγαρης, συνταξιούχος,
8.    Στέλλα Γεωργουλά, Πολιτικός Μηχανικός,
9.    Σπύρος Γιοχάλας, επιτηδευματίας,
10.    Φρειδερίκη Γραμμένου, οικιακά
11.    Ελευθερία Δαπέργολα, επιτηδευματίας,
12.    Λευτέρης Δασκαλιέρος, ασφαλιστής,
13.    Αντώνης Δεσύλλας, συγγραφέας,
14.    Δούκας Αντώνης, καθηγητής φυσικής Αγωγής,
15.    Ιουλία Ζωντανού, βοηθός λογιστή
16.    Ονούφριος Καββαδίας, επιτηδευματίας,
17.    Πολυξένη Καλιακάτσου, καθηγήτρια Αγγλικών,
18.    Γιώργος Καλούδης, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης,
19.    Ιωάννα Καρδόνα, έμπορος,
20.    Γιάννης Καρύδης, υπάλληλος Εθνικής Ασφαλιστικής
21.    Γιώργος Καρύδης δικηγόρος, Περιφ. Σύμβουλος,
22.    Βασιλική Κατσίκη, συνταξιούχος
23.    Αγγελική Κομιανού, λογίστρια,
24.    Σπύρος Κομιανός, τέως διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
25.    Βασιλική Κορίκη , οικιακά,
26.    Αθηνά Κουκουρίκου, έμπορος
27.    Νίκος Κούτρας, διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου,
28.    Ειρήνη Σπίγγου, επιχειρηματίας,
29.    Σπύρος Λέλλας, δικηγόρος,
30.    Γιώργος Λέσσης, πρώην συνδικαλιστής ιδ. Τομέα,
31.    Ελένη Μαγιολαδίτη, συνταξιούχος,
32.    Εύα Ματαθία, επιχειρηματίας,
33.    Μπαξεβανίδου Αναστασία, καθηγήτρια,
34.    Ντομινίκ Μπουασώ, άνεργη,  
35.    Μαρία Μπάρδη, έμπορος,
36.    Σπύρος Μπούζης,  τραπεζικός,
37.    Μπόχαλης Κων/νος, καθηγητής,
38.    Μωραΐτη Αγγελική, συνταξιούχος,
39.    Βασίλειος Μυλωνάς, καθηγητής τεχνολογίας,
40.     Τερέζα Νάκου, οικιακά,
41.    Ευθαλία Παϊπέτη, έμπορος,
42.    Αμαλία Περδικομάτη, έμπορος
43.    Αθανασία Πέτσιου, συνταξιούχος τραπεζικός,
44.    Ειρήνη Πιτικάρη, φοιτήτρια,
45.    Νίκος Ράλλης, δικηγόρος,
46.    Δήμητρα Ρώσση, συνταξιούχος,
47.    Λίνα Ρούσσου υπάλληλος Διαχειριστικής Αρχής Π.Ι.Ν.,
48.    Κώστας Σαρακηνός, επιχειρηματίας,
49.    Σπύρος Σκιαδόπουλος, έμπορος,
50.    Έλλη Σουέρεφ, επιχειρηματίας,
51.    Νίκος Τριαντάφυλλος (Τζίτζης), αργυροχρυσοχόος,
52.    Τρούσσα Μαρίκα, οικιακά,
53.     Έλλη Τσιλιμπάρη, επιτηδευματίας,
54.    Τσακίρη Νανά, άνεργη,
55.    Μαρίνα Τουτζιαρίδη, καθηγήτρια πληροφορικής,
56.    Μαρί Φαναριώτη, οικιακά,
57.    Βασιλική Χονδρογιάννη, συνταξιούχος.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ