Αυτό κι αν ήταν ιδανικό ντεμπούτο… Όχι, βέβαια, ότι χρειαζόταν ένα ματς, για να μάθουμε την «παικτική» αξία του Γιώργου Κούδα, αλλά, οπωσδήποτε, επίσημη «πρώτη», σε ματς- τίτλο, μια έξοχη εμφάνιση – κλειδί κι ένα αγαλματάκι MVP ανά χείρας με το σώσμα τους, καθίσταται, εκ προοιμίου, άξιο ειδικής αναφοράς.

 

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα Super Cup, απέναντι στον ΟΦΑΜ, αναδείχτηκε, λοιπόν, ο τ. μέσος του ΑΟ Κέρκυρα. Με τον 18χρονο να φροντίζει να δείχνει τις διαθέσεις του από πολύ νωρίς, καθώς πιστώνεται τη συμμετοχή του σ’ εκείνο το μαγικό… τρίγωνο Βερμούδων (που εξαφάνισε, όχι καράβια, αλλά… την ίδια την μπάλα) και την καταπληκτική κάθετη- ξουράφι- ασίστ στον (σκόρερ) Ιωνά, μόλις στο 4’, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την επικράτηση του Ολύμπου.

 

Ήταν η πρώτη, μόλις, «πράξη», μιας επιβλητικής εμφάνισης στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Κυρίαρχος, με πάντα καθαρό μυαλό, εξαιρετικό μοίρασμα του παιχνιδιού, σταθερά κρατήματα της μπάλας, όταν (και όσο) έπρεπε, ισορροπιστής ρυθμού και συνεισφορά και στο ανασταλτικό κομμάτι, ο «Καρεμπέ» έδειξε με το «καλημέρα» αυτό… για το οποίο κι αποκτήθηκε. Ότι σ’ αυτόν, τον άκρως νεανικό Ολυμπο, του Άκη Πανδή, μπορεί να εξελιχθεί στον παίκτη, που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

Κι πού ‘στε… Αν νομίζετε (όσοι δεν είδατε το ματς…) ότι τα παρελέμε, σκεφθείτε απλά εάν και κατά πόσο λέει πράγματα το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει τον τίτλο του πολυτιμότερου, σ’ έναν «τελικό», όπου υπήρχε παίκτης που «έγραψε» δύο γκολ (Ιωνάς) κι ένας δεύτερος, που «κλείδωσε» τη νίκη μ’ ένα συγκλονιστικό τελείωμα για… σήμα εκπομπής (Γαστεράτος).

 

Βεβαίως, η εκφώνηση του ονόματός του, στη διάρκεια των απονομών, ως MVP, έγινε δεκτή με πολλά χειροκροτήματα από συμπαίκτες, αντιπάλους κι… εξέδρα (εκείνη την εξέδρα, που τον αποθέωσε, με ατάκες, «μπράβο, ρε παιχταρά») ουκ ολίγες φορές στη διάρκεια του αγώνα.

 

Το «αγαλματάκι» ο «Καρεμπέ» το έλαβε στα χέρια του από τον Τομεάρχη Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας, Σωτήρη Γκίκα (παρών σε άλλη μια εγχώρια αθλητική εκδήλωση), ο οποίος και τον συνεχάρη θερμά για την εμφάνισή του.

 

Η απάντηση του Κούδα; Ένα συνεσταλμένο «ευχαριστώ»… Μπορεί, βλέπετε, στο γήπεδο να έκανε… παπάδες, εκτός γηπέδου, ωστόσο, «επέστρεψε» σ’ εκείνη τη χαρακτηριστική σεμνότητα, που τον χαρακτήριζε από πάντα. Και τον έχει κάνει τόσο (μα, τόσο…) αγαπητό… Στους πάντες…

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ